Mám ASUS A6JC (s DVD vypalovačkou), koupený bez OS, HDD zformátován na 1 oddíl (80GB, NTFS) a nainstalovány WinXP SP2 Prof. + všechny ovladače z přiložených CD od ASUSu + nějaké další základní programy (antivirus, firewall atp.).
Teď bych to potřeboval nějak všechno zazálohovat na 1DVD, aby se to z něj v případě pádu systému dalo rychle obnovit (protože postupná instalace je děsně otravná). Čili asi bootovací DVD, které nahodí systém se všemi ovladači a dalšími zákl. programy (mělo by tedy zřejmě obsahovat zálohu Dokumentů a Program Files..)
Zaslechl jsem cosi o nějakém Norton Ghost a jiných programech které udělají image HDD, ale moc toho nevím.
Co by jste doporučili, jak to udělat abych ntb v případě nutnosti reinstalace rychle uvedl do původního stavu?
Záloha naistalovaného systému s ovladači z notebooku na DVD
Moderátor: Don
- Fred Med
- Začátečník
Záloha naistalovaného systému s ovladači z notebooku na DVD
PC: AMD Barton XP 2500+, ASUS A7V8X-X (chipset VIA KT400), 2x512MB RAM 333MHz Kingstone, HDD IBM Deskstar 120GXP 60GB, grafika Leadtek GeForce 6600GT 128MB, LCD Samsung 710T
Ntb: ASUS A6JC - Centrino Duo, 1GB RAM, GeForceGo 7300
PDA: Mio P550M - WM5, 512MB, 400MHz, GPS (SIRF3), BlueTooth, WiFi
Ntb: ASUS A6JC - Centrino Duo, 1GB RAM, GeForceGo 7300
PDA: Mio P550M - WM5, 512MB, 400MHz, GPS (SIRF3), BlueTooth, WiFi
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Hrochoroh
- Nováček
-
Mám ASUSA7JC a s Ghostem 2003 mám problém, že při vytváření systémové zálohy tvrdošíjně vyžaduje disketovou mechaniku a tu můj NTB NEMÁ! Vytvořil jsem si tedy image systémového disku, ale kdyby se něco po... a nebylo možno nastartovat z disku, tak nevím nevím, jak bych si poradil. Stačilo by udělat si bootovací CD s PC-DOSem a spustit z něho Ghosta? Uvidí pak takto spuštěný ghost tu image na disku (resp. uvidí vůbec disky) když jsou NTFS?
Díky
Díky
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já to vyřesil na NB tak že sem hodil image flopky na CD, 2003 už tuším umi pracovat na NTFS Hdd, určite umi na ne zapisovat....jelikož na Hdd v NB mám image "C" na "D" a to je v NTFS file systemu...Hrochoroh píše:Mám ASUSA7JC a s Ghostem 2003 mám problém, že při vytváření systémové zálohy tvrdošíjně vyžaduje disketovou mechaniku a tu můj NTB NEMÁ! Vytvořil jsem si tedy image systémového disku, ale kdyby se něco po... a nebylo možno nastartovat z disku, tak nevím nevím, jak bych si poradil. Stačilo by udělat si bootovací CD s PC-DOSem a spustit z něho Ghosta? Uvidí pak takto spuštěný ghost tu image na disku (resp. uvidí vůbec disky) když jsou NTFS?
Díky
Ulitmateboot CD je taky řešení...nebo rovnou boot ghosta z DVD nebo CD, jestli se ti vejde zaloha systemu na DVD záleži jak velky HDD a kolik na něm toho máš to nepišeš....nastav největší kompresi...
- Hrochoroh
- Nováček
-
Dzin: Díky za reakci. Ale prosím ne tak zhurta , nejsem si jistý zda správně rozumím zdejšímu PC slangu.
image flopky je ten soubor MODfdos.ima (1 474 500 b) vypálený jako bootovací CD (DVD)?? Moje image "C" se mi na DVD vejde (4,1 GB) - momentálně je samozřejmě uložen na "D".
Takže jestli to chápu správně vypálím image MODfdos.ima jako bootovací DVD a pak k tomu připálím tu ghostovou image "C"éčka a přidám nutné soubory ke spuštění Ghosta (tuším ghost.exe a ghost.env - nezapoměl jsem něco?)
A pak (až bude nejhůř) tak nabootuju z DVD a spustím ghosta "partition from image" (?)
Díky Martin
[/img]
image flopky je ten soubor MODfdos.ima (1 474 500 b) vypálený jako bootovací CD (DVD)?? Moje image "C" se mi na DVD vejde (4,1 GB) - momentálně je samozřejmě uložen na "D".
Takže jestli to chápu správně vypálím image MODfdos.ima jako bootovací DVD a pak k tomu připálím tu ghostovou image "C"éčka a přidám nutné soubory ke spuštění Ghosta (tuším ghost.exe a ghost.env - nezapoměl jsem něco?)
A pak (až bude nejhůř) tak nabootuju z DVD a spustím ghosta "partition from image" (?)
Díky Martin
[/img]