Zamrzání počítače, zvláštní...

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Tokr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Zamrzání počítače, zvláštní...

Příspěvek od Tokr »

Zdravím. Mám dost velký problém. "alternativní" sestava mé přítelkyně byla vytvořená s ohledem na cenu. Pužívá defacto jo Office. Takže jsme to prozatím postavili na desku Gigabite (frekvence 333Mhz), 256DDR, a 80 disk. Šlo o cenu, takže grafika, zvukovka a lanka integrované. Dali sme tam tenkrát optimální Sempron 2200. Byli sme spokojení jak to pěkně za ty prachy šlape. ale přišla možnost koupit starší GeForce 128ddr, tak už tam je. Nyní sme tam přidali další DDR 256. A ejhle, počítač týden jel OK a pak začal z ničeho nic zamrzat. Mysleli sme si že je to vir (období znýmých ICQ odkazů) tak sme udělal nový systém. Po týdnu práce se začal opět zamrzat. Je to XP proffesional aktualizovaný (kromě notifikace :-) a avast home. takže si myslím že sofwarový problém to není. Memtest nenašel chybu na paměti, speedfan taky ne. Bios ukazuje teplotu procesoru 40-41°C. Je možné že Bios špatně měří a je potřeba nový chladič? Nikdo z mého odborného okolí si s tím neví rady, já laik už vůbec. Poraďte mi prosím. Díky moc Tom

//EfineSS: Presun z AMD
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

a zmrza to aj bez tej novej grafickej a bez novej ramky? ci iba ked tam je jedna z novych veci?
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
Tokr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tokr »

Zamrzá to teď v jakémkoli hardwarovém profilu.Myslíš jako že by semlátila ta nová paměť s grafikou? Zkoušel sem i kombinace, pravda, nezkoušel sem Obě paměti a integrovaní grafika. ale myslím že tento problém by odhalil Memtest
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Určite by som to skúsil bez tej novej grafiky, totiž môže beť zlá alebo sa prehrievať.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Tokr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tokr »

Už tam je dva měsíce OK...
Tokr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tokr »

To že se přidá pamětový modul nějak ovlivní zatížení grafiky? Myslel sem spíš, že když tam je další prvek na desce, če by se přehříval chipset. Je to taky možné?
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Ešte sa mohol preťažiť zdroj rou grafickou. Ale podľa toho aký máš.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

Tokr píše:Už tam je dva měsíce OK...
to nevadi, mohla odist kedykolvek

no a ten zdroj napis, pisal si ze bol skladany z ohladom na cenu, vies ked si kupil najlacnejsi eurocase az zo zdrojom za 600 korun, tak to fakt nemusi zvladnut ani watt naviac.
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
Tokr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tokr »

Je tam 350W zdroj. Tenkrat to ani lip v ceně do 1000 s casem nešlo. Myslíte že kdybych ho vyměnil, tak by to mohlo pomoct? Jaký má zdroj na zamrzání počítače vliv?
neummi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od neummi »

Docela dost. Jestli máš nějaký shit zdroj Eurocase nebo nějaký nomame tak by to tím být mohlo. Já mám úplně stejný problém. Už mam dohodnutý zdroj na pučení. Když to přestane dělat tak koupim jednoduše nový. :D
Tokr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tokr »

Jo, tak to zkusit můžu. Ale je zvláštní že to týden po instalaci systému jede fajn, pak to jednou spadne a je konec. Klikrát to spadlo hned po naběhnutí windows. A když jsem zkusil dát nouzový režim, ani nenajel windows a restartoval se. Pak to házelo pořát nabídku na nouzový režim a zase reset. Pokud by to byl zdroj, bylo by to ještě relativně OK...
Tokr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tokr »

Jo, tak to zkusit můžu. Ale je zvláštní že to týden po instalaci systému jede fajn, pak to jednou spadne a je konec. Klikrát to spadlo hned po naběhnutí windows. A když jsem zkusil dát nouzový režim, ani nenajel windows a restartoval se. Pak to házelo pořát nabídku na nouzový režim a zase reset. Pokud by to byl zdroj, bylo by to ještě relativně OK...
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

ak mozes, tak to urcite skus, aspon sa uvidi dalsi postup

inak imho je to tou novou grafickou, ja som mal raz jednu co vzdy na treti den zhodila win a bolo treba preinstalovat.
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

nic proti ale zdrojem to podle mě nebude....
Sempron moc nežere ani ta geforce..
Mě osobně 350w noname zdroj utahl P4 3.0Ghz a 9600xt..
A to sou podlě mě uplně jiný žrouti....
Tokr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tokr »

