Odchází mi větrák na notebooku? Poraďte co s tím......

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
kolaricek
Nováček
Nováček

Odchází mi větrák na notebooku? Poraďte co s tím......

Příspěvek od kolaricek »

Mam starší notebook Acer aspire 1200 a asi mi odchází větrák....je neuvěřitelně hlučnej.....prostě děs. Asi bude něco z ložiskama.....nevim. Tak jsem ho rozmontoval a zjistil že je tam specialni vetrák. Na netu jsem ho nenasel.Je to pasiv a uvnitr vetráček z placatejma lopatkama. Nechce se mi ho dávat jen kvůli vetráku do servisu. Pujde v pohode vymenit. Nemáte tip, kde by se ten vetrák dal sehnat a nebo tip na nejakej chladic novej pasiv+vetracek od nejake firmy...ze bych to vymenil cely. Poradte - ten hluk me zničí.
Dík.[/b]
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

...vetracek s placatejma lopatkama...jo ty placaty jsou naprd :lol: :lol: :lol:

Zkusil bych ho necim promazat nebo kontaktovat servis Aceru, jestli ti sezenou novy.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Leda kontaktovat nejakej autorizovanej servis Acer, jestli nemaji ventilator jako nahradni dil.

Pochybuju ze to pujde vyresit nejakym domacim bastlem.

Ale priprav se na to, ze ten ventilator muze vyjit i na nekolik tisic.
Vim ze jsem se drive schanel po jednom ventilatoru do nb(takovy maly v boku) a cena kolem 2200Kc. JJ docela mazec :-D
Je jasny ze v te cene je vetsinou i zahrnuta doprava od vyrobce.
Nerikam ze ten tvuj nebude stat par korun, jen pisu abys pak nebyl prekvapen.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
kolaricek
Nováček
Nováček

Příspěvek od kolaricek »

Tak to je děs. Jestli ten větrák bude stát dva hadry a cena toho notebooku je tak 6tis tak to si radsi koupim ŠPUNTY DO UŠÍ... ach jo........
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

jak je velkej....nejaky jsem tu mel...z NTB, placaty
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

Já tu mám starej rozebranej Acer Travermate 212TX... Zjisti si nějak jestli by tam šel. :)
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
kolaricek
Nováček
Nováček

Příspěvek od kolaricek »

je to model FORCECON DFC501005M70T DC 5V 0,3A (max)
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

hodily by se rozmery :) jestli ti tam vubec pude po mechanicky strance
kolaricek
Nováček
Nováček

ROZMĚRY

Příspěvek od kolaricek »

Kruhový tvar, spodek plast. kruh jinak bez obvodové lišty, průměr 55 mm
uchyceno na třech šroubech