Zdravím všechny,
mám problém s účty a profily. Do dneška jsem měl na počítači 3 účty. Administrator (pevný účet ke správě počítače, ten co je automaticky vytvořen po instalaci, potom guest (z bezpečnostních důvodů zablokován a pak můj účet s názvem jablko a tento účet patří do skupiny administrators tudíž plná práva)
Jenomže jsem se rozhodl z bezpečnostních důvodů zakázat učet administrator (to jest poklepáním na něj a dát účet zablokovat)
následně restart a najel jsem svůj účet jablko. Nenomže teď mi nejde spustit spousta věcí na ploše (sítové věci a programy) Když se přihlásím jako administrator všechno jde. Mě zajímá jestli je nějak spojen učet administrator s ostatními účty a jestli může při jeho zakázání (né vymazání) dojít k takovým problémům. Apropos co se vůbec stane jestli dám odstranit ten základní účet administartor?
Teď mi účet jablko hlásí chybu : nelze spustit server DCOM, sytém nemůže nalézt uvedenou cestu
Účty se Windows XP PRO a jejich blokace
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Miroslav
- Začátečník

-
Účty se Windows XP PRO a jejich blokace
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
- Dony
- Středně pokročilý

- tick
- Nováček

-
- Miroslav
- Začátečník

-
ahoj,
rozumím. Je to i logické. ale co kdybych toho administratora smazal? Není nějak vnitřně spojen s WinXP a s jeho procedurami na pozadí?
to samý se mi stalo na linuxu. Když jsem změnil jméno root na něco jiného systém se začal pomalu hroutit a musel jsem to přeinstalovat. asi kvůli tomu že root má vnitřně UID 0 a když to nedetekuje roota tak je zle
rozumím. Je to i logické. ale co kdybych toho administratora smazal? Není nějak vnitřně spojen s WinXP a s jeho procedurami na pozadí?
to samý se mi stalo na linuxu. Když jsem změnil jméno root na něco jiného systém se začal pomalu hroutit a musel jsem to přeinstalovat. asi kvůli tomu že root má vnitřně UID 0 a když to nedetekuje roota tak je zle
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
- tick
- Nováček

-