R9200 64MB DDR od Gigabytu AGP stále na off
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Favor
- Nováček

-
Mam R9200 64MB DDR 8x AGP od Gigabytu a nejde mi zapnout rychlost AGP.Sice mi to karta v nastavení nabidne i test proběhne v pohodě nastavení "Rychlý zápis" skočí na "ON" ale po naslednem nuceném restartu je vše opět na "Off". Ovladače jsou nejnovější.Díky za každou radu. 
- Favor
- Nováček

-
- Favor
- Nováček

-
- Jája
- Středně pokročilý

Todle to dělá když nemáš nainstalovaný ovladače čipsetu (hlavně AGP)
Odinstaluj catalist, přeinstaluj chipset a zase tam dej zpátky katalisty - mělo by to chodit.
Odinstaluj catalist, přeinstaluj chipset a zase tam dej zpátky katalisty - mělo by to chodit.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Wiruz
- Pokročilý

jop presne, a radsi si stahni uplne nejnovejsi z netu, precejenom je NV porad zlepsuje.
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Favor
- Nováček

-
- Favor
- Nováček

-
- NeMeM9aA
- Začátečník

- zombux
- Odborník PCT

- Favor
- Nováček

-
V Biosu mám nastevene AGP na "Auto" a po přeinstalaci ovladačů desky již automaticky naběhne nastavení ve Win na AGP 8x.
"Rychlý zápis" je ale pod tím zatržen na off. Aktuální stav: Off.
Když kliknu na "Znovu testovat vše" v tomto okně, přeskočí zatržení v "Rychlém zápisu" na On a vyžádá si restart.Po restartu je zatržené opět Off...
Nainstalovány poslední Catalist. Takže jestli jsem Tě dobře pochopil tak těch AGP 8x stejně funguje i když je Fastwrites na Off?
Dík.
"Rychlý zápis" je ale pod tím zatržen na off. Aktuální stav: Off.
Když kliknu na "Znovu testovat vše" v tomto okně, přeskočí zatržení v "Rychlém zápisu" na On a vyžádá si restart.Po restartu je zatržené opět Off...
Nainstalovány poslední Catalist. Takže jestli jsem Tě dobře pochopil tak těch AGP 8x stejně funguje i když je Fastwrites na Off?
Dík.
- NeMeM9aA
- Začátečník

- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- zombux
- Odborník PCT

- Favor
- Nováček

-
- Tom Koldušek
- Nováček

Zdarec všem,
zrovna dnes dopoledene jsem dělal kompletní instalaci XP. Včera jsem koupil R9200 128MB DDR VIVO od Gigabytu. Při konfiguraci mám naprosto stejný problém. Prostě to nejde zapnout na On. Testy proběhnou na o.k. a po restartu žádná změna. Je jedno jaké mám ovladače. Sranda je, že karta ukazuje ve win aktuální nastavení AGP 8x. Pokud vlítnu do biosu, tak vidím neaktivní položku AGP 4x. Ale myslím,že tam až tak markantní nárůst výkonu nebude. Ještě jedna lahůdka: Pokud používám S-video výstup a pustím film, tak na monitoru vše běží normálně obraz i zvuk, v televizi je jen černé okno playeru. Zatím jsem nepřišel čím to je. Zkoušel jsem měnit normu mezi PAL-D a PAL-G, ale bez výsledku.
violator
zrovna dnes dopoledene jsem dělal kompletní instalaci XP. Včera jsem koupil R9200 128MB DDR VIVO od Gigabytu. Při konfiguraci mám naprosto stejný problém. Prostě to nejde zapnout na On. Testy proběhnou na o.k. a po restartu žádná změna. Je jedno jaké mám ovladače. Sranda je, že karta ukazuje ve win aktuální nastavení AGP 8x. Pokud vlítnu do biosu, tak vidím neaktivní položku AGP 4x. Ale myslím,že tam až tak markantní nárůst výkonu nebude. Ještě jedna lahůdka: Pokud používám S-video výstup a pustím film, tak na monitoru vše běží normálně obraz i zvuk, v televizi je jen černé okno playeru. Zatím jsem nepřišel čím to je. Zkoušel jsem měnit normu mezi PAL-D a PAL-G, ale bez výsledku.
violator
- zombux
- Odborník PCT

- Tom Koldušek
- Nováček

Předmět: R9200 64MB DDR od Gigabytu AGP stále na off
Já jsem přečetl předešlé příspěvky a je jisté, že favor v tom není sám.
Až tak mě FAST WRITE netrápí. V 3D-Marku2001SE to hodilo 7820 bodů. To odpovídá možnostem karty.Spíš je zajímavý problém se zobrazováním S-videa.
violator
violator
- Jirik
- Nováček

-
Re: R9200 64MB DDR od Gigabytu AGP stále na off
Tom Koldušek píše:Zdarec všem,
violator
co se tyce vystupu na TV reseni najdes tady http://www.pctuning.cz/Default.aspx?Cat ... rtId=19133
Thoroughbred 1,47Ghz@2GHz (12*166) 1,77V<|>Spire Falconrock II<|>epox 8k3a+<|>micron 256 MB ddr266@333 2.8V<|>Maxtor D740X 40GB<|>gigabyte radeon 9200-DH 64MB 250/200@281/230<|>microcom deskporte/w<|>planet 9504
- Tom Koldušek
- Nováček

Re: R9200 128MB DDR od Gigabytu AGP na On
Zdarec všem,
tak jsem dopoledne přetáhl nové catalysty, restart a v biose v nastavení AGP jsem přepl fast write na enabled. Po natažení win, je vše O.K. v nastavení grafiky je přepínač fast write na enabled. S-video jsem rozchodil pomocí klonování a vše funguje O.K.
violator
tak jsem dopoledne přetáhl nové catalysty, restart a v biose v nastavení AGP jsem přepl fast write na enabled. Po natažení win, je vše O.K. v nastavení grafiky je přepínač fast write na enabled. S-video jsem rozchodil pomocí klonování a vše funguje O.K.
violator