Stavba antény z plechovky (rozměry?)

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Stavba antény z plechovky (rozměry?)

Příspěvek od Gizmo_CZ »

Cus!
Už to tady bylo jistě mockrát, ale já mám dotaz:

Vše jsem si vypočítal (to není problém, ale při výpočtu rozměrů mi vyšlo, že by plechovka měla být dlouhá cirka 13.64cm

http://img293.imageshack.us/my.php?image=beznzvupk5.png

Já jí mám dlouhou cirka 17cm. vadí to nebo jí mám pro co nejoptymálnější signál zkrátit na těch 13,64cm?

(budu na ní dávat ještě trychtíř)
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

musíš dodržet všechny rozměry - délku, průměr a vzdálenost konektoru od konce jinak to bude fungovat blbě nebo vůbec...mimochodem, jsi doufam obeznámen s negativy provozu plechovky - prasecký zarušení okolí.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gizmo_CZ »

karf píše:mimochodem, jsi doufam obeznámen s negativy provozu plechovky - prasecký zarušení okolí.
Hm to nevím ale je to jen na cirka dva měsíce. Stejně kolem dokola tak cirka 200M není nikdo kdo by měl wifi Tak to snad nikomu nebude tak vadit :-) Jinak díky
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gizmo_CZ »

Ještě něco: bude třeba silnější příjem, když ten přebytečný plech (plechovka má 17.3cm) tj 3,7cm (13,64cm má mít délku podle výpočtu) ohnu v úhlu 30* směrem ven a udělám z toho takový "provizorní trychtíř?? Ať na to nemusím připjet a zvlášť dělat trychtíř z plechu nebo drátů?
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

na jakou to máš vzdálenost? já jsem s plechovkou jel asi na 1100m s asus wl138g kartou. šlo přes to surfovat a hrát. měl jsem jen plechovku od párků a ten drátek uvnitř podle rozměrů. jen délka mi nevyšla - asi o 2cm jsem byl krátkej.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gizmo_CZ »

No vysílač je cirka 500 - 800m ale je ho vidět jen polovina. tak to budu asi chytat přes "odraz od protějšího baráku nevím?

Já tam už plechovku měl, ale signál byl (podle win XP velmi špatný jen jedna čárečka) Tak zatím, než bude Kč na novou anténu chci zlepšit sílu signálu.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“