LCD do cca 18000 bez DPH

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

LCD do cca 18000 bez DPH

Příspěvek od MaWa »

mám problém :oops:

chci si koupit LCD, max cena cca 18000kč bez DPH (vyjímečně výš - ale to by muselo být něco opravdu super) - takže to vypadá na nějakou levnější 19ku, ALE...

1) četl jsem hromady recenzí a všude píšou něco jinýho. nkěde že jsou 19ky prostě pomalý, někde že jsou uplně super...takže nevim, jestli mam vzít radši "lepší" 17ku, nebo "horší" 19ku. nevim, jak moc je to horší - nikde na netu jsem nenašel obrázky, jak moc se to rozmazává...

2) když už teda 19ku, tak nevim kterou...

cenově se mi líbí třeba tenhle http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Type=K ... LGE-163132 ale nenašel jsem pořádnou recenzi na něj (které by se dalo věřit :roll: )

na netu jsou +-dobré zvěsti o AOC http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Type=K ... AOC-147071

3) pokud 17ku, tak asi tenhle ?
http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Shortcut=ACE-611654
nebo jinej ? vůbec se v tom nevyznám :oops:

nepotřebuju zvuk, v podstatě ani usb2.0, ale uvítal bych DVI...

použití: 80% OS apod, 20% hry....

19ku bych uvítal, protože když člověk dělá třeba něco ve Visual Studiu, tak je každý milimetr plochy vítán :roll: ... ale pokud by to mělo být extrémně na úkor her, tak to bych radši vzal tu 17ku....

navíc pokud koupim 19ku, tak už jí asi jen tak měnit nebudu muset, což se o 17ce říct nedá :?

no prostě jsem naprosto zmaten, takže vás prosím o jakoukoliv smysluplnou radu, nejlépe praktické zkušenosti, ale drby jsou vítané - jen to prosím nějak rozlišujte, ať vím, co je fakt a co je "z doslechu". a potřeboval bych si to nějak ujasnit do čtvrtka :oops:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Re: LCD do cca 18000 bez DPH

Příspěvek od Jája »

MaWa píše: 19ku bych uvítal, protože když člověk dělá třeba něco ve Visual Studiu, tak je každý milimetr plochy vítán :roll: ... ale pokud by to mělo být extrémně na úkor her, tak to bych radši vzal tu 17ku....

navíc pokud koupim 19ku, tak už jí asi jen tak měnit nebudu muset, což se o 17ce říct nedá :?
Nezapomeň ale že 17 i 19 mají stejný rozlišení 1280x1024 takže žádná větší plocha se nekoná.
Teť sem prodával jeden samsung 17" 172X a vypadal skvěle 12ms, 500:1
http://www.samsungusa.com/cgi-bin/nabc/ ... ifications
sám s ním ale zkušenost nemám.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
z1d
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od z1d »

Ja mam Eizo. Kdybych měl někomu doporučit nějakej monitor tak Eizo. Hlavně na něm hraju hry a sem max. spokojenej. S jinými nemam zkušenosti.
E5200
Asus P5Q-VM
A-DATA 2x2GB 1066Mhz
Gigabyte HD4850
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Driv jsem chtel taky furt koupit 19" LCD, protoze rozliseni 1280x1024 se mi zdalo na 17" LCD moc male. Dnes uz vim, ze ta 17" je v pohode a 19" bych uz nechtel, kdyz uz vetsi tak nejakou 20" s 1600x1200 (ale ta uz za 18k nebude). Navic 19" LCD maji vetsinou odezvu min. 25ms, takze myslim, ze dnes je idelani koupit nejakou slusnou 17" (upgradnout muzes vzdycky :wink: ). A pokud nejsi grafik (coz tusim nejsi), tak myslim ze ti bude v pohode stacit neco za 15-18k vc DPH (acer, iiayama apod) jako nam ostatnim. A pokud se chces tech penez fakt zbavit tak kup nejaky Eizo nebo Samsung 172X :wink:
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Jája píše: Nezapomeň ale že 17 i 19 mají stejný rozlišení 1280x1024 takže žádná větší plocha se nekoná.
jo ? no větší plocha (19palců vs 17palců) při stejnym rozlišení znamená, že se tam toho víc vejde, ne ? nebo někde soudruzi udělali chybu ? :oops:

