Už Vás štve otesánek ICQ5.1? Zkuste QIP! - ehmmm..

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Už Vás štve otesánek ICQ5.1? Zkuste QIP! - ehmmm..

Příspěvek od shadow »

http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=3

Zaujala mně hlavně pasáž v závěru o "české technické podpoře". Nejprve se hovoří o QIPu a konkrétně o české neoficiální (ale velmi kvalitní :roll: ) podpoře v třetí osobě (oni - QIP a česká podpora), zatímco hned v další větě to sklouzne do první osoby množného čísla "my". :).
V září byla spuštěna česká neoficiální (ale velmi kvalitní) technická QIPu na adrese http://qip.pcmark.info . Vaše problémy je u nás připraven vyřešit zkušený tým moderátorů. Najdete u nás vždy nejnovější verzi oficiální češtiny v tématu: QIP čeština, kterou pro Vás přeložila Zuzanka. Web http://qip.pcmark.info byl spuštěn proto, aby pomohl řešit jeho uživatelům případné problémy s instalací nebo problémy uživatelské (návody, jak instalovat skiny, plug-in apod). Již po pár dnech od spuštění jsme zaznamenali hodně kladných ohlasů.
Zní to pánové velice nediplomaticky a sami se tak přiznávate z neobjektivity článku, kdy celý článek tak působí jako úsměvná reklama na QIP :) A samozřejmě i na server pcmark.info a jeho zkušený tým moderátorů :). edit: tedy působí to na mě jako okatá reklama na sebe sama. :roll:

Dále mi uniká, když http://qip.pcmark.info představuje neoficiální českou podporu, tak jak už může vydávat "oficiální" češtinu :).

Asi si začnu všímat článků na PCT více :). Neboť mi záleží na jeho profesionalismu. Někdy však méně znamená více a možná, že by si PCT měl v honbě za publikací článků všímat i jejich kvality. Pro mě jediná hodnotná informace z toho článku byla o izraelském (?) původu firmy Mirabilis. (a když už je zřejmě správně uveden následně současný vlasník AOL, tak se toho článek nadále už nedrží, a opět mluví o Mirabilisu:
Firma Mirabilis na to reagovala ne zrovna dobrým způsobem...
jinak dole na stránkách je uveden copyright ICQ Inc. To může vlastnit AOL. Nevím přesně, jak je to s tou vlastnickou strukturou, ale v tom článku se mi to zdá popsáno poměrně zmatečně a když už o tom autor píše, měl by myslím proniknout do vlastnických vztahů a majitelů copyrightu více a popř. nedávat zavádějící informace, jak se mi to jeví, resp. to vypadá, jako kdyby autor také nevěděl, jak to s tím vlastně je, ale já narozdíl od něj o tom nepíšu veřejný článek pro širokou veřejnost.

Jinak ještě k věci: používím Mirandu a opravdu nevidím důvod přecházet na ruský QIP s jeho (dle mého názoru) už na první pohled humpoláckým interfacem a lá originální ICQ klient. A na rozdíl od Mirandy QiP umí jen ICQ a AIM, což je navíc defacto to samé..

//edited..

edit: jinak ještě jsem si všiml, že na screenshotech byl několikrát zobrazen nick DigitalDoom - také dobrá reklama nicku :).
show must go on..
rotvik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotvik »

tak tomu říkám konstruktivní kritika - btw článek jsem nečetl

Jinak ten článek byl spíš pro lumky, které ještě používají ICQ. Tobě by se určitě hodil jiný článek (Miranda, MSN, Trillian - až vyjde nová verze), ale nezapomeň, že to je hodně sobecký přístup.

SW recenzí a návodů je u nás málo, takže není problém napsat článek o konfiguraci a pluginech Mirandy nebo například porovnání Torrent klientů atd. - možností je spousta, realizovat se může "kdokoliv" kdo umí psát ;)

Case: Lian-Li PC-7+ Zdroj: Chill 400W + AC fan 1500 RPM MB: MSI Neo-F (i945) CPU: Pentium D 920 + Thermalright Ultra-120 + Noctua 1200 RPM Memory: Kingston 1GB 667MHz 4-4-4-8 HDD: Samsung SP2504C 250GB 8MB GPU: nVidia 7600GT Zvukovka: Onkyo SE-200PCI Fany: intake 1500 RPM, outtake 2100 RPM Monitor: 19" CRT LG Flatron 995FT+ Klávesnice: Zboard Herní ovladač: Zboard Fang Myš: Logitech G5 Sluchátka: Sennheiser HD 595
PCMark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Už Vás štve otesánek ICQ5.1? Zkuste QIP! - ehmmm..

