jak spustit Diablo ve win98 ?

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
mmobunda
Nováček
Nováček

jak spustit Diablo ve win98 ?

Příspěvek od mmobunda »

Toť otázka. Nevíte jak? pls. :(
AMD Duron 750Mhz, 128 MB DDR, nVidia riva TNT2 ultra 16 MB, MSI KT3 Ultra2, Seagate Baracuda 60GB 7200, Teac 52,24,52.
Sith
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sith »

Je to jednoduche. Potrebujes ovladace cd romky z w95. Myslim ze to bylo mscdex nebo tak nejak. Je to uz davno co jsem tenhle problem resil. Ale vim ze to pak fungovalo.
AMD Athlon 1200 Mhz, chladic Coolermaster(typ nevim),Motherboard ASUS A7V 133C,512 MB RAM Kingmax PC133,Geforce 4 Ti 4200 64 MB RAM, Seagate 80 GB 7200 ot/min,Sounblaster Live value!,Tv Tuner,CD-RW mechanika Hp 8210i,DVD mechanika Pioneer S106,Klavesnice Logitech Internet Navigator,Opticka mys Logitech.
Mike Rosoft
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mike Rosoft »

Dej dotaz do googlu neco jako "broodwar win98 cdfs patch" az to najdes tak to nainstaluj, restartuj a pujde to.
Nekdy se da najit jen samotnej cdfs.vxd kterej se nahraje k systemu (to samy co dela ten patch) jen to jen min pohodlny, vetsinou na strankach kde to je je i popis kam presne to nahrat.
80386 40MHz @ 44MHz, RAID na komary lezi hned vedle, 4MB DDR Kingmax, 170MB HDD, PC-Speaker Audigy.
Sith
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sith »

Presne tak. Cdfs.vxd Nejak jsem ten nazev uz zapomel. Je to uz davno...
AMD Athlon 1200 Mhz, chladic Coolermaster(typ nevim),Motherboard ASUS A7V 133C,512 MB RAM Kingmax PC133,Geforce 4 Ti 4200 64 MB RAM, Seagate 80 GB 7200 ot/min,Sounblaster Live value!,Tv Tuner,CD-RW mechanika Hp 8210i,DVD mechanika Pioneer S106,Klavesnice Logitech Internet Navigator,Opticka mys Logitech.
Wolf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Wolf »

2 mmobunda..

Ve win98 v adresari c:\windows\system\iosubsys jsou tri soubory *.vxd, a to sice: CDFS.VXD, CDTSD.VXD a CDVSD.VXD.

Pokud tyto tri soubory prepises soubory stejneho jmena z win95, tak diablo spustis bez potizi.
Mican
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mican »

Nahrávat do W98 systémový soubory z W95 je prasárna nejhrubšího zrna! To je takovej problém stáhnout na Diablo nějaký noCD patch, celý CD překopírovat na disk a hrát takhle? Ono proč to dělat jednoduše, když to jde složitě, co?
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

To Mican: mě se jeví o dost složitější ten tvůj postup
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Mican
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mican »

HADES: Pleteš se. Kopírování VXD možná zabere míň času, ale je to řešení pro prasata. Důvody:

1, VXD z W95 nepodporují některé funkce co W98 verze umí. Až budeš při vypalování kazit jedno CD za druhým, pochopíš.

2, Diablo 1 je z CD blbě hratelný tak jako tak. Hra si data dohrává dynamicky z CD a na současných počítačích s kvantama cache k tomu dochází tak jednou za minutu. Vysokorychlostní mechanika už je za tu dobu ale dávno zastavená kvůli hluku a než se znova roztočí a zorientuje, hra na tu dobu zamrzne (programátoři před 8 lety evidentně s něčím takovým nepočítali a neudělali u D2 asynchronní čtení z CD) a pokud hraješ po sítí, shodí tě to (no reply from host). O tom jak tě tohle při hraní rozhodí asi není třeba psát.

