Zdar, potřeboval bych znát váš názor, co by jste mi poradili.
Stavím kámošovi PC, ten je na PC analfabet, chce to na internet, hudbu, film (nechce čekat na žádnou aplikaci sto let) a sem tam svátečně možná nějakou hru ...
Jelikož mám finanční limit (10 000, s tím že cca 5000 sežere, case, ram, hdd,dvdrw) tak přemýšlím takto:
1) sc 939 - CPU venice asi 3200+ (3000+ je jen o par korun levnejsi), ale nevím pak vůbec jakou desku do toho a VGA (tam asi spíš PCI-E).
2) sc 754 - CPU palermo cca 300+
- jenže tady přicházím o možnost dual chanelu, na druhou stranu jsou o dost levnější desky a ten CPU je taky levnější o pár stovek.
- jednoznačně chci stavět od AMD
- zkušenosti mám spíše s VGA od nvidia, ale kdyby mne někdo přesvědčil o ATI tak se nebránim
- zdůrazňuji že se nejedná o stavbu PC na hry a budoucí Upgrade, ten člověk to dostane a zase 5 let nebude upgradovat, takže nějaké super mainboardy sou zbytečné ...
- Hlavně bych potřeboval poradit s tou VGA !!
díky moc za rady
I: Jakou desku, VGA a CPU do 5000,-
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- CADmaster
- Začátečník

- 1maty1
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Stano K.
- Středně pokročilý

Re: I: Jakou desku, VGA a CPU do 5000,-
vga mozes kludne 7300GT
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- CADmaster
- Začátečník

- 1maty1
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
to neni GTcko ale GS/LE za takovouhle grafiku je do desktopu skoda penez nejlevnejsi GTcko stoji 2000CADmaster píše: EDIT: aha, tak koukam ze ta 7300GT je za 1200 : ))) ale 64mb/64bit, aby na tom pustil aspon to DVDčko : ))))))
hele ted sem nasel fakt dobrou cenu za x1600PRO
http://www.fajnceny.cz/zbozi/gigabyte-r ... ?p=z:80934