Problem s 3D aplikacema u ATI
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Hectic
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Problem s 3D aplikacema u ATI
Zdravim
pred par mesicema sem si do pc nechal dat ATI (HIS) x1900XTX a fungovala suprove az do predvcerejska. Vcera jsem si poridil novy vetracek do predni casti casu a tak jsem otevrel case abych se podival jestli jsem vybral spravny....kdyz jsem zjistil ze ano tak jsem case zavrel a zapnul PC. Po nejakej pul hodine jsem spustil hru (COD2) a naskocila mi nejdrive ctvereckovana obrazovka (místy nekolika barevne ctverecky a misty ctverecky z obrazky ze hry) a v podstate se zasekla. Potom se restartovala a hodilo mi to chybu hry. Ale to je pouze jedna z chyb. Potom se mi to stalo znova a znova.....jenze bylo i hur....Naskakaly mi takove cerveny cary odshora dolu a zasekl se mi PC....a grafka se vypnula. Takze nasledoval pouze tvrdej restart. Kdyz sem ve windowsech tak se nic nedeje, ale kdyz zapnu hru tak je v pr...(nekdy treba az po 20 minutach). Zkousel sem reinstall ovladacu, directx9, ale tohle sofwarem asi nebude. V PC jsem se nijak nehrabal. Jediny co asi prichazi v uvahu je ze kdyz jsem sundaval bocni stenu casu tak se vypojil nejaky kabel, protoze mohl zavadit o ten z vetracku na bocnici. A taky jsem v dolni casti casu nejaky vypojeny kablik videl, ale spis mi pride ze je to od toho vetracku, ale ten jede vpoho a navic si myslim ze od grafky zadny draty nevedou (mimo vetraku). Sorry za dlouhej post.
Diky predem za kazdou radu
pred par mesicema sem si do pc nechal dat ATI (HIS) x1900XTX a fungovala suprove az do predvcerejska. Vcera jsem si poridil novy vetracek do predni casti casu a tak jsem otevrel case abych se podival jestli jsem vybral spravny....kdyz jsem zjistil ze ano tak jsem case zavrel a zapnul PC. Po nejakej pul hodine jsem spustil hru (COD2) a naskocila mi nejdrive ctvereckovana obrazovka (místy nekolika barevne ctverecky a misty ctverecky z obrazky ze hry) a v podstate se zasekla. Potom se restartovala a hodilo mi to chybu hry. Ale to je pouze jedna z chyb. Potom se mi to stalo znova a znova.....jenze bylo i hur....Naskakaly mi takove cerveny cary odshora dolu a zasekl se mi PC....a grafka se vypnula. Takze nasledoval pouze tvrdej restart. Kdyz sem ve windowsech tak se nic nedeje, ale kdyz zapnu hru tak je v pr...(nekdy treba az po 20 minutach). Zkousel sem reinstall ovladacu, directx9, ale tohle sofwarem asi nebude. V PC jsem se nijak nehrabal. Jediny co asi prichazi v uvahu je ze kdyz jsem sundaval bocni stenu casu tak se vypojil nejaky kabel, protoze mohl zavadit o ten z vetracku na bocnici. A taky jsem v dolni casti casu nejaky vypojeny kablik videl, ale spis mi pride ze je to od toho vetracku, ale ten jede vpoho a navic si myslim ze od grafky zadny draty nevedou (mimo vetraku). Sorry za dlouhej post.
Diky predem za kazdou radu
- beardie
- Středně pokročilý

- shanker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
taky me to hned napadlobeardie píše:mas zapojene pridavne napajanie do grafiky?
OS: Win. 7 Ultimate 64bit CPU: Intel i5-750 @ 3,6 ghzFAN: Noctua NH-U12P MB:ASUS RoG Maximus Formula IIIGPU: 2x Zotac GTX 470 RAM: Kingston HyperX 8gb 1600mhz DDR3HDD: 6x WD Caviar 500gb + 1TB WD MyBook Essential SOUND: Creative X-Fi XtremeAudio PSU: Coirsair TX 650w LCD:Asus VG236 120Hz,23,6" + 3D vision CASE: SunbeamTEch Samurai M+K G500+G11 Netbook: Asus N10-jc Net:Fiber 100mbit/100mbit
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

Zkontroluj chlazení na kartě a teploty karty -> nepřehřívá se? Určitě se ještě podívej kam patřil ten vypojený kablík. Zdroj máš dostačující?
btw - za dlouhý post se omlouvat nemusíš.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
- Hectic
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
mno ten vypojenej kablik byl asi z vetracku na bocnici...a prej to je teplotni cidlo....a rek bych ze pridavny napajeni ke gracfce tam je z boku napichly...tu grafku mam uz 2 mesice a vcera zacala z niceho nic blbnout - zadnej novej sem tam vcera nedaval.....zkousel sem 3dmark a rovnou se vypla.....z niceho nic prestala stihat 3d aplikace, ale windowsy mi normalne jedou..prf.KuBA píše:Zkontroluj chlazení na kartě a teploty karty -> nepřehřívá se? Určitě se ještě podívej kam patřil ten vypojený kablík. Zdroj máš dostačující?
- Hectic
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Re: Zdroj
a jak je teda mozny, ze mi to 2 mesice nedelalo a zaclo to az tedussi píše:Rekl bych, ze je to zdrojem
100% jistej si sic nejsem, ale vypada to na to, jestli mas Euroshitovej zdroj tak to je jasny, uz holt nezvlada takovouhle grafiku jeste s jednim vetrackem navicJa si kvuli X1950 XTX poridil Fortrona 700W
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

