CPU+MB+RAM do 11,3k

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

CPU+MB+RAM do 11,3k

Příspěvek od MAN »

Zdravím, nečekaně mám velké dilema.
Vybírám pro kamaráda PC určené jen na hry. Původní tip byl na E6300+GB S3+Geil 1GB 800+X1950Pro a to celé nataktovat. Bohužel to kompletně stojí 18 800Kč a tolik peněž prostě není a šetřit už nechce (může šetřit do nekonečna).

Co z původní sestavy zbylo je X1950Pro (vynikající poměr výkon/cena), takže nám zbylo 11 300Kč (to je max. hranice, čím méně, tím lépe). A v této cenové relaci vybíráme procesor, základní desku a RAMky.

Takže prosím pište své názory a tipy, já navrhoval D820 a dát na něj Freezer + něco k tomu.

P.S: I když by se to na pct nemělo objevovat, přesto se tomu tak děje: Vyvarujte se tedy prosím všech příspěvku od tématu alá "Mám toto a toto a stačí mi to na nejnovější hry". Děkuji s pozdravem Maník :-)
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

cpu: X2 3600+ AM2, http://www.alza.cz/dvoujadrovy-procesor ... d65675.htm 4350kc
mb: MSI K9N Platinum http://www.alza.cz/zakladni-deska-socke ... d63022.htm 3200Kc
ram: 1GB Kingston 675MHz HyperX http://www.alza.cz/1gb-ddr2-675mhz-pc54 ... d52681.htm 3800Kc

to je spolu 11350kc je to sice trochu viac ako si chcel ale zaokruhloval som a keby si pohladal tak tieto komponenty najdes mozno inde lacnejsie a zmestis sa do toho. a 50kc predpokladam ze ta nezabije.
Casom by som k tomu dokupil este 1GB modul. ak by si chcel usetrit este par korun tak CPU by mohlo byt aj jednojadrove 3500+
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
stehrob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stehrob »

http://www.alza.cz/zakladni-deska-dfi-i ... d68467.htm
pouze vem tuto zakladni desku, msi radsi ne,prece jen kvalit dfi nedosahuje.
navic je ta Infinity levnejsi.
Ale u alzy to nekupuj ne ze by byli spatni ale jsou drazsi.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

ale DFI LP a DFI Infinity je tiez rozdiel na to nezabudni. takze myslim ze MSI platinum je lepsie ako Infinity ale horsie ako LP. Ak je s tym lepsim a horsim sa mysli hlavne taktovaci potenicial moznosti biosu a podobne. myslim ze kvalita komponentov dosky je na jednej urovni ale nemam to nicim podlozene iba tym ze vlastnim aj MSI platinum aj DFI LP
EDIT: k tej ALZE ja som ju pouzil len aby si vedel pozriet popisky ku komponentom a priblizne ceny, nepovedal som ze ma stade kupovat. aj ked mu to ani nezakazujem
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
stehrob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stehrob »

dobre, infinity je mozna kvalitou soucastek malinko horsi nez msi ale biosy jsou nesrovnatelne.

ale mas pravdu v tom ze za cenu 3000 je ta msi vcelku jedina o ktere by se dalo uvazovat. Nebo priplatit za Abin KN9 Ultra a bude to nejlepsi. ta stoji cca 3300.
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAN »

Jsem sám (spokojeným) vlastníkem Infinity, takže jsem chtěl vzít DFI. Jenže když jsem se podíval na tu MSI, která ma nF 570 (nevím co znamená označení MCP), podporuje 800Mhz RAM, výbornou zvukovku, pasivní chlazení tak mě za stejnou cenu přesvědčila. Škoda, že nemá 2xATA rozhraní, protože kamarád má zrovna 3xIDE zařízení.
Ovšem co jsem se díval, tak ne-platinum verze, ořezaná o zbytečnosti jako je FireWire je o 500 levnější, tak to vidím na tu:
http://www.alza.cz/zakladni-deska-micro ... d63251.htm

Za co bych chtěl poděkovat je tip na ten X2 3600+, myslel jsem, že je to nějaký "kdo ví co" s 256kB L2 cache, ale recenze prokázali, že je to po OC vlastně E6300 s nižším výkonem. Takže desku a procesor bych měl, teď RAM.

Co vzít nemůžu už minimálně z přesvědčení jsou drahé značkové RAM. Tzn. zabrousím někam mezi GoodRAM, Kingmax, OEM, Trancend aj.
Mým žhavým tipem je zatím GoodRam 1GB DDR2 667Mhz.

Takže mockrát díky za rady a já jdu zase diskutovat s kamarádem co a jak. Kdybyste měli ještě nějaké dodatky (na co si kde dát pozor) tak klidně piště.
RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RainMakeR »

ty ramky na frekvenci 667 by ti měli stačit.jo a co bedna a zdroj? :-)
zdroj na tohle to bude chtit aspon 400W
CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAN »

Ptal jsem se pouze na tyto komponenty, tzn. že ostatní mám. Ten CPU má sníženou spotřebu, každopádně i tak to překontroluji PSU calculatorem.
RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RainMakeR »

MAN píše:Ptal jsem se pouze na tyto komponenty, tzn. že ostatní mám. Ten CPU má sníženou spotřebu, každopádně i tak to překontroluji PSU calculatorem.
no tady nejde o to že ti ta sestava bude žrat třeba max 230 W ale de spiš o kvalitu těch dodaanych watu do těch komponent.navic ta X1950pro myslim vyžaduje 400W tak jako cela serie X19xx
CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAN »

Teda, co říci. Studuji elektro, ale že bych někdy slyšel o kvalitě Wattů... :-). Ta X1950Pro spotřebuje určitý počet Wattů, to že výrobce udává, že potřebuje 400W zdroj, neznamená, že ho skutečně potřebuje. Tzn. z PSU calculatoru vyplyne kolik to celkově bude brát příkonu.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“