Doba odezvy monitoru
Moderátor: maXXmilian
- Mirekde
- Nováček

-
Doba odezvy monitoru
Jestli někdo ví jak exaktně změřit dobu rozsvicení a zhasnutí LCD monitoru, tak mi prosím poraďte. Myslím že na to existuje nějaký program. Nechci rady typu rolování textu a hraní určitých her.
Díky Mirek
Díky Mirek
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Re: Doba odezvy monitoru
Kdyby to bylo tak jednoduche, tak by to testovali v kazde recenzi. Zadne standartizovane mereni odezvy neexistuje a bohuzel toho mnoho vyrobcu zneuziva.Mirekde píše:Jestli někdo ví jak exaktně změřit dobu rozsvicení a zhasnutí LCD monitoru, tak mi prosím poraďte. Myslím že na to existuje nějaký program. Nechci rady typu rolování textu a hraní určitých her.
Díky Mirek
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Tohle ti může pomoci: iiyama Monitor Test & Calibration Tool 2.1
Je tam test na měření odezvy,ale pouze vyzuálně.Ale aspoň něco.
Tady to stáhneš.http://www3.iiyama.de/
Mám AOC 729 odezva 25Ms.Hraju závodní hry,3d akce a ještě sem nepozoroval žadný náznaky že by to něco dělalo,ale liší se to kus od kusu.
Je tam test na měření odezvy,ale pouze vyzuálně.Ale aspoň něco.
Tady to stáhneš.http://www3.iiyama.de/
Mám AOC 729 odezva 25Ms.Hraju závodní hry,3d akce a ještě sem nepozoroval žadný náznaky že by to něco dělalo,ale liší se to kus od kusu.
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Velice dobrym "testem na dobu odezvy" je nektery NHL. Jeste jsem se nesetkal s LCD, ktery by na to nedelalo duchy. Klidne jen minimalni, ale prece tak jsou
Me treba na tom Aceru (16ms) jede vsechno v pohode, ale NHL trochu duchatí.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Butch
- Středně pokročilý

Taky jsem zkoušel NHL na svým 16ms Aceru.
Hodně jsem se musel soustředit, abych tam ty duchy viděl.
Při běžné hře je tam vůbec nevidím.
Jinak souhlas se Sentem. Odezva 16ms dostačuje dnes pro všechno.
Hodně jsem se musel soustředit, abych tam ty duchy viděl.
Při běžné hře je tam vůbec nevidím.
Jinak souhlas se Sentem. Odezva 16ms dostačuje dnes pro všechno.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Jenom bych doplnil - neni 16ms jako 16msButch píše: Jinak souhlas se Sentem. Odezva 16ms dostačuje dnes pro všechno.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- Butch
- Středně pokročilý

Tak ještě jedno doplnění.
Duchů si napoprvé opravdu vůbec nemusíte všimnout, takže vyzkoušení v krámu Vám bezduchovost nezaručí.
Opravdu je lepší si o konkrétním modelu sehnat co nejvíce informací předem.
Když jsem kupoval svoje první LCD Hercules 920DVI (LCD s 25ms)
Tak mi to v krámě přišlo jako super LCD bez duchů(pouštěli na tom nějaký film) Přemýšlel jsem v obchodě nad koupí tenkrát asi 2 hodiny a žádné duchy nenašel.
Ale po hlubším seznámení a testování doma, jsem zjistil, že to není ono.
Duchové byli vidět všude(hry, filmy,...)
"Naštěstí" mi po půl roce odešlo DVI a tak jsem LCD reklamoval a koupil Acer.
Duchů si napoprvé opravdu vůbec nemusíte všimnout, takže vyzkoušení v krámu Vám bezduchovost nezaručí.
Opravdu je lepší si o konkrétním modelu sehnat co nejvíce informací předem.
Když jsem kupoval svoje první LCD Hercules 920DVI (LCD s 25ms)
Tak mi to v krámě přišlo jako super LCD bez duchů(pouštěli na tom nějaký film) Přemýšlel jsem v obchodě nad koupí tenkrát asi 2 hodiny a žádné duchy nenašel.
Ale po hlubším seznámení a testování doma, jsem zjistil, že to není ono.
Duchové byli vidět všude(hry, filmy,...)
"Naštěstí" mi po půl roce odešlo DVI a tak jsem LCD reklamoval a koupil Acer.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06