- J X P
- Středně pokročilý

- zden
- Nováček

-
no já mám podobný problém. před cca 3 měsíci jsem si koupil X1900GT (předtím gF6600GT). Ze začátku nebyl žádný problém. Po čase se začala z ničeho nic při hraní GK vypínat a i s vypínáním PC byl problém. Měl jsem zdroj 400W EC +3ventilátory a vyměnil jsem ventilátor na GK za VF900Cu a řekl jsem si že to bude zdrojem tak jsem koupil TAGAN U15 430W. Před týdnem jsem přeinstaloval win (NTLDR-nenalezen) a niní při spuštění 3dmarku a hrách se GK sekne. Nové ovladače i DirectX a stále se seká už vážně nevím co stím.
Abit AN8 Ultra, A64 3000+ Venice, 2x512MB Kingstone Harcore 500, 80GBWD ATA, 160GBSG SATA, vypalovačka, TAGAN U15 430W.
Abit AN8 Ultra, A64 3000+ Venice, 2x512MB Kingstone Harcore 500, 80GBWD ATA, 160GBSG SATA, vypalovačka, TAGAN U15 430W.
- lubo2l
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Neco podobneho se mi stalo s radeonem FDX 8500 Le, ve 2d vse v poradku, v 3d nasledoval cca po 3s zatuh, hodilo to pruhy pres monitor nebo se monitor rovnou vypl. Zkousel jsem preinstalovat ovladace, nic. Zkusil jsem ji na jinem pc a tam fungovala tak jak ma. Tak jsem zkusil preinstalovat windowsy. A kupodivu to pomohlo. Takze doporucuju vyzkouset na jinem pc a pak kdyztak preinstalovat windowsy. Snad to pomuze.
- lubo2l
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Neco podobneho se mi stalo s radeonem FDX 8500 Le, ve 2d vse v poradku, v 3d nasledoval cca po 3s zatuh, hodilo to pruhy pres monitor nebo se monitor rovnou vypl. Zkousel jsem preinstalovat ovladace, nic. Zkusil jsem ji na jinem pc a tam fungovala tak jak ma. Tak jsem zkusil preinstalovat windowsy. A kupodivu to pomohlo. Takze doporucuju vyzkouset na jinem pc a pak kdyztak preinstalovat windowsy. Snad to pomuze.
- ciglerl
- Nováček

-
Problém s chlazením?
Mám Ati X800 GTO 256MB pro AGP.
Když hraju nějaký náročnější hry, ale neděje se to u všech, taky ve 3dmarku atd..., tak se mi buď zresetujue po chvilince PC (řádově sec až maximálně 5 minut) nebo totálně zatuhne a jediné co zbývá je tvrdej restart. V Ati tool jsem testoval teploty a grafika v zátěži topí až na šílených 98°C, normální teplota 54°C. Je to přehříváním grafiky nebo něčím jiným?
pořípadě jaký mam pořídit chladič.
Prosím odepište na mail ciglerl@seznam.cz. Díky moc.
Když hraju nějaký náročnější hry, ale neděje se to u všech, taky ve 3dmarku atd..., tak se mi buď zresetujue po chvilince PC (řádově sec až maximálně 5 minut) nebo totálně zatuhne a jediné co zbývá je tvrdej restart. V Ati tool jsem testoval teploty a grafika v zátěži topí až na šílených 98°C, normální teplota 54°C. Je to přehříváním grafiky nebo něčím jiným?
pořípadě jaký mam pořídit chladič.
Prosím odepište na mail ciglerl@seznam.cz. Díky moc.
- zden
- Nováček

-
Tak jsem nainstaloval Cat-uninstaller odinstaloval jsem ovladace a nainstaloval 6-9 a zda se vše OK. 3Dmark05 a 06 probehne a 3h hraní TQ.zden píše:no já mám podobný problém. před cca 3 měsíci jsem si koupil X1900GT (předtím gF6600GT). Ze začátku nebyl žádný problém. Po čase se začala z ničeho nic při hraní GK vypínat a i s vypínáním PC byl problém. Měl jsem zdroj 400W EC +3ventilátory a vyměnil jsem ventilátor na GK za VF900Cu a řekl jsem si že to bude zdrojem tak jsem koupil TAGAN U15 430W. Před týdnem jsem přeinstaloval win (NTLDR-nenalezen) a niní při spuštění 3dmarku a hrách se GK sekne. Nové ovladače i DirectX a stále se seká už vážně nevím co stím.
Bez problému.
CPU: A64 3000+ Venice, MB: Abit AN8 Ultra nF4u, RAM: 2x512 Kingmax Hardcore 500, HDD: 80GBWD ATA, 160GBSG SATA, GK: X1900GT Sapphire, PSU: TAGAN U15 430W