duchové na monitoru

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
.exe
Začátečník
Začátečník

duchové na monitoru

Příspěvek od .exe »

potrebuju poradit jak se mam zbavit duchu na monitoru.
V posledni dobe me to nejak zaclo delat. Nevite cim by to mohlo byt???
Zkousel jsem treba degaus ale to nepomohlo. Nebo jednou sem to hodil do vychoziho nastaveni chvili to jelo bez stinu a pak se zase po par minutach zacli obevovat....
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Zkus zkontrolovat datovej kabel monitoru, jestli nevede někde kolem něčeho co by mohlo rušit signál a jestli je dobře zasunutej do grafiky.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

to co řekl Jája +zkusit zakroutit kabelem od monitoru.
Pokud se dá odpojit, tak kabel vyměnit.

Pokud by šel vyměnit, koupit stíněný kabel s feritem(takový váleček na kabelu).
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Wizzard
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: duchové na monitoru

Příspěvek od Wizzard »

Qwerty píše:potrebuju poradit jak se mam zbavit duchu na monitoru.
V posledni dobe me to nejak zaclo delat. Nevite cim by to mohlo byt???
Zkousel jsem treba degaus ale to nepomohlo. Nebo jednou sem to hodil do vychoziho nastaveni chvili to jelo bez stinu a pak se zase po par minutach zacli obevovat....
Neuvádzaš aký máš monitor a aký je starý, to je dosť dôležité, na starých monitoroch sa postupne začínajú objavovať chyby, vrátanie značiek ako EIZO. To moje tiež nie je najnovšie a okrem duchov sú už problémy aj s ostrosťou a jasom.
Obrázek
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

Pre Wizzarda:
...na starých monitoroch sa postupne začínajú objavovať chyby, vrátanie značiek ako EIZO. To moje tiež nie je najnovšie a okrem duchov sú už problémy aj s ostrosťou a jasom.
Monitor: EIZO FlexScan T560i (rok výroby 1993-94 :cry: )

Je príjemné sa dočítať ,že táto 11-ročná babička ti ešte slúží, ale nesmieš sa diviť, že má už problémy s ostrosťou a jasom. Ostatné značky monitorov by už boli po tretej reinkarnácii.
Wizzard
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wizzard »

NANAO píše:Pre Wizzarda:
...na starých monitoroch sa postupne začínajú objavovať chyby, vrátanie značiek ako EIZO. To moje tiež nie je najnovšie a okrem duchov sú už problémy aj s ostrosťou a jasom.
Monitor: EIZO FlexScan T560i (rok výroby 1993-94 :cry: )

Je príjemné sa dočítať ,že táto 11-ročná babička ti ešte slúží, ale nesmieš sa diviť, že má už problémy s ostrosťou a jasom. Ostatné značky monitorov by už boli po tretej reinkarnácii.
Aj ja som rád že mi ešte funguje, ale na video používam radšej TV out :D
Kde sú tie časy, keď som používam 1600x1200, teraz mám už problémy aj s 1280x1024 :lol:
Obrázek
.exe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od .exe »

Butch píše:to co řekl Jája +zkusit zakroutit kabelem od monitoru.
Pokud se dá odpojit, tak kabel vyměnit.

Pokud by šel vyměnit, koupit stíněný kabel s feritem(takový váleček na kabelu).
to sem všechno udělal a mám i kabel s feritem.Já už nevim co s tim je.
Ten monitor sem jenom přesunul z jedný strany pokoje na druhou....
:cry: Může to dělat třeba zdroj? nebo kdybych měl repro blízko monitoru?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Qwerty píše:....Já už nevim co s tim je.
Ten monitor sem jenom přesunul z jedný strany pokoje na druhou....
:cry: Může to dělat třeba zdroj? nebo kdybych měl repro blízko monitoru?
Repro u monitoru většinou deformují obraz nebo mění barvy(to už musí být hodně blízko a silné repro)

Zkus ten tvůj monitor na jiným compu + v jiné zásuvce. Jinak to asi nevyřešíš. Takže nejlepší by bylo jej k někomu zanést a vyzkoušet.
Abys si byl 100% jist, co ty duchy dělá. Jestli je to nějaké rušení z PC nebo jestli je to monitorem.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Qwerty píše: Ten monitor sem jenom přesunul z jedný strany pokoje na druhou....
Tak ho zkus zase vrátit zpátky jestli to bude dělat :wink:
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“