to jirka: grafik nejsem, peněz se zbavit nepotřebuju. předpokládám, že ten samsung ani eizo neni do 18k bez DPH :roll:

pokud teda "jen" 17ku, tak jakou ? acer je celkem "noname", ale co jsem různě četl, tak monitory má až překvapivě dobrý :? že by mi zbylo na DVD vypalovačku ? :roll:

o tom 19 palcovym AOC nikdo nic neví ?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

MaWa píše:jo ? no větší plocha (19palců vs 17palců) při stejnym rozlišení znamená, že se tam toho víc vejde, ne ? nebo někde soudruzi udělali chybu ? :oops:
Vic se tam toho rozhodne nevejde, akorat to bude 1.12x (19/17) vetsi, maximalni rozliseni zustane stejne. A za 18k bez dane bys mel v pohode sehnat jak to Eizo a mozna i toho Samsunga.
maxim79
Nováček
Nováček

Příspěvek od maxim79 »

Mám 19" neovo F-419 (25ms) a kamarád má ACER 17" AL1721m (16ms). Takže tyto dva monitory mám možnost přímo porovnat. Rozhodovali jsme se společně jaký LCD si kdo koupí.

Takže oba dva monitory mají stejně rozlišení (1280x1024) a VGA i DVI konektor. A teď rozdíly podle důležitosti.

- Acer ma lepší odezvu, když budeš mít možnost tak udělej jednoduchy test. Spusť dxdiag a dej Test rozhraní D3D. Když bude mít rotující kostka mázlé rohy tak na hry se monitor vůbec nehodí. Na ACERu má kostka ostré rohy s minimálním rozmazáním. Neovo má všechny rohy "mázlé" :( .
- na 17" LCD jsou fonty písmen docela drobné, takže kamarád musel písmo ZVĚTŠIT.
- co se týče podsvětlení a pozorovacích úhlů je na tom lépe NEOVO (má homogení podsvětlení po celé ploše a při pohledu z boku/z vrchu se obraz takřka nemění) U ACERu je podsvětlení plochy dost nerovnoměrné (ve hře si ale nevšimneš) a také při pohledu z boku/z vrchu chytne obraz buď žlutý nebo růžový nádech.
- když budeš používat menší rozlišení než 1280x1024 tak ACER někdy špatně rozpočítá jednotlivé pixeli a písmo je potom "divně slité" NEOVO takové problémi nemá.

Já používám počítač tak z 80% v prostředí OS a pod. občas hry (většinou přepnu na velkou TV) Kamaráda hry ještě dost drží takže tak z 80% na monitoru hraje. No a teď se rozhoduj :)
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

maxim79 píše:Mám 19" neovo F-419 (25ms) a kamarád má ACER 17" AL1721m (16ms). Takže tyto dva monitory mám možnost přímo porovnat. Rozhodovali jsme se společně jaký LCD si kdo koupí.

Takže oba dva monitory mají stejně rozlišení (1280x1024) a VGA i DVI konektor. A teď rozdíly podle důležitosti.

- Acer ma lepší odezvu, když budeš mít možnost tak udělej jednoduchy test. Spusť dxdiag a dej Test rozhraní D3D. Když bude mít rotující kostka mázlé rohy tak na hry se monitor vůbec nehodí. Na ACERu má kostka ostré rohy s minimálním rozmazáním. Neovo má všechny rohy "mázlé" :( .
- na 17" LCD jsou fonty písmen docela drobné, takže kamarád musel písmo ZVĚTŠIT.
- co se týče podsvětlení a pozorovacích úhlů je na tom lépe NEOVO (má homogení podsvětlení po celé ploše a při pohledu z boku/z vrchu se obraz takřka nemění) U ACERu je podsvětlení plochy dost nerovnoměrné (ve hře si ale nevšimneš) a také při pohledu z boku/z vrchu chytne obraz buď žlutý nebo růžový nádech.
- když budeš používat menší rozlišení než 1280x1024 tak ACER někdy špatně rozpočítá jednotlivé pixeli a písmo je potom "divně slité" NEOVO takové problémi nemá.

