Upgrade

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
TweaK
Nováček
Nováček

Upgrade

Příspěvek od TweaK »

Ahoj, tak jsem se po 4 letech rozhodl pro upgrade mého stárého počítače a potřeboval bych pár rad...

Vybral jsem si tyto komponenty:

Procesor: AMD Athlon 64 3000+ (socket AM2) BOX
Základní deska: Asus M2N-E - nForce 570 Ultra
Harddisk: Seagate Barracuda 7200.10 ST3250620AS - 250GB 16MB
Paměti: 2x Corsair DIMM 512MB DDR II 667MHz

A co se týče grafické karty tak se rozmýšlím mezi:
Asus EN7900GS/2DHT/256M 256MB, PCI-E a Sapphire Atlantis ATI Radeon X1900 GT 256MB VIVO, PCI-E

Co si o tom myslíte?

A otázka na závěr: mohu použít můj starý zdroj Chieftec 360W ?

Předem děkuji za rady...
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Ten zdroj to utahne urcite a ty grafiky jsou vice mene rovnocenne, obe za 6000,-, takze je to spis o tom, kterou firmu mas radsi. Spis bych asi bral tu X1900GT, ale myslim si, ze je to uplne jedno)
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RainMakeR »

Kamikadze.cz píše:Ten zdroj to utahne urcite a ty grafiky jsou vice mene rovnocenne, obe za 6000,-, takze je to spis o tom, kterou firmu mas radsi.
tos pronesl hodně velký hovno.
kup si X1950Pro jednoznačně nejlepší grafika poměr cena/výkon
o nvidii bych vůbec neuvažoval(možna tak o 7900GTO za 8k )vykonostně ani cenově na ati nemá.
jinak sestava vpohodě.
CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

RainMakeR píše:o nvidii bych vůbec neuvažoval(možna tak o 7900GTO za 8k )vykonostně ani cenově na ati nemá. jinak sestava vpohodě.
tak cenove na ni nema. vykonostne samozrejme ano. v nepretaktovanem stavu je 7900GTO zhruba stejne vykonna jako X1950PRO, ovsem po pretaktovani 7900GTO@7900GTX je nVidia vykonnejsi. kazdopadne pomer cena/vykon mluvi pro X1950PRO.
jinak 7900GS opravdu nema cenu kupovat.
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

RainMakeR píše:...
ja nak uplne zapomnel na tu X1950pro :oops:
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
TweaK
Nováček
Nováček

Příspěvek od TweaK »

Tak jsem nakonec vzal tu X1950pro a naprostá spokojenost... Díky za rady, chlapci.. :)
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“