Piny na GDDR2 & GDDR3

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Piny na GDDR2 & GDDR3

Příspěvek od presscott »

Po delsi dobe jsem zase dostal chut na tak trochu hard-core upravu. (predtim R9250 64. bit osadit chybejicima modulama)
Na nastavajici upravu potrebuju zjistit popis pinu (vyvodu) z DDR2 & DDR3 pameti...jednotlivych chipu.
Hodily by se i detailni fotky obou chipu ze spodni strany. Hledal jsem, ale nic nenasel, tak doufam, ze nekdo z vas ma nejake ty obrazky. :wink:
THX
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Nemas sanci nahradit DDR2 DDR3. 1) Radic to nebude umet. 2) Bude jine rozmisteni pinu. Takze budes muset delat nove cesty. Na cesty z dratu rovnou zapomen.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

Woyta píše:Nemas sanci nahradit DDR2 DDR3. 1) Radic to nebude umet. 2) Bude jine rozmisteni pinu. Takze budes muset delat nove cesty. Na cesty z dratu rovnou zapomen.
1) radic by to zvladat mohl, protoze jednak frekvence zvlada mnohem vyssi (to jsem si overil) a zadruhe si sice nejsem 100% jisty, ale pokud je radic integorvany v jadre, tak tam by problem nemel byt. Jde totiz o G73 :wink: (ktere samozrejme DDR3 podporuje) .
2) s tim sem tak trochu pocital, ale potrebuju zjistit popis jednotlivych vyvodu, abych mohl zhodnotit obtiznost nahrazeni. (u obou jde o samsungy)
- trochu optimismu do toho :)
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Optimismus je jedna vec a praxe druha.
Nemas sanci udelat kvalitni cesty = chyby v datech.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Michrex
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michrex »

No tak to jsem na tohodle borca zvědavý :?
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

No ja sem uz taky zkousel pridavat pameti, ale nikdy se mi je nepodarilo rozhochit, napajeni do nich slo, pripajeny byly taky dobre, ale proste je to nenaslo
Dost casto se stava, ze casti ktery se nepouzivaj bejvaj vadny, treba kdyz se stejnej cip dva na nekolik grafik s ruznejma pametma, tak ne vsechny cipy vsechny pameti zvladnou
To je stejnej problem, jako se driv bezne levny grafiky osazovaly cipama, s vadnejma DVI vystupama, protoze se predpokladalo, ze to nikdy nikdo nepouzije, takze na grafice je konektor, ale nikdy nefungoval :roll:
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

já mpájel paměti na r9500 .chodilo jako 9700.měl jsem dva stejný. z toho jeden nefunkční - paměti ok. Ale měnit ddr2 za 3 ? podle mě bez šance...pinově kompatibilní nebudou, jiný napájení, jiný bios, a tý práce s pájenim bga....
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Tohle není možný zrealizovat. Když místo toho času, kterej nad tím hodláš strávit (resp. ztratit), půjdeš na brigádu, tak si vyyděláš na lepší kartu, než jakou se z toho pokoušíš ubastlit :wink:
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

no-X píše:Tohle není možný zrealizovat. Když místo toho času, kterej nad tím hodláš strávit (resp. ztratit), půjdeš na brigádu, tak si vyyděláš na lepší kartu, než jakou se z toho pokoušíš ubastlit :wink:
tady nejde o ten vykon, ale o to vylepsovani ty karty :wink:
to je jako kdyz delas Vmod, tady de o ten pozitek
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Nepíšeš,o jaký BGA balení jde - počet pinů se různí.Ale když jinak nedáš:
http://www.samsung.com/Products/Semicon ... _rev13.pdf
http://www.samsung.com/Products/Semicon ... _rev15.pdf
tohle jsou datasheety trojek - upozorňuju na 136-ti pinový BGA/FBGA!!!!
a tady:
http://www.samsung.com/Products/Semicon ... _rev13.pdf
http://www.samsung.com/Products/Semicon ... _rev18.pdf
jsou datasheety ke dvojkám - vzhledem k jinýmu balení (84-pinový FBGA) nepředpokládám,že bys tomu věnoval další,nejen podle mne,zbytečně strávenej čas - ale snaha se cení!
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

no-X píše:Tohle není možný zrealizovat. Když místo toho času, kterej nad tím hodláš strávit (resp. ztratit), půjdeš na brigádu, tak si vyyděláš na lepší kartu, než jakou se z toho pokoušíš ubastlit :wink:
Ted tady nejde o penize, ty bych mel, ale tady jde o ten pozitek. :)
btw. snazim se omezovat vydaje do pc, proto zatim nekupuju lepsi...navic tato mi ted staci. :wink:
Dr Meduza píše:tady nejde o ten vykon, ale o to vylepsovani ty karty
to je jako kdyz delas Vmod, tady de o ten pozitek
presne tak :wink:

to @ll: tento "zakrok" byl jen jako vedlejsi "produkt", kdybych nesprovoznil starou 6600GT. Nicmene nesehnal jsem druhou, proto nemuzu uskutecnit ani prvni zakrok (vymenit par spatnych soucastek). :(
Navic jsem se puvodne chtel jenom informovat na ty piny. Pocital jsem s tim, ze to nepujde. :wink: (ale zaroven sem veril v opak :D )
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“