Jaká 5.1 repro soustava k počítači?

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Ice69
Začátečník
Začátečník

Jaká 5.1 repro soustava k počítači?

Příspěvek od Ice69 »

Ahoj lidi, potřeboval bych poradit s výběrem 5.1 repro soustavy k počítači. Můj favorit je Logitech Z-5500 Digital 5.1 THX, ale od hodně lidí slyším, že za cenu, za kterou se toto repro pordává, se dá sehnat daleko lepší reproduktory k domácímu kinu. A to ať už skládané nebo celá sestava. Můžete mi někdo poradit, jakou 5.1 repro soustavu si mám k PC pořídít za podobnou nebo i vyšší cenu, za jakou se prodávají Logitech Z-5500. Třeba mě osobně se libí tato sestava : http://www.home-elektro.cz/elektronika/ ... 17750/?fro . Ale u těhle repro soustav, které nejsou přímo určené pro PC si nejsem jistý jejich zapojením, co je pro to potřeba a tak, aby fungovali spolu s PC. Byl bych rád za vaše rady nebo návrhy na dobrou 5.1 repro soustavu k PC. Díky
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

To dom. kino, které jsi uvedl - to Pioneer k PC zapojíš jen přes zesilovač, což vyžene cenu ještě o pár tisíc víš.
Jinak mám doma taky dom. kino Pioneer a musím teda říct, že moje Altecy jsou na tom zvukově lépe v každém ohledu (teda až na výkon), ale jak výšky, tak středy, ale i basy jsou mnohem prokleslenější. Basák u těch Alteců jde mnohem hloub a ani tolik nehučí.
Já bych zůstal u těch Logitechů 5500.
cipe
Nováček
Nováček

Logitechy Z 5500 ky

Příspěvek od cipe »

Kamarat ix ma,dokonca byva v baraku a nevie vynaxvalit.Su to slehy,podla mna za 11 tusic super kupa...maju pekný výkon,dobrá kvalita na filmy(THX),subwofer 190 W(!).....ako braxo kupil jamo za 3500 Sk a mal 70 W....takze tie repro musia za nieco stat....ja ix rozhodne kupujem tento rok :)
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Tak ty logitechy měly (nevím,jestli to platí stále) problémy s rušením ze sítě.Kamarád je má a je to docela často-prostě v nich "práskne".Řekl jsem mu,že je to na reklamaci.Jinak jsou to dobrá repra.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
Ice69
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ice69 »

A jak je to u Logitech Z-5500 s dekodéry DTS a ProLogicII, jsou vůbec k nečemu, když to umí dekódovat zvuková karta? Chci si právě ještě k těmto reproduktorům pořídit Creative X-Fi Xtreme, tak mě zajímá, jestli se spíš nevyplatí koupit repro bez dekodérů, které vyjde levněji??
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Ice69 píše:A jak je to u Logitech Z-5500 s dekodéry DTS a ProLogicII, jsou vůbec k nečemu, když to umí dekódovat zvuková karta? Chci si právě ještě k těmto reproduktorům pořídit Creative X-Fi Xtreme, tak mě zajímá, jestli se spíš nevyplatí koupit repro bez dekodérů, které vyjde levněji??
No já jsem si to zkoušel a je to pohodlné,jsou tam mody jako třeba 2x stereo,rozdělí signál mezi přední a zadní repráky,pak 6 channel direct,dolby pro logic II,to se může hodit u filmů,které jsou třeba jen ve stereu,nějaké divx atd.Zvukovky sice tyhle standarty podporují,ale nevím jestli třeba umí emulovat pro logic II,to si myslím,že ne.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
m.Pták
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.Pták »

kamos ma paradni magnaty k domacimu kinu,jeste si dokoupil zvlast subwoofer,ten ma myslim 600wattu a sou to ty nejlepsi repraky co sem asi slysel :inlove: bohuzel nevim presne typ...sot to nejaky monitory ale dohromady s tim subem a zesikem prisli na neco pres 20k....
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

m.Pták píše:kamos ma paradni magnaty k domacimu kinu,jeste si dokoupil zvlast subwoofer,ten ma myslim 600wattu a sou to ty nejlepsi repraky co sem asi slysel :inlove: bohuzel nevim presne typ...sot to nejaky monitory ale dohromady s tim subem a zesikem prisli na neco pres 20k....
No to bude rada Magnat Monitor, nejnizsi vyrobni rada magnatu. Regalky Monitor 110 mam misto satelitu u Logitechu Z-2300, tam pasuji dobre. Zkousel sem je ale i s NADem 325 a tam nepasuji vubec, klasika magnat.....jen to cinka. Chce to k nim vhodny reciever (popr. zesilovac)
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
Niko1ajev
Začátečník
Začátečník

AV reciver

Příspěvek od Niko1ajev »

doporucoval bych koupit AV reciver napr. http://www.audioexpert.cz/prijimace-zes ... vc-rx-5062 a k tomu nejprve pokud nemas penize dve regalove bednicky http://www.audioexpert.cz/regalove-repr ... -vitas-300 no a pak dokoupit centr + dalsi dve reprosoustavi a subwoofer nepotrebujes
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“