Účty se Windows XP PRO a jejich blokace

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Miroslav
Začátečník
Začátečník

Účty se Windows XP PRO a jejich blokace

Příspěvek od Miroslav »

Zdravím všechny,
mám problém s účty a profily. Do dneška jsem měl na počítači 3 účty. Administrator (pevný účet ke správě počítače, ten co je automaticky vytvořen po instalaci, potom guest (z bezpečnostních důvodů zablokován a pak můj účet s názvem jablko a tento účet patří do skupiny administrators tudíž plná práva)

Jenomže jsem se rozhodl z bezpečnostních důvodů zakázat učet administrator (to jest poklepáním na něj a dát účet zablokovat)
následně restart a najel jsem svůj účet jablko. Nenomže teď mi nejde spustit spousta věcí na ploše (sítové věci a programy) Když se přihlásím jako administrator všechno jde. Mě zajímá jestli je nějak spojen učet administrator s ostatními účty a jestli může při jeho zakázání (né vymazání) dojít k takovým problémům. Apropos co se vůbec stane jestli dám odstranit ten základní účet administartor?

Teď mi účet jablko hlásí chybu : nelze spustit server DCOM, sytém nemůže nalézt uvedenou cestu
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

zakazani administratora by nemelo vubec nic delat (pokud pomoci nej treba nespoustis nejake sluzby), tohle mame na pocitacich uplne bezne
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
tick
Nováček
Nováček

Příspěvek od tick »

Každý den instaluju windows a jediné co jsem našel je že při instalaci windows se vytváří užvatelský účet,ten má práva administrator. nebode lepší když si smažeš účet jablko a ten Administrator si přejmenuješ? Je to lepší než zakazování,neboť tui ten účet uplně zmizí.
Miroslav
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Miroslav »

ahoj,
rozumím. Je to i logické. ale co kdybych toho administratora smazal? Není nějak vnitřně spojen s WinXP a s jeho procedurami na pozadí?
to samý se mi stalo na linuxu. Když jsem změnil jméno root na něco jiného systém se začal pomalu hroutit a musel jsem to přeinstalovat. asi kvůli tomu že root má vnitřně UID 0 a když to nedetekuje roota tak je zle
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
tick
Nováček
Nováček

Příspěvek od tick »

Nic se nestane pokud je účet jablko veden jako administrator.
Mě chodí nainstalovaný PC z Levi, kde je guest účet,jejich PC LYNX účet a já si při instalaci vytvořím nový. No a po startu Windows ten jejcih smažu a guest zakážu. A šlape mi to neustále OK, ještě jsem nezaznamenal v tomhle chybu.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“