3, Oficiální patche pro D1 už tenhle problém dávno vyřešily (naprosto stejné je to se StarCraftem).

-------
Pacient si stěžuje: Při tenise mě bolí varlata! Nemůžete s tím něco udělat?
Doktor: Ukroutit! Na tenis je přece nepotřebujete!!!
-------

Tedy moje rada: Hledej příčinu (přizpůsob hru systému) a neřeš důsledky (nehyzdi systém, netrhej varlata).
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

jeste ze tenis nehraju, au :-D
It's free software and it gives you freedom!
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Mican píše:HADES: Pleteš se. Kopírování VXD možná zabere míň času, ale je to řešení pro prasata. Důvody:

1, VXD z W95 nepodporují některé funkce co W98 verze umí. Až budeš při vypalování kazit jedno CD za druhým, pochopíš.

2, Diablo 1 je z CD blbě hratelný tak jako tak. Hra si data dohrává dynamicky z CD a na současných počítačích s kvantama cache k tomu dochází tak jednou za minutu. Vysokorychlostní mechanika už je za tu dobu ale dávno zastavená kvůli hluku a než se znova roztočí a zorientuje, hra na tu dobu zamrzne (programátoři před 8 lety evidentně s něčím takovým nepočítali a neudělali u D2 asynchronní čtení z CD) a pokud hraješ po sítí, shodí tě to (no reply from host). O tom jak tě tohle při hraní rozhodí asi není třeba psát.

3, Oficiální patche pro D1 už tenhle problém dávno vyřešily (naprosto stejné je to se StarCraftem).

-------
Pacient si stěžuje: Při tenise mě bolí varlata! Nemůžete s tím něco udělat?
Doktor: Ukroutit! Na tenis je přece nepotřebujete!!!
-------

Tedy moje rada: Hledej příčinu (přizpůsob hru systému) a neřeš důsledky (nehyzdi systém, netrhej varlata).
Souhlasím s tebou v tom, že na řešení těhle problémů je nejlepší patch, který odstraňuje chybu. ALE: nemusí to být NoCD patch, Diablo se klidně dá hrát i z CD. Stačí použít Drivespeed, zpomalit mechaniku na 8x (neslyšitelné) a nastavit spin down time na 2 minuty. Při hraní se CD nezastavuje, takže nikdy nedochází k trhání, a přitom není slyšet. Tohle se hodí zejména pro ty, kdo nemají na HDD moc volného místa, nebo jsou (jako já) zvyklí šetřit.
Veterán
Mican
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mican »

Spectral: Jsem rád že se shodneme na tom, že jsou mnohem bezpečnější způsoby rozchození, než přepisovat systémové soubory.

Já mám místa na disku celkem dost (respektive těch 500MB Diabla me už nevytrhne), zato jsem línej před každou hrou lézt pod stolem po čtyřech (nejsem už žádný mladík), abych někam narval CDčko.
TotalTrum
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TotalTrum »

ale lidi ja diablo 1 hral na windows 98 asi 2 roky uplne bez problemu :wink:
Procesor: AMD Athlon 2000 XP +, Pamět: 512 MB ram DDR, Harddisk: 80gb seagate, Grafická karta: Geforce FX 5500 128 MB (nvidia) ovladače 56.72 WHQL, Základní deska: Kudoz KT/600. Win Xp proff. SP 2, +navíc Back-UPS CS 350
Valen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Valen »

Stiahni si znetu Winfix98 a hra ti pojde je to patch na StarCraft a BroodWar a ide pod tim aj Diablo vpohode :)
CPU - Ryzen 5950X/ MB - Gigabyte GA-X570 AORUS ELITE/ RAM - G.SKILL 64GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z Neo AMD / GPU - Sapphire NITRO+ RX 7900 XT Vapor-X / HDD - Gigabyte M.2 512GB SSD, Western Digital Purple 6TB, Power Supply Seasonic Prime Gold 1300W
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“