Já používám počítač tak z 80% v prostředí OS a pod. občas hry (většinou přepnu na velkou TV) Kamaráda hry ještě dost drží takže tak z 80% na monitoru hraje. No a teď se rozhoduj :)
díky za informace, to neovo mě taky láká :roll:
každopádně - můžeš mi říct, JAK MOC je to rozmázlé ve hrách ? je to rozmázlé +-jako když zapneš rozmazávání v GTA3 ? nebo víc ? míň ? já si prostě nedokážu moc představit, jak to rozmáznutí vypadá. hry hraju oprvadu jen velmi okrajově....
a ještě jeden dotaz - na zahraničních forech se většinou píše něco v tom smyslu, že i stejný typ od jedné firmy je časem lepší a lepší (je to logické, technologie výroby jde dopředu) - takže se ptám - kdy jsi to neovo koupil ?
vyzkoušet ho předem nebudu moci... :roll:
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Co jsem koukal na LCD, ktery mi prosly rukama, tak 25ms modely jsou an hry totalne nevhodny... Je to opravdu desny v nekterych hrach (auta, NHL atd.) Ja osobne mam toho Acera 1721 a jsem dost spokojenej, vybiral jsem dlouho a z hodne kousku, jediny co me mohlo jeste zlakat byla ta Xová 17" od Samsungu. Mozna na ni časem upgradnu :roll: Recenze vypadaj výborne.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Kup si tenhle a budeš spokojen:

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25891

19" LCD se dělají také jen 1280x1024
Až některé 20" se dělají 1600x1200, ale cenou jsou někde jinde(tak kolem 45000Kč) a odezvou jsou na tom mizerně.

Pokud chceš LCD i na hry kup nějakou 17" s 16 ms odezvou.
Je to dneska nejlepší kompromis pracovní pocha/odezva/cena

Jinak jak už bylo řešeno mnohokrát, tak tyhle LCD mají dobrý obraz i v ne nativním rozlišením. Sent mi moje slova jistě potvrdí.

edit: Sent mě předběhl :) .
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

dobře, ukecali jste mě :D

poslední dotaz...
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24932 nebo
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25891 ???

dal jsem search a údajně sice ten 1731 má odezvu 20ms oproti 16ms u 1721, ale ve skutečnosti je to spíš naopak... :roll: ...takže je spíš lepší ten 1731. navíc má i další vstupy a hlavně dá se víc natáčet a tak :roll:

takže mi prosím jen někdo potvrďte (nebo vyvraťte), že ten 1731 je použitelnej i na jakýkoliv hry, i když má 20ms odezvu :oops:
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Koukni sem
http://www.xbitlabs.com/articles/other/ ... e-6_2.html

ten 1721 model dopadl hodne dobre a myslim, že je "rychlejsi" jak ten 20ms model. Akorat pozor - barvy nejsou nic moc. Hlavne modra je "out of order" - presne jak napsali na Xbitech. S tim souhlasim a mirne mi to vadí, i pozorovaci uhly nejsou nic moc. Ale to je u rychlych LCD celkem klasika :roll:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään

MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Sentenced píše:Koukni sem
http://www.xbitlabs.com/articles/other/ ... e-6_2.html

