Jak nastavit jednoduchou síť? Prosím pomoc v Praze

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jak nastavit jednoduchou síť? Prosím pomoc v Praze

Příspěvek od X-COM »

Doufám, že je nadpisek dostatečně výstižný.
Mám takovýto poroblém: Doma máme víc počítačů a chci je sesíťovat.
Podle žádných návodů se mi to nepovedlo. Nejspíš jde o nějaký detail, který jsem nenašel nebo mám kardinální smůlu na hardware(to ale asi sotva).

Řešení: byl bych rád, kdyby se někdo z Prahy uvolil mi to ukázat. Jsem bystrý (-: prostě mi to stačí jednou ukázat.
Zkoušel jsem to už se čtyřma počítačema a vrchol byl, když jeden počítej viděl druhý (druhý ale první ne), ale na tom to skončilo, žádné sdílení ani dívání se na disk se nepovedlo. A to jen jednou, jinak vždy nic.
Teď jsem dostal notebook a jiný inteligentní způsob než přes síť, jak tam natahat data, neznám. (externí disk nemám a jen kvůli tomu ho kupovat nechci)

Kdybyste tedy někdo byl tak hodný a byl ochotný mi to ukázat, tak dojedu kamkoliv po Praze. Přivezu notebook.

Děkuji.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

UP
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
tick
Nováček
Nováček

Příspěvek od tick »

Napiš co máš za připojení,jaký používáš síťový komponentya a topologii sítě.
Není to jen o nastavená IP adresy,ještě je potřeba nastavit DNS bránu a hlavně jméno sítě, neboť pokud máš jeden PC v síti DOMA a druhý v síti Workgroup(standart po instalování Windows pokud jsi to nezměnil pri instalaci).
Pokud to máš tak že máš router a na něj připojený všechny PC, tak jen jim dej DHCP a nastav je všechyn do stejný skupiny(start->ovl. panely->system->název počítače(záložka)-> změnit - dole je "pracovní skupiny" a to musí být stejný u všech PC).
No DHCP ti eliminuje špatný IP adresy a DNS servery a skupina ti zaručí že na sebe uvidíte.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Asi mi radíš moc. Já nepotřebuju sdílet internet, takže, co mám za připojení, je nepodstatné. Ale stejně, je to wifi...
Síťový komponenty a topologie, to ja taky moc do hloubky.
Prostě jsou to dva počítače spojené kříženým kabelem (nebo jsem zkoušel přes switch přímímy kabely).
Jak jsem říkal, dělal jsem to asi podle tří návodů, takže jsem měl počítače nastavený na stejnou pracovní skupinu, na obou je DHCP zapnuté. I jsem zkoušel nastavit IP ručne (pochopitelně 192.168.1.1 a 192.168.1.2).
Jak říkám, je asi ztráta času mi to vyšvětlovat, protože jsem se o to už pokoušel, ale nikdy to nevyšlo.
Síťovky: integrované - notebook (funguje na připojení na net, i jinde fungoval na síť), PC (připojuji se s ní na net, takže taky funguje).
Byl by někdo ochotný mi to ukázat, jak se to nastavuje?
Oboje Windowsy jsou naprosto čerstvě naistalované, takže chybu z jejich strany vylučuji.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“