Nevie mi niekto poradit akym softom by sa dala opravit poskodena particia bez toho aby som musel vytvorit novu a zaviest novy system ??? Dik
Problem s poskodenou particiou - co mam robit ???
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Dirk Dygler
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Problem s poskodenou particiou - co mam robit ???
Mam problem s jednym HDD. Disk je funkcny, bol na naom instalovany Win XP a kopec softwaru a dat. Nejakym zahadnim sposobom sa tam poskodila particia a teraz ponukne iba boot record menu a potom pri modrej tabulke zmrzne.
Nevie mi niekto poradit akym softom by sa dala opravit poskodena particia bez toho aby som musel vytvorit novu a zaviest novy system ??? Dik
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Lemra
- Čestný člen

Souhlas s MaWa - boot menu už loaduješ z datový oblasti, takže poškození PT nepřichází v úvahu. Poškození datový oblasti (vadné sektory) samozřejmě nelze vyloučit - BSOD znamená závažné poškození systémových souborů nutných pro boot a to může mít řadu příčin. Nepíšeš FS (docela důležitý...
), ale následující postup je univerzální. Stáhni si NTFS BootDisk ( http://www.ntfs.com/downloads/NtfsFloppySetup.exe ) - instalátor Ti vytvoří bootovací disketu, která vidí i do NTFS. Pokud do struktury disku uvidíš, PT je v pořádku.
Alternativně se dá použít třeba i RecoveryConsole z XP, ale výše uvedené je podle mě mnohem jednodušší.
Alternativně se dá použít třeba i RecoveryConsole z XP, ale výše uvedené je podle mě mnohem jednodušší.
..
- Dirk Dygler
- Nováček

- Kontaktovat uživatele: