Výběr GK - Gainward nebo Leadtek

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
JJ
Začátečník
Začátečník

Výběr GK - Gainward nebo Leadtek

Příspěvek od JJ »

Zdravím,
vybírám PCI-E grafiku do nového PC. Chci nVidii, takže volím mezi značkami Gainward a Leadtek (které, jak jsem se různě dočetl umí nVidii lépe). Předesílám, že mi nejde o 3D výkon, dělám fotky a rozhodující je tedy kvalita 2D výstupu (což ale na DVI není velký rozdíl u žádné karty) a pasivní chlazení. Takže se ptám, co byste doporučili. Můj předvýběr je následující:

Gainward 8026-Bliss 7300GT 256MB, PCI-E
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39265

Leadtek Winfast PX7300GT HT 256MB, PCI-E
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38886

Gainward 8019-Bliss 7600GS 256MB, PCI-E
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39702

Leadtek Winfast PX7600 GS TDH Classic Edition 256MB, PCI-E
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37220

Jsou to vpodstatě parametrově dvě a dvě stejné karty. Leadtek je o něco dražší a mne by tedy zajímalo zaprvé, jestli 7300GT nebo 7600GS a zadruhé jestli Gainward nebo Leadtek. Ten poslední leadtek má pěkné heatpipe chlazení, ale otázka je, jestli není pro mé potřeby zbytečně výkonný.

Díky moc.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

no tak za prve urcite 7300GT to je jasne pretoze 7300GS je dost vykonovo slabsia a nieje zase o moc lacnejsia. co sa tyka gainward leadtek je to v podstate jedno, ide skor o to ktora znacka viac vyhovuje tebe. ja by som zobral lacnejsiu
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
ninjin_cz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ninjin_cz »

busy píše:no tak za prve urcite 7300GT to je jasne pretoze 7300GS je dost vykonovo slabsia a nieje zase o moc lacnejsia. co sa tyka gainward leadtek je to v podstate jedno, ide skor o to ktora znacka viac vyhovuje tebe. ja by som zobral lacnejsiu
v jeho vyberu ale zadna 7300GS neni..

urcite ber 7600gs, pokud te nevytrhne pripatit si tech ~800Kc
AMD Ryzen 7 5800X3D + SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 || ASRock X570 Phantom Gaming 4 || G.SKILL 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 || SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7900 XT 20GB
Kingston KC3200 1TB + HP EX900 1TB || Corsair RMx Series RM650x 650W || Fractal Design Meshify C TG || iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 27"
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

To mě asi nezabije, ale zajímalo by mě, jestli využiju rozdíl výkonu. Jak jsem řekl, 3D mne nezajímá. Především upravuju fotky a občas kouknu na film.
RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RainMakeR »

CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

aha. sorry ja som si tam precital 7300GS. sorry estte raz. ano ber 7600GS ak ta tie peniaze nezabiju. bude to lepsie aj kvoli neskorsiemu predaju predsa su tie cisla marketingovy tah a 7600 je viac ako 7300.
rainmaker je ati pozitivny takze radu ze ktoru nVidiu si mas kupit od neho necakaj. a zober gainward
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
RaslB
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaslB »

presne tak zober 7600gs a leadtek 8-)
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

vem si 7600gs leadtek a niekedy si zapar :roll:
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

:-) Na hry mě nezlákáš. Prostě mě to nebaví. Nebo jinak, baví, ale asi ne to, na co bych potřeboval výkonnou grafiku. Dokážu dlouho sedět u simulátoru řízení nádraží, kterej se vejde na disketu a grafika spočívá v rovnejch čárách. Na jiný hry jsem neschopnej. Vždycky to spustím v beginner modu a stejně mě za chvíli zabijou :-). Nene, to mě vážně nebaví. Rád u počítače odpočívám, ale ne u her. Ale o tý lepší kartě popřemýšlím. I když mám pocit, že ten rozdíl nepoznám. Díky
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

JJ píše::-) Na hry mě nezlákáš. Prostě mě to nebaví. Nebo jinak, baví, ale asi ne to, na co bych potřeboval výkonnou grafiku. Dokážu dlouho sedět u simulátoru řízení nádraží, kterej se vejde na disketu a grafika spočívá v rovnejch čárách. Na jiný hry jsem neschopnej. Vždycky to spustím v beginner modu a stejně mě za chvíli zabijou :-). Nene, to mě vážně nebaví. Rád u počítače odpočívám, ale ne u her. Ale o tý lepší kartě popřemýšlím. I když mám pocit, že ten rozdíl nepoznám. Díky
ak totalne-absulotne nepotrebujes 3D vykan tak potom 7300 ti staci a usetrys kupu $ :wink: (inac ak stimyto vga sa da zahrat :lol: )
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

Řeknu Ti to asi takhle. Ještě před měsícem jsem měl GeForce 2 MX a byl jsem s výkonem úplně spokojenej. Pak jsem kvůli novýmu LCD musel koupit GeForce 6600 a jsem taky úplně spokojenej. Nikdy jsem se nedostal do situace, že by moje grafika něco nezvládala :-) Takže asi tak :-) GeForce 7300 bude pro mě asi dostatečně výkonná.

Díky všem za rady.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

JJ píše:GeForce 6600 a jsem taky úplně spokojenej...GeForce 7300 bude pro mě asi dostatečně výkonná.
zeby medzy 6600 a 7300 pri 2D by bol velky rozdiel kvality výstupu :?:
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

6600 mám na AGP ve starým PC. Do novýho potřebuju PCI-E. Jinak bych samozřejmě neměnil.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

JJ píše:6600 mám na AGP ve starým PC. Do novýho potřebuju PCI-E. Jinak bych samozřejmě neměnil.
aha... to som uz...
stehrob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stehrob »

vem ten leadtek 7300GT protoze ma DDR3 pameti!!!!
a v podstate ma stejne jadro jak 7600GS ktera ma DDR2 takze vem 7300GT s DDR3
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“