Co si o sestavě myslíte ?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

D4fed
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od D4fed »

Grafika : Sapphire ATI Radeon X1650 Pro
Paměti : DDR Kingston HyperX 1024MB (kit 2x512MB), PC400, cl 2
Základovka : MSI K8N NEO4 FI
Procesor : AMD s.939 Athlon 64 3200+
Hardisk : Seagate Barracuda 3.5" SATAII300 160GB 8mb cache
Skříň : KME 6262 400W
Mechanika : LG GSA-H10N
Myš : A4 Tech X-710F
Klávesnice : Chicony KB 0402

Měl by to být počítač hlavně na hraní a pak okrajově, ale fakt okrajově na grafiku (ps, 3dmax, atd...). Zajímájí mě vaše názory co se týká kompatibility mezi sebou a co si o té sestavě myslíte vy...

No a potom by mě zajímal názor na tu skříň se zdrojem, protože sem tu dost četl, že skříně od KME jsou na nic, a že je lepší koupit procesor třeba od Fortronu, v tom se vůbec nevyznám, jenomže to by mě zase stálo o 1000 kč víc... :(

Tak sem zvědav na vaše názory... :-D
Naposledy upravil(a) D4fed dne pát 27. říj 2006, 23:43, celkem upraveno 1 x.
stehrob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stehrob »

hmm no de poznat ze jsi se o hardware uz dlouhou dobu nezajimal...
Grafika dobra.

Zakladovka urcite ne tuhle! Urcite bez do s.AM2, 939 uz se v dnesni dobe nevyplati.
Tudiz desku bud Asus M2N-E nebo si priplat na Abit KN9 Ultra

Procesor pokud nemas dost penez tak bych ho nechal (akorat pro s.AM2)
a casem si kup dvoujadro.

Pameti potrebujes DDR2 tudiz vem tyto Geily
pokud hodlas v blizke budoucnosti upgradovat tak vem jen jeden 1gb modul a casem doplnis.

Disk pokud chces tak maly tak asi nejaky Hitachi ale osobne bych se priklanel k nejkemu 250/320bg Seagate rady 10 nebo Western Digital.

Ano KME nebo Eurocase je to nejhorsi co muzes koupit!!!!!!!

takze skrin vem nejakou poradnou asi Thermaltake Mambo a do ni nejaky poradny zdroj, 350W bude stacit. Vem tento Fortron

klavesnice a mys je na tobe na to ja odbornik nejsem :-D
Jo a jeste mechaniku vem tuhle protoze je to SATA takze tam mas jen malej kabel.Navic vypaluje docela dobre.
:wink: :wink: :wink:
D4fed
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od D4fed »

Neboj v am2 atd. to je mi známo nemysli si o mně že se o počítače nezajímám :-), jemože tady jde o prachy, když půjdu do am2 tak musím mít desku, která podporuje am2...no a ty desky pro am2 se dělají rovnou ddr2 no a chápeš že se to o dost prodraží :-(

spís by mě teda případně zajímalo o kolik procent bude lepší výkon s těmi pamětmi ddr2 a am2...

do toho pc bych moh dát asi maximálně 20 000 (když by ten nárust výkonu stál za to, tak by se snad někde nějaké prachy našly) a to i s monitorem...njn holt nevydělávám :-((( takže si musím dát 11 000 ze svojeho a zbytek snad na Vánoce..btw. myslíte že ceny k Vánocům spadnou ? to bych pak mohl dobrat ty ddrka 2 no asi i ten procák s paticí am2...

no a disk s tím si myslím, že pro moje účely bohatě stačí (nenechávám si fimy na pc, atd... :-) )

každopádně dík za názory
Naposledy upravil(a) D4fed dne sob 28. říj 2006, 14:52, celkem upraveno 1 x.
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

http://www.ddworld.cz/sestavy/sestavy-p ... cce-8.html

hned ta prva zostava - je to akurat do 20000Kc, a je o dost vykonnejsia nez tvoja 8-)
.
ninjin_cz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ninjin_cz »

stehrob píše:Jo a jeste mechaniku vem tuhle protoze je to SATA takze tam mas jen malej kabel
vybirat mechaniku podle kabelu, to sem jeste nevidel... u ata mechaniky muzes mit kulatej kabel, takze co s tim? ...
vyber mechaniku podle parametru a hlavne podle nejakych recenzi, ohlasu atp..
AMD Ryzen 7 5800X3D + SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 || ASRock X570 Phantom Gaming 4 || G.SKILL 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 || SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7900 XT 20GB
Kingston KC3200 1TB + HP EX900 1TB || Corsair RMx Series RM650x 650W || Fractal Design Meshify C TG || iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 27"
stehrob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stehrob »

tak sem to zas nemyslel...myslim si ze je lepsi podporovat nove technologie...ale je to volba kazdeho...ja osobne ji mam a vypaluje bezproblemove...
a recenze sou na ni taky dobry...
D4fed
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od D4fed »

barco píše:http://www.ddworld.cz/sestavy/sestavy-p ... cce-8.html

hned ta prva zostava - je to akurat do 20000Kc, a je o dost vykonnejsia nez tvoja 8-)
no pěkná sestava...jenomže to je bez monitoru... :-(

no a já se potřebuju nějak do těch 20 000 vejít i s monitorem... no jak sem řekl nevydělávám a to bych musel mít asi dost bohaté Vánoce :-)

Edit> no takže dejme tomu, že bych šetřil na monitoru. Asi nějaké CRT do 4000 ... jinak to bohužel nevidím :-((((

