Velké téma - poraďte mi

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
o.cabal
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Velké téma - poraďte mi

Příspěvek od o.cabal »

Ahoj jelikož budu mít veřejnou IP řekl jsem si že by nebylo na škodu zkusit si udělat nějaký ten svůj server (www,ftp,...) a teď sem přisel na problém - do prohlížeče asi nebude každej zadávat IP co? :wink: Proto bych chtěl vědět jak udělat aby sem dal třeba do prohlížeče www.hondansr125.cz (nebo com, net, org, ....) a ono to šlo na mou IP (server na svém PC mám). Se musí ta moje ip někde registrovat nebo je to softwarově? Díky :roll:
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Môžeš sa zaregistrovať napr. na www.no-ip.org
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
o.cabal
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od o.cabal »

Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Áno
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
o.cabal
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od o.cabal »

No jenže já chci nejakou doménu typu www.slovo.cz (com nebo podobne) to se neda?
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

o.cabal píše:No jenže já chci nejakou doménu typu www.slovo.cz (com nebo podobne) to se neda?
Dá, ale to sa platí.
Obrázek
o.cabal
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od o.cabal »

Jakto to sou xxx to si nemuzu spustit nejaky svuj dns server? To sou sraci platit za to nebudu at mi polibi xxx. Ja myslel ze je nejaky celosvetovy adresar a kdyz to bude volny tak se tam regnu a je to hotovy (jako treba nsr125.cz - ip a bylo by to regnuty)

edit by pavel.minarik
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

vtipalku. to aby se lidi dostali na tvoji adresu - lama.cz musi byt tvoje adresa v zaznamech vsech DNS serveru ci alespon tech hlavnich aby se na ni dalo dostat. a vsechny ty DNS servery neco stoji a z neceho se to platit musi. genericka domena typu com, net, org stoji 300 rocne je je opravdu smesne s porovnani provozu tveho vlastniho serveru. klidne si to provozuj pouze pod ip adresou ale pak te nikdo nenajde pokud mu tu ip adresu nereknes.

no-ip.org je pro takove setrilky co nechej dat ani tech 300
7800X3D, 9070XT Nitro+, Custom Gamakay 75 TMR + Keychron V0 Ultra, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

o.cabal píše:Jakto to sou pice to si nemuzu spustit nejaky svuj dns server? To sou sraci platit za to nebudu at mi polibi prdel. Ja myslel ze je nejaky celosvetovy adresar a kdyz to bude volny tak se tam regnu a je to hotovy (jako treba nsr125.cz - ip a bylo by to regnuty)
V první řadě se uklidni a piš slušně.

Za každou doménu 2.řádu musíš zaplatit.
Toshiba Satellite
o.cabal
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od o.cabal »

aha
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“