export videa z kamery

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
bordelo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

export videa z kamery

Příspěvek od bordelo »

Ahoj, chtěl jsem se zeptat , jestli je možné převést video z kamery jinak než přes přes 1394. Mám kameru sony dcr hc19e, ale nechce se mi pořizovat nějakou kartu s firewire řadičem, a ještě jak přetáhnout fotky.Když kameru připojím přes usb, tak mi to akorát zahlásí, že hardware nebude správně pracovat.Za radu předem děkuji
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: export videa z kamery

Příspěvek od Dzin »

bordelo píše:Ahoj, chtěl jsem se zeptat , jestli je možné převést video z kamery jinak než přes přes 1394. Mám kameru sony dcr hc19e, ale nechce se mi pořizovat nějakou kartu s firewire řadičem, a ještě jak přetáhnout fotky.Když kameru připojím přes usb, tak mi to akorát zahlásí, že hardware nebude správně pracovat.Za radu předem děkuji
Co to je za kametu? Co maš za MB že nemas FW? Jde to i přes USB jak foto tak video...ale napiš sestavu a kameru hlavně...
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Dzin píše:
bordelo píše:...Mám kameru sony dcr hc19e, ...
ale napiš sestavu a kameru hlavně...
Vždyť to napsal.
A ne každej má tu nejmodernější desku, která má FW. (mimo jiné u nás ho nemá asi nikdo)
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Trinom píše:
Dzin píše:ale napiš sestavu a kameru hlavně...
Vždyť to napsal.
A ne každej má tu nejmodernější desku, která má FW. (mimo jiné u nás ho nemá asi nikdo)
Tak typ kamery sem přehlidl :oops:
FW je tu už nekolik to neni moderní vychytavka a řadič stoji pár korun...
Ale když mu to nejde po USB tak je pak jeste jedina rada, vem to k nekomu stahni pres FW a pripoj Hdd a odnes si to domu...dřív se to tak delalo bežne když jeste FW nemel každy dnes to je standart jelikož video z DV má hodina 13GB tak bacha na to..
Ale jelikož to má USB tak to zkus ale FW je FW...
bordelo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

mb

Příspěvek od bordelo »

desku mam asus a7v600-x
bordelo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bordelo »

Tak jsem zjistil, že ten smeták fw nemá
PetoS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetoS »

Tak si radic kup, nie je to zas az taka investicia a mam taky pocit ze video cez FW ma o dost lepsiu kvalitu ako cez USB. Zasa znamy ma taku kameru (uz si nepametam presny model ale znacku Sony) a ma to tak ze fotky mu idu davat cez USB ale na video potrebuje FW.
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

OMG, digitalni video je od slova "digitalni" prave proto, ze se tam zaznamenavaji jednicky a nuly. Takze je uplne jedno, jestli to tahas pres USB, nebo 1394. Taky mam DV kameru a 1394 zatim nepostradam (pro me zbytecna investice, kdyz na novy rok planuju novou sestavu).
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Aigor píše:OMG, digitalni video je od slova "digitalni" prave proto, ze se tam zaznamenavaji jednicky a nuly. Takze je uplne jedno, jestli to tahas pres USB, nebo 1394.
To sice jo, jenže některý kamery ti přes USB pošlou video v rozlišení 320x240 a ne v PALu.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Trinom píše:
Aigor píše:OMG, digitalni video je od slova "digitalni" prave proto, ze se tam zaznamenavaji jednicky a nuly. Takze je uplne jedno, jestli to tahas pres USB, nebo 1394.
To sice jo, jenže některý kamery ti přes USB pošlou video v rozlišení 320x240 a ne v PALu.
To jde vetsinou nastavit ale FW je jednoznačně lepší kvuli rychlosti a všeobecne se použivá více...
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

Trinom píše:To sice jo, jenže některý kamery ti přes USB pošlou video v rozlišení 320x240 a ne v PALu.
Uhh :o tak to sem nevedel, takze beru zpet. Nicmene predpokladam, ze je to otazka precteni navodu ke kamere a na PC si toho clovek rychle vsimne.
Dzin píše:To jde vetsinou nastavit ale FW je jednoznačně lepší kvuli rychlosti a všeobecne se použivá více...
FW je urcite lepsi, ale co myslis tou rychlosti ? Ta je dana rychlosti previjeni kazety, tedy na 60min si pockam 60min at to taham pres USB nebo FireWire. Pro me je vyhoda, ze moje DV umi USB, protoze nemusim vyhazovat 500,- za dalsi radic a kabel (krom toho uz nemam volny PCI)

Proste neni v tom zadny tragicky rozdil jak by se mohlo zdat. That's all
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Myslel sem prenosovou rychlost...
No záleží na kodeku apod. sle když jinou volbu nemáš tak to neřeš :)
PetoS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetoS »

Aigor píše:OMG, digitalni video je od slova "digitalni" prave proto, ze se tam zaznamenavaji jednicky a nuly. Takze je uplne jedno, jestli to tahas pres USB, nebo 1394. Taky mam DV kameru a 1394 zatim nepostradam (pro me zbytecna investice, kdyz na novy rok planuju novou sestavu).
Niektore kamery su proste cez USB neni schopne previest video v takom rozliseni ako cez FW. (teda sa mi zda, ak sa mylim, opravte ma) :)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

PetoS píše:
Aigor píše:OMG, digitalni video je od slova "digitalni" prave proto, ze se tam zaznamenavaji jednicky a nuly. Takze je uplne jedno, jestli to tahas pres USB, nebo 1394. Taky mam DV kameru a 1394 zatim nepostradam (pro me zbytecna investice, kdyz na novy rok planuju novou sestavu).
Niektore kamery su proste cez USB neni schopne previest video v takom rozliseni ako cez FW. (teda sa mi zda, ak sa mylim, opravte ma) :)
jj,tak to je nekdy za to muže soft nekdy HW každopadne je tu toho v teto sekci hodne o tom jaké problemy to nese...
spider-x
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spider-x »

Musaíš ve videokameře povolit USB streaming.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“