Najděte Rozdíl SB:Live 24bit vs. Audigy SE vs. X-Fi Xtreme A

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Chcip
Začátečník
Začátečník

Najděte Rozdíl SB:Live 24bit vs. Audigy SE vs. X-Fi Xtreme A

Příspěvek od Chcip »

Zdravím při pohledu na tyto tři karty
Obrázek
Obrázek
Obrázek
mě napadlo v čem se liší. Samozdřejmě, že pří porovnání je jasné, že čím novější výrobek tím novější funkce.
Napadlo mě zda by se nedal přehrát Firmware a z Live by vznikl Audigy.
nemáte s tím někdo zkušenost?
Intel C2D 4300 1800@2400,Chladič Gigabyte 3D Rocket PCU22-SE, Abit AB9 Pro 965P, 2x A-DATA 512MB DDR2 800MHz, Gigabyte Radeon 2600XT 256MB, SB live 24bit, 250GB WD Caviar 16MB SATA2, Zdroj Fortron 400W PNF
Chcip
Začátečník
Začátečník

Podobnost

Příspěvek od Chcip »

Asi jsem se špatně vyjádřil ty karty vypadají úplně stejně, jen se liší v nápisu na desce a čipu a to:
SB Live 24bit - CA0106-DAT
SB Audigy SE - CA0106-DAT LF
SB X-FI Xtreme Audio - CA0106-WBT LF
Tak mě napadlo jestli by nešlo z jedné karty udělat druhou.
Intel C2D 4300 1800@2400,Chladič Gigabyte 3D Rocket PCU22-SE, Abit AB9 Pro 965P, 2x A-DATA 512MB DDR2 800MHz, Gigabyte Radeon 2600XT 256MB, SB live 24bit, 250GB WD Caviar 16MB SATA2, Zdroj Fortron 400W PNF
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

X-fi se od audigy a live lisi kvalitnejsim procesorem v tom smyslu, ze drive soundblastery od live az po vsechny audigy sice rikaly ze podporuji 96Khz zvuk, ale ten se prevadel na 48Khz, proto se nepouzivali v poloprofesionalni nebo profesionalni sfere, X-fi podporuje plnych 96Khz...(alespon myslim ze to tak bylo, mluvilo se hlavne o tomhle prevodu.. uz je to dlouho :roll:) jinak tim ze bys preflashoval live na audigy si prece nepomuzes, bez ohledu na to ze to nejspis nepude, mozna maji stejny procesor, ale ostatni obvody se lisi... a navic bys nic nezyskal, hardwarove by to byl porad live :roll:

novejsi generace se jinak lisily hlavne podporou dalsich verzi EAX atd... a ostatni obvody jako prevodniky CD/DA atd.. nemyslim ze je preflashovani mozne i kdyby byl stejny procesor... :roll: .. a napada te vubec jak bys to udelal ?

/edit: preklepy :roll:
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“