Příspěvek od PCMark »

Nejprve bych chtěl poděkovat shadowovi za jeho podrobně pospanou kritiku, na které si dal opravdu záležet. :)
Pokusím se mu to teď postupně vysvětlit.
shadow píše:Zaujala mně hlavně pasáž v závěru o "české technické podpoře". Nejprve se hovoří o QIPu a konkrétně o české neoficiální (ale velmi kvalitní :roll: ) podpoře v třetí osobě (oni - QIP a česká podpora), zatímco hned v další větě to sklouzne do první osoby množného čísla "my". :).
tenhle odstavec mi upravil vydavatel, na což má samozřejmě právo původně jsem to napsal takto:
"V září jsem pro vás spustil českou technickou podporu QIPu na adrese http://qip.pcmark.info . Vaše problémy je u nás připraven vyřešit zkušený tým moderátorů.
Najdete u nás vždy nejnovější verzi oficiální češtiny ..."
shadow píše:Zní to pánové velice nediplomaticky a sami se tak přiznávate z neobjektivity článku, kdy celý článek tak působí jako úsměvná reklama na QIP :) A samozřejmě i na server pcmark.info a jeho zkušený tým moderátorů :). edit: tedy působí to na mě jako okatá reklama na sebe sama. :roll:
Znáš snad lepší českou technickou podporu pro qip? Já ne. Kdybych v článku neuvedl nic o české podpoře, tak by byl článek neuplný. Mimochodem o svém IT forum pcmark.info nepadlo v článku ani slovo. A z žádné neobjektivnosti se nepřiznáváme, nevkládej mi prosím slova do úst. ;)
shadow píše: Dále mi uniká, když http://qip.pcmark.info představuje neoficiální českou podporu, tak jak už může vydávat "oficiální" češtinu :).
Tohle máme domluvené s autorem QIPu, existují pak ještě další češtiny na qip od jiných autorů. Jediná oficiální technická podpora je však na qip.ru (forum.qip.ru).
shadow píše: Asi si začnu všímat článků na PCT více :). Neboť mi záleží na jeho profesionalismu.
tak to mě těší
shadow píše:Pro mě jediná hodnotná informace z toho článku byla o izraelském (?) původu firmy Mirabilis.
pro tebe možná, ale většina čtenářů tam našla více užitečných informací, stačí si přečíst komentáře ;)
shadow píše: (a když už je zřejmě správně uveden následně současný vlasník AOL, tak se toho článek nadále už nedrží, a opět mluví o Mirabilisu:
tak s tím máš zřejmě pravdu, jinak nějaké info o mirabilisu je třeba zde:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mirabilis_(company)
shadow píše: Jinak ještě k věci: používím Mirandu a opravdu nevidím důvod přecházet na ruský QIP s jeho (dle mého názoru) už na první pohled humpoláckým interfacem a lá originální ICQ klient. A na rozdíl od Mirandy QiP umí jen ICQ a AIM, což je navíc defacto to samé..
Nikdy jsem netvrdil, že by byl QIP horší nebo lepší než Miranda. Tyhle dva IM se prostě nedají srovnávat, protože každý je určen pro jiný typ uživatelů. Je mi jasné, že ti uživatelé, kteří jsou spokojení s Mirandou u ní taky nejspíše zůstanou, ale ti uživatelé, které už štve ICQ5.1 a zároveň chtějí produkt, který stačí nainstalovat a hned používat tady mají volbu. QIP narozdíl třeba od Mirandy má už mnoho funkcí hned po instalaci a je už dobře vyladěný. Tahleta vlastnost vyhovuje většině uživatelů. Já si však radši vyladím Mirandu k dokonalosti své a proto používám Mirandu. Pokud by sis článek pozorně přečetl, tak bys zjistil, že QIP je uplně jiný než ICQ5.1 ;)
shadow píše:edit: jinak ještě jsem si všiml, že na screenshotech byl několikrát zobrazen nick DigitalDoom - také dobrá reklama nicku :).
Kdybych měl v CL shadowa tak by tu byla reklama na shadowa, to by mě nikdy nenapadlo do všeho čeho jsou dneska lidi schopní šťourat. Dělat někomu reklamu pomocí screenu v CL mě nikdy nenapadlo, pro mě je to absolutně absurdní.

S přáním hezkého dne Marek Maťovka (autor)
Naposledy upravil(a) PCMark dne stř 22. lis 2006, 17:09, celkem upraveno 1 x.
Xeelee
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Už Vás štve otesánek ICQ5.1? Zkuste QIP! - ehmmm..

