radeon x1600 v notebooku jen 135 Mhz??

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Pseer
Nováček
Nováček

radeon x1600 v notebooku jen 135 Mhz??

Příspěvek od Pseer »

Ahoj, koupil jsem si notebook od Acer. Obsahuje graf. Ati Radeon x1600. Základní nastavení podle catalyst je takt jádra i paměti na 135Mhz. Podle prodavače by se mi měl takt zvyšovat sám, v závislosti na aplikaci, kterou používám. Když však spustím nějakou hru, nestane se tak ( takt je stále 135 Mhz). Musím danou hru tak 3-5x restartovat,a pak se grafika rozběhne a vše jak by mělo, takt se šplhá někam nad 400 Mhz. V ovladačích ati catalyst nemám záložku Overdrive, při použití AtiTool mi celý počítač, při zjišťování optimal settings zatuhne. Poradíte někdo pls, jak nastavit ručně takty na max, a aby tak zůstávali i při dalším spuštění počítače?? Díky
RaslB
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaslB »

ale ved vga ma v 2d menšie frekvencie tak je možne že ma len 135MHz v 2d ale akonakle zapnes nejaku 3d hru tak by sa mala prepnuť do vyššieho taktu :wink: :roll:
Pseer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pseer »

RaslB píše:ale ved vga ma v 2d menšie frekvencie tak je možne že ma len 135MHz v 2d ale akonakle zapnes nejaku 3d hru tak by sa mala prepnuť do vyššieho taktu :wink: :roll:
no a o to právě jde, ve hrách se mi nechce zvyšovat frekvence...
RaslB
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaslB »

no ak je to nejaka narocna 3d hra tak by to malo fungovať vôbec ma nenapada dôvod prečo by to fungovať nemalo :?
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

To taky nevim ae ja mam taky Acer a přesně tohle mi nefunguje rád bych aby se frekvenci řídili sami ae ja si je muzu jen nastavit já jestli performance nebo batery optimized nic víc....
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“