help HDD sata

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
strelec72
Nováček
Nováček

help HDD sata

Příspěvek od strelec72 »

lidičky potřeboval bych poradit. Mám sata hdd a ide hdd delší dobu, dnes se mi začal při spuštěném pc vypínat a zapínat ide hdd (vypnul se vždy asi tak na 0.4 s, jen jsem zaslechl cvaknutí a jak se snižují a následně zvyšují otáčky ploten) To zřejmě dělaj konektory od zdroje, byly moc roztažený( už jsem to napravil) Pak vytuhnul pc tak jsem restartnul, no a světe div se sata hdd neni vidět ve win ani v biosu a mám pocit že se v hdd netočí plotny. A hřeje jako prase. Tak si myslím, že šel do kytek a že těžce nastřádaný data jsou v tahu. Přesto ale nedalo by se stím jěště něco udělat popř. nějak data zachránit?
ninjin_cz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: help HDD sata

Příspěvek od ninjin_cz »

strelec72 píše:lidičky potřeboval bych poradit. Mám sata hdd a ide hdd delší dobu, dnes se mi začal při spuštěném pc vypínat a zapínat ide hdd (vypnul se vždy asi tak na 0.4 s, jen jsem zaslechl cvaknutí a jak se snižují a následně zvyšují otáčky ploten) To zřejmě dělaj konektory od zdroje, byly moc roztažený( už jsem to napravil) Pak vytuhnul pc tak jsem restartnul, no a světe div se sata hdd neni vidět ve win ani v biosu a mám pocit že se v hdd netočí plotny. A hřeje jako prase. Tak si myslím, že šel do kytek a že těžce nastřádaný data jsou v tahu. Přesto ale nedalo by se stím jěště něco udělat popř. nějak data zachránit?
jestli to fakt vypada na to, ze jde disk do kytek, tak s nim radsi nic nedelej a najdi si v miste tvyho bydliste nejakou firmu, ktera se zachranou dat zabyva a udela ti analyzu disku, nejlip kdyz najdes firmu, ktera to dela zdarma..
AMD Ryzen 7 5800X3D + SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 || ASRock X570 Phantom Gaming 4 || G.SKILL 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 || SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7900 XT 20GB
Kingston KC3200 1TB + HP EX900 1TB || Corsair RMx Series RM650x 650W || Fractal Design Meshify C TG || iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 27"
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“