Volant Genius

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
Taskr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Volant Genius

Příspěvek od Taskr »

Zdravim vsechny. Mam problem, dostal jsem od známý volant s pedály značky Genius. Boužel bez krabice a ničeho, a já nevím jak to sprovoznit. Je to přes rozhraní Gameport. Jsou na to potřeba nějaký ovladače? Počítač i hry se tváří, jako by nebylo nic připojeno. Díky všem za radu
ASUS A7V333, Athlon 2400+ Mhz, 512 MB DDR, 3dfx Voodoo5 5500 64MB AGP.
ASUS P4T533-C, Pentium 4 3066@3450 Mhz HT, 2048 MB Rimm, ATi Radeon X1950 Pro 512 MB, SB Live 1024.
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Máš ovládače od gameportu/zvukovky ? Ak hej tak by malo stačiť pridať v nastaveniach joystickou a malo by to ísť, ale najlepšie by bolo zistiť čo je to zač aj násť ovládače lebo bez nich ti asi nepôjde úplne všetko na tom volante napr. forcefeedback.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Zkontroluj, jestli máš GAME/MIDI port povolenej v BIOSu. Já jsem ho v defaultu neměl
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Taskr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Taskr »

Díky vám za pomoc, už to funguje. Jen bych měl ještě jeden dotaz. Pomocí obrázků z googlu jsem si vyhledal ten svůj volant, a jeho název je " Genius Speed Wheel Formula ". Tak jsem si stáhnul Drivery, v instalaci jsem dal, že je to připojeno přes Gameport, a uspěšně to doinstaloval.
Spustil jsem hru NFS 5 Porsche Unleashed, a volant i pedály fungují dobře, jenom mi nejde v nastavení ovládání dát řazení na volantu (čudlíky). Pořád to zůstává na klávesách A Y. Když to chci v nastavení ovládání změnit, tak vždy na políčku řazení mi jde dát jenom Axle Y ( To jest zatáčení volantem), ale nemůžu si tam navolit čudlíky. Je toto pouze problém hry, nebo se to dá ještě nějak vyřešit? Díky
ASUS P4T533-C, Pentium 4 3066@3450 Mhz HT, 2048 MB Rimm, ATi Radeon X1950 Pro 512 MB, SB Live 1024.
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Je to ta první Speed Wheel Formula?
tahle:
Obrázek

U té můžeš nastavit na volantu v modu "Racing" pouze 2 krajní tlačítka na volantu. Kdybys chtěl ty velký u středu, tak ty zase fungují jen v modu "Flying"

Jestli ti ta tlačítka fungují můžeš vyzkoušet v Ovládací panely>Herní zařízení>klik na ten volant>Vlastnosti

Tam bys měl mít možnost zkontrolovat funkčnost :)
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Taskr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Taskr »

Jo jo, je to přesně tenhle. Tlačítka fungují, například ve hře Live For Speed to jde v pohodě nastavit, řazení na jakýkoliv z těch 4 funkčních tlačítka. Boužel to nejde v tom NFS5. Ale to asi vážně bude chyba ve hře, a nejspíš s tím už nic neudělám. KDyby jste náhodou tušily co a jak, tak budu vděčný.
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“