Edit2> tak sem to jakš takš počítal a s těmi geily, s tou základovkou a monitorem a s tím fortronem, stou skříní, ale musel sem šetřit na procesoru, takže asi tak : AMD s.AM2 Athlon 64 3200+, l1 128 , l2 512, tak se vlezu do nějakých 21 500...a to už je podle mě good....takže mě zajímá váš názor na ten procesor,jestli to má vůbec cenu, když to není 2x 512.... a jestli musím mít fakt ten fortron místo toho KME... protože to bych jinak ušetřil nějakých těch 2500 pokud správně počítám a to bych pak moh něco investovat do toho procesoru
D4fed
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od D4fed »

Nějaké další rady ? Potřebuju vědět, jestli když budu mít 939 ddr1, a am2 ddr2, tak jestli je to zas tak velký rozdíl...protože fakt nejsem bohatý.
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Pokud chceš do budoucna upgradovat, tak vem AM2, pokud si na 100% jistý, že tak 2 roky nebudeš PC vylepšovat, tak klidně vem něco na soc. M2. :)
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Rozdil ve vykonu mezi AM2 a s939 je nulovy.Jedinej rozdil je v pametech DDR2 a taky budes mit lepsi moznosti upgradu v budoucnu.
D4fed
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od D4fed »

super konečně nějaká rozumná odpověď ..no a můžeš mi ještě říct jaký je asi rozdíl mezi ddr 1 a 2 ? je to až 2x lepší nebo to zas taková pravda není ?

ještě něco off topic.... myslíte, že se vyplatí koupit třeba ten slabší procesor a pak taktovat a taktovat ?
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Rozdil neni zadnej.DDR2 ma sice vysi frekvenci, ale na druhou stranu daleko vysi latenci.Takze vykon je stejnej s DDR1.
D4fed
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od D4fed »

tak to je super !! a co by si mi teda doporučil ?? :-) sorry ,že tě tak otravuju :-) ...někde sem četl, že u amd je spíš lepší, aby byla menší latence... je to pravda ?
Garnet000
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Garnet000 »

D4fed píše:tak to je super !! a co by si mi teda doporučil ?? :-) sorry ,že tě tak otravuju :-) ...někde sem četl, že u amd je spíš lepší, aby byla menší latence... je to pravda ?
Ano, u AMD je parameter pametí latencia
u Intelu je to frekvancia

Nie som si istý, ale asi je to tým, že amd má integrovaný radič v procáku, kdezto intel nie
CPU:E6600@2.8GHz (8x350)1,184V@Thermalright SI-128@SCYTHE_1200rpm MB:GA-P965-DQ6 F9 RAM:2x1GB Corsair DOMINATOR DDR800 CL4; 2x1GB A-DATA Vitesta EE DDR800 CL4 GPU:BFG 8800GTX HDD:2xWD RAPTOR 74GB ; Seagate 7200.10 250GB ; WD SE16 750GB Power:Enermax Infinity 720W Case:ApplusCase X-Blade DVD:Samsung SH-183A Mouse:MX518 Gaming Grade LCD:SAMSUNG SM 940BF FAN: IN: 2x12cm SCYTHE 800rpm OUT: 1x12cm AC Arctic Fan 12L Audio:SB X-FI Extreme Music
Cody1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cody1 »

rozdil mezi sk939 a AM2 je par procent (asi tak2)
pokud do toho nechces moc vrazet tak bych ti doporucil koupit neco lehce jetyho, cca 3700+/DFI ultra-D/DDR 550Mhz/7600GT HDD necham na tobe a zbytek taky.... bude to urcite za min nez to co by sis predtavoval
PS: koupil bych k tomu 19" trinitron za cca 2k a spokojenost
Cody1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cody1 »

D4fed píše:tak to je super !! a co by si mi teda doporučil ?? :-) sorry ,že tě tak otravuju :-) ...někde sem četl, že u amd je spíš lepší, aby byla menší latence... je to pravda ?
to je sice pravda , ale kdyz mas MUSHKINY, ktery ti jedou na 620Mhz pri CL2,5 tak neni co resit 8-)
D4fed
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od D4fed »

jenomže já se musím vlézt fakt do těch 20 000 a to je maximální strop...ideální by bylo nějakých 17000-18000kc a to i s monitorem...ale dík za radu...takže tam to asi nebude tak dobré, jak sem si myslel .?
Cody1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cody1 »

a chces to vsechno stavet z novych komponentu???
D4fed
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od D4fed »

no jako myslíš, že bych si měl koupit něco z bazaru ? já myslím, že ne, kdyby byla eště čerstvá záruka, tak asi možná i jo, ale jinak ne... přece si nebudu kupovat starou věc, která už je opotřebovaná...koupím nějaký aušus a pak můžu vrážet další prachy do nového..
Cody1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cody1 »

s tim naprosto nesouhlasim :(
nemyslim v bazaru, ale od nekoho kdo to ma treba 3-4mes tudiz temer plna zaruka a prodava to z duvodu , ze prechazi na CORE2.
ale je to tvoje vec 8)
jestli chces koupit neco za 20k sice noveho (coz je jedna z nejhorsich investic asi na stejne urovni jako si koupit nove auto) nebo za stejny prachy koupit neco lehce jetyho , ale s vykonem uplne nekde jinde :-D
kdo na to ma? at koupi nove. Kdo na to nema a chce hodne muziky za (relativne) malo penez, tak ten koupi starsi.
Takhle to vidim ja, ale nechci ti do neceho kecat. Ciste muj nazor.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“