Problem s HD Realtek ALC883 (MIC, INPUT)

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Njuska
Nováček
Nováček

Problem s HD Realtek ALC883 (MIC, INPUT)

Příspěvek od Njuska »

Chtel bych se zeptat:

Mam desku Gigabyte 965P-DS4 a na ni integrovanou ALC883 RTL. Zvuk funguje pomerne solidne, ale zjistil jsem problem se vstupem (hlavne mikrofon).
Predevsim pri volani pres VoIP (napr. Skype) slysi druha strana neuveritelne echo - a to ikdyz mam sluchatka zeslabena na minimum a aktivni funkci na poltaceni echa. Rikal jsem si, ze by to mohla byt zpetna vazba (ikdyz na predchozi zvukovce ADI bylo s jinak stejnym HW i SW naprosto vse v poradku). Chtel jsem proto stahnout hlasitost mikrofonu, ale bohuzel mam v polozce "Realtek HDA Primary Input" az na prvni slider vsechno zasedle (vcetne "upresnit nastaveni"). V polozce OUTPUT neni mikrofon vubec a nelze ani pridat.
Navic jsem zjistil, ze prave ten prvni slider v INPUTU ("ovladani zaznamu"), se kterym se da hybat se sam nastavuje :shock: . Pokud do mikrofonu nemluvim, vysteluje se na maximum, pokud neco reknu, stahne se niz... a tak porad dokola. Hadam, ze asi neco, jako auto level control.
Docela dost me to stve, protoze konkretne Skype je naprosto nepouzitelnej.
Kvalita zvuku mikrofonu je jinak v poradku.
Pomuze nekdo?

Chtel jsem dat do PCI starsi shitovej Creativ prave jen pro mikrak, ale system ji vubec nevidel (doufam, ze se kvuli PCI zvukovce nemusi vypinat ten Realtek-potreboval bych obe dve).
Diky.

P.S. BIOS i drivery mam posledni, ktere jsou k dispozici. Jedu na FSB 400MHz.
MrPierc
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Problem s HD Realtek ALC883 (MIC, INPUT)

Příspěvek od MrPierc »

Njuska píše:Chtel bych se zeptat:

Mam desku Gigabyte 965P-DS4 a na ni integrovanou ALC883 RTL. Zvuk funguje pomerne solidne, ale zjistil jsem problem se vstupem (hlavne mikrofon).
Predevsim pri volani pres VoIP (napr. Skype) slysi druha strana neuveritelne echo - a to ikdyz mam sluchatka zeslabena na minimum a aktivni funkci na poltaceni echa. Rikal jsem si, ze by to mohla byt zpetna vazba (ikdyz na predchozi zvukovce ADI bylo s jinak stejnym HW i SW naprosto vse v poradku). Chtel jsem proto stahnout hlasitost mikrofonu, ale bohuzel mam v polozce "Realtek HDA Primary Input" az na prvni slider vsechno zasedle (vcetne "upresnit nastaveni"). V polozce OUTPUT neni mikrofon vubec a nelze ani pridat.
Navic jsem zjistil, ze prave ten prvni slider v INPUTU ("ovladani zaznamu"), se kterym se da hybat se sam nastavuje :shock: . Pokud do mikrofonu nemluvim, vysteluje se na maximum, pokud neco reknu, stahne se niz... a tak porad dokola. Hadam, ze asi neco, jako auto level control.
Pomuze nekdo?

Chtel jsem dat do PCI starsi shitovej Creativ prave jen pro mikrak, ale system ji vubec nevidel (doufam, ze se kvuli PCI zvukovce nemusi vypinat ten Realtek-potreboval bych obe dve).
Diky.

problem vyresen !!!!!! je to takova blbost !!!!
návod !!! staci nastavit nahore v Front pink in a Rear pink in boost a jde to !!! viz obrazek

http://img488.imageshack.us/img488/705/ ... andqx4.jpg
Joudys
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Front....

Příspěvek od Joudys »

Mam tu samou zvukovku ..poslední ovladače...nefunguje mi přední panel....v biosu mám nastaven přední panel jako HD audio..ale nic. Ve správci zvuku realtec jakoby to nebylo připojený..nedetekuje to připojení mic ani sluchátek...MB asus m2aVM
AMD Athlon X2 5200+ Asus M2A-VM -AMD 690G
Ati Radeon HD 2600XT 512MB NEC LCD193WM
popo
Nováček
Nováček

Příspěvek od popo »

mozno ti pomozem
mam sice inu zvukovku ale ta dokaze pustat HD front panel nezavislo (deafultne nastavene) a treba si v 'ovladacom paneli - zvuk' vybrat ako predvolene nastavenie ten HD panel alebo mne pomohlo vypnut to aby bol HD panel nezavysly - sprava sa ako normalny sluchatkovy vystup ale kedze mam 5.1 nastavenie tak to tam pusta len front reproduktory

alebo nastavit v biose front panel na realtek 97ac alebo tak nejak by sa tiez mozno dalo
Joudys
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joudys »

popo píše:mozno ti pomozem
mam sice inu zvukovku ale ta dokaze pustat HD front panel nezavislo (deafultne nastavene) a treba si v 'ovladacom paneli - zvuk' vybrat ako predvolene nastavenie ten HD panel alebo mne pomohlo vypnut to aby bol HD panel nezavysly - sprava sa ako normalny sluchatkovy vystup ale kedze mam 5.1 nastavenie tak to tam pusta len front reproduktory

alebo nastavit v biose front panel na realtek 97ac alebo tak nejak by sa tiez mozno dalo
jj nastavil jsem v biosu 97Ac a jde ...ale mrtě problémy s mikrákem...když ho zapojim do frontu kvuli 5.1 tak at to nastavuju jak chci tak je v mikráku strašný chrčení ...uplně v limitaci...strašný...uvidíme...
Joudys
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joudys »

Když bych v biosu vypnul uplne HD audoi tak to šlo nastavit jen ve Windows...ale ne podrobně..vyzkoušíme a uvidíme
Dj-beci
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dj-beci »

MrPierc píše:
Njuska píše:Chtel bych se zeptat:

Pomuze nekdo?

Diky.

problem vyresen !!!!!! je to takova blbost !!!!
návod !!! staci nastavit nahore v Front pink in a Rear pink in boost a jde to !!! viz obrazek

http://img488.imageshack.us/img488/705/ ... andqx4.jpg
Tak tenhle postup mi sice můj problém z mikrofonem vyřešil, ale úplně mi rozladil zvuk v reproduktorech...moje zvuková karta je Realtek HD....pls pomozte mi
Dj-beci
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dj-beci »

Vyřešeno ! Ale mám jiný problém ... když něco nahraju a pak si to pustím tak to nenahrálo jen můj hlas ale i to co hrálo z beden...jakoby strašnou ozvěnu....nepomohlo ani když jsem snížil hlasitost reproduktorů či mikrofonu

EDIT: Opět vyřešeno ! Omlouvám se, ale byla to vlastně blbost..měl jsem v nastavení zvukovky zapnutý směšovač stereo...
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“