Myslím že zdrojem by to taky nemělo být. Řekněme že to dělá grafika. Existuje nějaký šikovný program, který by ji dobře otestoval a zjistil že je vadná? Nerad bych kupoval nový zdroj, dokud nebudu mít jistotu že je opravdu chyba v něm. A zdroj buď dává proud (výkon) nebo nedává, tam není co zjišťovat... Nebo je?
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Tokr píše:Myslím že zdrojem by to taky nemělo být. Řekněme že to dělá grafika. Existuje nějaký šikovný program, který by ji dobře otestoval a zjistil že je vadná? Nerad bych kupoval nový zdroj, dokud nebudu mít jistotu že je opravdu chyba v něm. A zdroj buď dává proud (výkon) nebo nedává, tam není co zjišťovat... Nebo je?
Tak jednoduchý to neni...
Skus nějakou hru,to je nejjednodušší způsob otestovat garfiku,nebo 3Dmark,hlavně sežen lepší anti vir a nějakej antispyware
Tokr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tokr »

Můžeš mi nějaký doporučit? Jako student VUT mám možnost mít licenci na AVG, Nod32, Avast,... ale s avastem jsem byl tak nějak nejspokojenější. Je možné že by to bylo virem? Dnes zformátuju disk, takže uvidím, nainstaluju tedy AVG... A co se týká spyweru, máš nějaký tip? Nebo AVG postačí?
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Tokr píše:Můžeš mi nějaký doporučit? Jako student VUT mám možnost mít licenci na AVG, Nod32, Avast,... ale s avastem jsem byl tak nějak nejspokojenější. Je možné že by to bylo virem? Dnes zformátuju disk, takže uvidím, nainstaluju tedy AVG... A co se týká spyweru, máš nějaký tip? Nebo AVG postačí?
mam NOD ted jsem zrovna chytil nejaky svinstvo,co otravovalo dva dni,ale nod ho pak chitil v operacni pameti a odstranil ho.Avast je sice zadar,ale podle me nic moc...
A dal mam antispyware ewido,denně při skenu najde tak 10 veci ve slozce prohlizece,takz cookies a smaze je
Tokr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

pár změn

Příspěvek od Tokr »

Tak jsem udělal pár změn. Uvnitř cas jsem pro ulehčení zdroje (Maxpower PX-350) odpojil Floppynu a jeden CD-ROM. Dále jsem pro lepší chlazení procesoru (Sempron 2200) uklidil kabeláž a přidal jeden chladič (primecooler, fouká dovnitř) na víko. Odvod teplého vzduchu zajištují otvory pod chladičem. Teplota cpu se motá kolem 40°C při otáčkách boxovaného chladiče kolem 4000ot/min. Teeplota v case je 25°C a otáčky do 1500. Taky jsem posunul harddisk (Segtate 80, barracuda) do předposledního šuplíku. Očistil jsem kontakty na grafice (Geforce FX 5200) a na pamětích na původní (GoodRam DDR256Mb Pc3200DIMM GR400 D64 L3/256) i na té nové (DDR 333 (2,5) 256M*8).Vše včetně základní desky (Gigabyte 7VM400M-RZ) jsem vyfoukal stlačeným vzduchem.

Z hlediska softwaru jsem naformátoval obě části disku (20Gb systém a 60Gb data). Systém je Win XP Prof + SP2, včetně aktualizací (bez notifikace). Na radu ďábla jsem nainstaloval také antispam od AVG + AVG 7.5 Free. Vše home licence, takže zdarma. Na počítači je jen Office a je stále připojen k netu 2,0Mbps. Teď ještě sháním vhodnou 3D hru, pro test grafiky (snad té hře nepropadnu, moc času na hraní nemám).

Jo a chtěl sem se zeptat jak stáhnout nějaký aktuálnější driver prp grafiku, na nvidia.com jsem našel nějaké drivery, ale jen pro vybraný hardware.

Doufám že teď počítač pojede jak má, děkuju všem za rady a čas strávený mým problémem. Doufám že pokud ho zatím nevyřeším, že vaše nadšení neopadne

Díky Tokr
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Skus tohle:
http://drivers.softpedia.com/
A skus stahnout třeba fear combat je to zdarma multi player z Feara a ten si myslim ten komp prověří řádně...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“