Příspěvek od Xeelee »

shadow píše:Dále mi uniká, když http://qip.pcmark.info představuje neoficiální českou podporu, tak jak už může vydávat "oficiální" češtinu :).
http://forum.qip.ru/showthread.php?t=1628 - http://qip.pcmark.info/viewtopic.php?t=3
a nově i slovenština: http://forum.qip.ru/showthread.php?t=1007 - http://qip.pcmark.info/viewtopic.php?t=180
shadow píše:Jinak ještě k věci: používím Mirandu a opravdu nevidím důvod přecházet na ruský QIP s jeho (dle mého názoru) už na první pohled humpoláckým interfacem a lá originální ICQ klient. A na rozdíl od Mirandy QiP umí jen ICQ a AIM, což je navíc defacto to samé..
Dodatek za článkem:
Důležitá poznámka: každý uživatel má, pokud se týče IM sítě a klienta a IM sítě, své vlastní osobní preference (více či méně racionální). Pokud Vám ICQ vyhovuje, nikoho nebudeme nutit, aby si pořídil QIP nebo Mirandu - stejně to bude platit naopak. I zde platí, že zdůvodnit se dá téměř vše a velmi záleží na zvyku a úhlu pohledu. Buďte proto rozumní a kroťte v diskuzi své emoce...
V tomto ohledu jste podle mě zaujatý vy.
QIP je především pro uživatele ICQ a nikdo vám ho nenutí.
Co se týče vzhledu tak na www.qip.ru jsou stovky skinů ke stažení.
Autor článku mimochodem používí Mirandu.
shadow píše:edit: jinak ještě jsem si všiml, že na screenshotech byl několikrát zobrazen nick DigitalDoom - také dobrá reklama nicku :).
To nemůže mít v CL kontakt s tímto nickem?

V článku se vyskytují chyby ale podle mě je příliš zveličujete.
Také nechápu, proč by článek neměl být objektivní kvůli tomu, že obsahuje odkaz na českou technickou podporu.
Mohou se vyskytnout problémy, které BFU neumí vyřešit a pokud by se neměl kam obrátit tak se vrátí zpět na ICQ i když se mu tento program líbí.
Váš příspěvek mi přijde mnohem zaujatější než článek o kterém píšete.
Myslím, že se schodneme na tom, že QIP je lepší než ICQ.
S Mirandou se tento program porovnávat nedá, protože je pro jiný okruh uživatelů.
Až budete příště chtít něco kritizovat tak si před tím dejte studenou sprchu.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Xeelee: Vzhledem k tomu, že máte ve svém profilu odkaz na web http://www.qip-info.tk/ , jehož jste autorem, tak se Vám opravdu omlouvám, že jsem si dovolil recenzi podrobit kritice :).

A ano zdůrazňuji recenzi, nikoliv QiP samotný. Pokud ho někdo preferuje, jak je libo.

Ale chtěl jsem reagovat hlavně na PCMarka :).

Tvou reakci jsem si přečetl a beru ji na vědomí :). Nemám zapotřebí na tvou repliku reagovat svou duplikou, vše podstatné jsem už řekl :).

Pouze jsem ti chtěl sdělit, že když zohledním Tvůj věk a dále skutečnost, že jde o Tvou vlastně prvotinu na PCT webu, tak to není zase tak zlé :).

Dobrý kritik, mrtvý kritik, chápu a už mlčím :).
show must go on..
PCMark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCMark »

shadow píše:Pouze jsem ti chtěl sdělit, že když zohledním Tvůj věk a dále skutečnost, že jde o Tvou vlastně prvotinu na PCT webu, tak to není zase tak zlé :).

Dobrý kritik, mrtvý kritik, chápu a už mlčím :).
Díky, už jsem měl strach, že tady bude flame :)

btw ty znáš můj věk? :?
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

PCMark píše: btw ty znáš můj věk? :?
Neznám, teď si uvědomuji, že jsem si tě spletl s Matajonem :oops:

edit:

(jehož údajný věk mi je znám z jeho webové prezentace :roll:)
show must go on..
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jestli můžu přidat svůj názor - pravda bude asi někde mezi, je fakt že článek působil možná až příliš propagačním dojmem, snad ještě víc než můj článek o Opeře podobného ražení :-D ale nemyslím si že to je až taková tragédie, krom toho to co tam je napsáno je dost pravda :oops:

kritiky se neboj, po pár článcích to půjde líp ;-)
ignorelist: kremrole a dezoláti
Xeelee
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xeelee »

shadow píše:Xeelee: Vzhledem k tomu, že máte ve svém profilu odkaz na web http://www.qip-info.tk/ , jehož jste autorem, tak se Vám opravdu omlouvám, že jsem si dovolil recenzi podrobit kritice :).
:-D