ten 1721 model dopadl hodne dobre a myslim, že je "rychlejsi" jak ten 20ms model. Akorat pozor - barvy nejsou nic moc. Hlavne modra je "out of order" - presne jak napsali na Xbitech. S tim souhlasim a mirne mi to vadí, i pozorovaci uhly nejsou nic moc. Ale to je u rychlych LCD celkem klasika :roll:
ono jde asi taky o to, zda je lepší mít 1721 s 16ms u 262 000 barev a 25ms u statních 16.5mil barev (AU obrazovka myslim), nebo odezvu 20ms u všeho (hyundai obrazovky u 1731). chjo :roll:
ten 1731 vypadá mnoehm líp :oops:
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Ja mam Hercula s 20ms Hydis panelem (coz by melo byt podobne jako ta 1731, ale tu jsem nevidel) a hry jsou v pohode, ale mel jsem v ruce i klasickou 16ms a odezva mi prisla +/- stejna (ale napr. NHL byla na 16ms panelu lepsi, ostatni hry jsou bez duchu na obou panelech). Primo jsem ho na LanParty porovnaval s BENQ 767 (16ms) a prijde mi, ze ten muj ma hezci barvy, ale mozna sem trochu zaujatej :oops:
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Jiri Drak píše:Ja mam Hercula s 20ms Hydis panelem (coz by melo byt podobne jako ta 1731, ale tu jsem nevidel) a hry jsou v pohode, ale mel jsem v ruce i klasickou 16ms a odezva mi prisla +/- stejna (ale napr. NHL byla na 16ms panelu lepsi, ostatni hry jsou bez duchu na obou panelech). Primo jsem ho na LanParty porovnaval s BENQ 767 (16ms) a prijde mi, ze ten muj ma hezci barvy, ale mozna sem trochu zaujatej :oops:
jj, ty Hydis panely by měly být všechny stejné nezávisle na tom, jestli je monitor jako celek od Hercula nebo jestli to je Acer.
takže říkáš že v NHL je 16ms AU vs 20ms Hydis poznat, ale jinde ne ? tak to asi vemu ten hydis (1731).
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

MaWa píše:jj, ty Hydis panely by měly být všechny stejné nezávisle na tom, jestli je monitor jako celek od Hercula nebo jestli to je Acer.
takže říkáš že v NHL je 16ms AU vs 20ms Hydis poznat, ale jinde ne ? tak to asi vemu ten hydis (1731).
Hraju celkom dost a krome NHL jsem v zadne hre na problemy s odezvou nenarazil. Akorat je treba prekonat prvni cca tyden, nez si clovek na to LCD tak nejak zvykne, proste je to uplne jiny nez CRT. Pak mi jeste trochu vadi hodne male pozorovaci uhly, takze se u monitoru nesmis moc mrskat :)
Neo
Nováček
Nováček

ViewSonic VP171b, 17" LCD Panel

Příspěvek od Neo »

Mám ViewSonic VP171b, 17" LCD panel a jsem velice spokojený. Obraz je krystalicky čistý, první týden mi to připadalo až moc, odezvu má 16ms, hraju na tom hodně hry, je to úplně v pohodě, 3d akce perfektní, naopak, v 2d strategiích kde se pouvá celý obraz mám pocit, jakoby se obrazovka taknějak rychle překreslovala. Je to ale zanedbatelné a člověk se na to musí asi zaměřovat. Nevadí mi to. Stejný efekt to háže ve winech, při zobrazování obsahu okna při současném jeho přesouvání. Je to vidět hodně třeba při zobrazení inter. stránek v posovajícím se okně. Tohle na CRT není tak hrozné. Ale předností je mnohem víc. Za CRT bych už nikdy neměnil. Chtěl jsem LCD s vestavným trafem, což tenhle má, až užíváním jsem ale zjistil, že monitor vzadu mírně topí, nevím, jestli to má vliv na životnost, příjemný je síťový vypínač vzadu, DVI je podle mě u LCD nutnost - kdo chce perfektní obraz. Zapojoval jsem grafiku přes analog a přes DVI a rozdíl byl dost znatelný. Pozorovací úhly má slušné, sice zvrchu a ze stran to na bílé ploše malinko růžoví, ale není to nijak hrozné. Jediný nedostatek je podsvícení při zobrazení černé. Nahoře na 1cm od středu do stran je podsvíceno více a dole trochu taky, ale zase - není to nic hrozného. Navíc jsem si uvědomil, že tuhle situaci zažívám minimálně (černá po celé ploše). Musím říct, že jsem po koupi chyby po všech možných diskuzích co jsem četl spíš vyhledával. :) . Nemá žádné vadné body, onscreen menu je vyčerpávající, obraz je špičkový ve winech i ve hrách, 16ms je super. Obrazovka je nastavitelná všemi směry, což mi vyhovuje, kolem svislé i vodorovné osy, výškově, i orintací (-90°). Má tenký rámeček a ten vyvolává pocit, že je monitor malý, jakobyto ani nebyla sedmnáctka. Po zapnutí v doporučeném rozlišení mě tyto pocity vždy přejdou.
maxim79
Nováček
Nováček

