Vcore - AMD ATHLON 2500+

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Andrew
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Vcore - AMD ATHLON 2500+

Příspěvek od Andrew »

Mam Bartona 2500+ a na doske mam vcore 1.650 ale bios aj ASUSprobe ukazuju 1.696 , co sa s tym da robit ked na doske uz mensie Vcore nemozem dat ? Cim moze byt sposobeny ten rozdiel medzi nastavenim biosu a tym co bios mera ????
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

je to zpusobeno nejspis nepresnosti....me taky deska nepousti do proc 1.7V ale 1.72V.....ale o 0.05V je docela dost
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)
Andrew
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andrew »

ako to vyriesim ? Nemoze to byt napi.. zdrojom ?
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

Andrew píše:ako to vyriesim ? Nemoze to byt napi.. zdrojom ?
Kolik mas replotu na proc??? 1.7V zase tak vysoky neni
Andrew
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andrew »

no s tou teplotou je to otazne :) v pokoji BIOS ukazuje 52 a asus probe 42 :) po hrani asus probe ukazuje cca 48-50 co je v biose asi 58-52 neviem comu mam verit ...
orange_juice
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orange_juice »

co máš za desku?Na mý co mám v popisu mám v BIOSu (verze 1006) vcore nastavený na manual 1.65V a AsusProbe mi ukazuje 1.68...už to tady někdo myslím řešil...těžko říct jestli je opravdu vcore 1.68V nebo to špatně ukazuje AsusProbe...BIOS ukazuje napětí myslím 1.65V ale nejsem si jistej a nechce se mi ted restartovat komp :)
Andrew
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andrew »

nie od 58-52 ale od 58-62
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

jo to me taky AsusProbe ukazuje jinou teplotu nez BIOS. Ja verim tomu, ze si sahnu na pasiv :-) a rekl bych ze spis to odpovida z udaju AsusProbe
Andrew
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andrew »

orange: mam to iste co ty a bios mam tiez ten isty ale som si isty ze ASUSprobe ukazuje napatie to iste ako bios. A pocuj tiez mas ten ccca 10 stupnovy rozdiel medzi biosom a ASUSprobe?
Martinsix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Martinsix »

Já to mam taky tak. A resim to tak ze to napeti misto aby bylo 1,85V dam 1,800V a je to. Nic si z toho nedelej. Jen by me zajimalo jestli tu vsichni pisete teploty z CPU diody nebo z toho pod CPU na desce?
Andrew
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andrew »

ja som napisal obe teploty co mi mera... a stve ma na tom to ze by som chcel nizsie dat Vcore ale nemozem lebo doska nepusti.... co sa s tym da robit ?
orange_juice
Začátečník
Začátečník

mě obě teploty z BIOSu i z Probe souhlasej
orange_juice
Začátečník
Začátečník

Martinsix píše:Já to mam taky tak. A resim to tak ze to napeti misto aby bylo 1,85V dam 1,800V a je to. Nic si z toho nedelej. Jen by me zajimalo jestli tu vsichni pisete teploty z CPU diody nebo z toho pod CPU na desce?
a odkud bereš teplotu ty?Ja nevím jestli je to teplota z diody nebo z desky...asi ale z diody...já mám ještě čidlo ve skříni (mám NeonLight co je na ní recenze na PCT) a to čidlo má úplně stejnou teplotu jako BIOS a Probe...prostě a jednoduše teploty mám všude stejný
uuuuu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od uuuuu »

můžeš nastavit vcore přímo změnou na můstcích L11 procesoru(jestli nemáš lock,tam to asi nepůjde)Tady máš i zapojení http://fab51.fc2web.com/pc/barton/athlo ... #L11.Takže když budeš mít L11 1-spojený 2-přerušený 3-přerušený 4-přerušený a 5-spojený budeš mít napětí 1,5V atd.
uuuuu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od uuuuu »

A pak v BIOSu samozřejmě můžeš měnit ručně napětí od těch 1.5V vejš po 0.25V.Já když měl v desce Palomino s defaultním 1.75(tuším) měl jsem rozsah vcore od těch 1,75 do 2,0V.Když jsem tam hodil Applebreda,rozsah se snížil od 1.5 do 1,8V.
Andrew
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andrew »

uuuuu: na taketo nieco sa este nechystam, ked to ide tak je dobre, teraz mi uz ostava vyriesit tu 60° teplotu :(
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Ja jedu barton na 1.825 az teprve tak je stabilni.NEBOJTE se napeti akorat zkracuje zivotnost CPU zhruba na polovinu pri 1.9V.Coz je 5 let.
uuuuu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od uuuuu »

Vy ale počítáte s teoretickou životností,co udává AMD.Musíš se ale připravit na to,že když bude mít tem CPU nějakou drobnou chybičku z výroby,může při zvýšeným napětí běžet taky 2 měsíce.Nebylo by to poprvé.
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

uuuuu píše:Vy ale počítáte s teoretickou životností,co udává AMD.Musíš se ale připravit na to,že když bude mít tem CPU nějakou drobnou chybičku z výroby,může při zvýšeným napětí běžet taky 2 měsíce.Nebylo by to poprvé.
A taky ne naposled :-D

S tou teploou, jak dobre to mas chlazene (myslim tim tok vzduch v case atd)
sir.morpheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sir.morpheus »

JJ tak sem si nasel novou zabavu zatopil jsem mu na 1,85 :twisted: a necham ho hezky zahořet Full 58/ idle 52 :wink:
MOTHER BOARD: EPOX 8RDA3+ rev. 2.1 | CPU: AMD Athlon XP 2500+ @ 3200+ (1,85V) + 3D Coller ULTRA | Memory: Transcend 2x 256 MB DDR400 + 512 MB DDR400 Corsair CL2 | VGA: ATI Original 9500 256 bit. opened 9700 Pro 277/270 @ 370/310 (8 pipelines) + VGA Silencer | HDD: 2x Segate Baracuda 80GB + Maxtor 80GB | MONITOR: LG Flatron F900P 19¨ | Zdroj: Chill Inovation 400W | Case modding
MOTHER BOADR: Asus p5Q Pro |CPU: Intel Core 2 Duo E8400 - 3GHz@3,6GHz (zatim) + Noctua NH-C12P |Memory: 2x2GB DDR2 A-Data | VGA: ASUS EAH4850 TOP/HTDI 512MB 750/1200 + Arctic-Cooling Accelero S1 (Rev. 2) | HDD: 2x Segate Baracuda 80GB, 1x Maxtor 80GB, 1x WDC 610GB | Zdroj: Blue StormII
NB: Acer 3022LMi-...zatim NonOC:)
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“