Také moderuji http://qip.pcmark.info/ a autor článku je admin tohoto fóra 8-)

shadow: V určitých bodech s vámi souhlasím ale nějaké připomínky byly opravdu přehnané.
Mě se hlavně nelíbilo vaše negativistické pojetí připomínek.
(Nemám rád rejpaly kteří neumí nic jiného než hledat na věcech chyby. Já funguji naprosto obráceně.)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Xeelee píše:(Nemám rád rejpaly kteří neumí nic jiného než hledat na věcech chyby. Já funguji naprosto obráceně.)
to jsem rád, pozitivní a konstruktivní lidi český internet potřebuje :).
show must go on..
vandrak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vandrak »

Můžu se zeptat pro jaký okruh uživatelů je Miranda? :? :-D
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

vandrak píše:Můžu se zeptat pro jaký okruh uživatelů je Miranda? :? :-D
těch co nejsou líní nastavit si jí podle svých potřeb a nepožadují ICQ Xtraz, hry a takový kravinky
rotvik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotvik »

no_-_name píše:...
Upřesnil bych to: Pro uživatele, kteří chtějí vše co potřebují a jsou kvůli tomu schopní stahovat tunu plug-inů, které nehorázně zvýší systémové nároky a sníží stabilitu.

Pro ty ostatní tu do měsíce bude: http://www.ceruleanstudios.com/ap/, zatím je tu pouze Trillian 3.1, který je nefunkční díky zbytečným změnám v ICQ protokolu

QIP je pro lumičky a ICQ je pro lidi s IQ < 85

MSN stojí stranou, nepodporuje ICQ protokol.

Case: Lian-Li PC-7+ Zdroj: Chill 400W + AC fan 1500 RPM MB: MSI Neo-F (i945) CPU: Pentium D 920 + Thermalright Ultra-120 + Noctua 1200 RPM Memory: Kingston 1GB 667MHz 4-4-4-8 HDD: Samsung SP2504C 250GB 8MB GPU: nVidia 7600GT Zvukovka: Onkyo SE-200PCI Fany: intake 1500 RPM, outtake 2100 RPM Monitor: 19" CRT LG Flatron 995FT+ Klávesnice: Zboard Herní ovladač: Zboard Fang Myš: Logitech G5 Sluchátka: Sennheiser HD 595
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

rotvik píše:Upřesnil bych to: Pro uživatele, kteří chtějí vše co potřebují a jsou kvůli tomu schopní stahovat tunu plug-inů, které nehorázně zvýší systémové nároky a sníží stabilitu.
Já bych to ještě upřesnil - když to neumím a padá mi to, tak se v tom nevrtám.
Goldnoob team proud member!
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

rotvik píše:
Upřesnil bych to: Pro uživatele, kteří chtějí vše co potřebují a jsou kvůli tomu schopní stahovat tunu plug-inů, které nehorázně zvýší systémové nároky a sníží stabilitu.

Pro ty ostatní tu do měsíce bude: http://www.ceruleanstudios.com/ap/, zatím je tu pouze Trillian 3.1, který je nefunkční díky zbytečným změnám v ICQ protokolu

QIP je pro lumičky a ICQ je pro lidi s IQ < 85

MSN stojí stranou, nepodporuje ICQ protokol.
já mám v mirandě snad asi jen tři pluginy, a to na historii, smajliky a spam a plne si s tím vystačím :). Samozřejmě rockstable a v paměti cca 5 MB.
show must go on..
rotvik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotvik »

n1 - pluginy na smajlíky a historii :-D

btw pokud dostávám od někoho spam (typ odešli 5ti lidem nebo se ti už nikdy nepostaví :_D ), tak ho prostě bloknu - používám ICQ protokol už nějaký ten pátek a komerční spam mi nikdy nepřišel :o

Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

rotvik píše:MSN stojí stranou, nepodporuje ICQ protokol.
kdo by to řekl :roll:
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
rotvik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotvik »

Smith píše:...
Jen jsem to chtěl shrnout "kompletně".

Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

taky si myslim ze QIP je dost spatny program, uz jen kvuli tomu ze podporuje jen icq protokol (pokud se mylim opravte me)
PCMark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCMark »

to že nějaký program nepodporuje více protokolů neznamená že je špatný, každý nepotřebuje msn a spol. ;)
Odpovědět

Zpět na „PCtuning - webový magazín“