Příspěvek od maxim79 »

MaWa píše: díky za informace, to neovo mě taky láká :roll:
každopádně - můžeš mi říct, JAK MOC je to rozmázlé ve hrách ? je to rozmázlé +-jako když zapneš rozmazávání v GTA3 ? nebo víc ? míň ? já si prostě nedokážu moc představit, jak to rozmáznutí vypadá. hry hraju oprvadu jen velmi okrajově....
a ještě jeden dotaz - na zahraničních forech se většinou píše něco v tom smyslu, že i stejný typ od jedné firmy je časem lepší a lepší (je to logické, technologie výroby jde dopředu) - takže se ptám - kdy jsi to neovo koupil ?
vyzkoušet ho předem nebudu moci... :roll:
No GTA3 (pouze VICE CITY) jsem nehrál, ale ptal jsem se kamaráda a pry by se to mazaní k tomu dalo přirovnat (nerad piši o tom co jsem neviděl). Je to takový "motion blur" ZADARMO :)
Monitor mám necelý půlrok.

Jinak mám ještě mladšího bráchu a ten hraje všechny hry. momentálně NHL, FIFU, vietcong, supreme snowbording a NFS underground.
NHL a FIFA je kupodivu duchaření v pohodě.
vietcong - zde se projeví pomalost odezvy hlavně při otáčení
snowboar a NFS - jsou také dobré, NFS je hodně rychle, ale když se obraz pohybuje jakoby "od zadu k tobě" (jak když jedeš v autě) tak rozmazaní neruší a působí přirozeně.

LCD s 25ms odezvou lze použít i na filmy, ale jelikož má LCD mnohem ostřejší a kontrastnější obraz tak DivX filmy a pod. na něm vybadají kupodivu hůře (všimneš si každého detailu zkreslení). DVD filmy vypadají parádně :)

Jinak nevím co měl na mysli Jiri Drak tím týdením zvykáním na LCD. Musím říci, že počase jsem si na chování mého LCD zvykl a "duchaření" moc nevnímám, což jsem předpokládal že u 16ms panelu tato zvykací doba odpadá. Ale možná měl namysli právě ty pozorovací úhly :)

Tak abych to zhrnul. ANO bral bych 19ku s 16ms odezvou, ale jelikož hry u mě nemají takovou prioritu tak jsem vzal 19ku s dobrou kvalitou obrazu kde jsou informace na desktopu a v programech přehlednější než na 17ce.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

MaWa píše:nebo odezvu 20ms u všeho (hyundai obrazovky u 1731). chjo :roll:
ten 1731 vypadá mnoehm líp :oops:
Never tomu ze to drží 20ms v celym spektru - barevnych prechodech. to nedrzi zadny LCD a ta krivka je nekdy vic nez zajimava. zvlast napriklad LG (16ms) občas vyskočí i k 40ms a to je dost tragedie.

Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Jiri Drak píše:
MaWa píše:jo ? no větší plocha (19palců vs 17palců) při stejnym rozlišení znamená, že se tam toho víc vejde, ne ? nebo někde soudruzi udělali chybu ? :oops:
Vic se tam toho rozhodne nevejde, akorat to bude 1.12x (19/17) vetsi, maximalni rozliseni zustane stejne. A za 18k bez dane bys mel v pohode sehnat jak to Eizo a mozna i toho Samsunga.
Přesně, ten samsung 172x jsem prodával za 1700 bez dph, ale je docela problém ho sehnat, do republiky se jich dovezlo zatim jen pár kusů. :(

oprava 17000,-
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“