Problem s LCD na LPT

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
InToSSH
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Problem s LCD na LPT

Příspěvek od InToSSH »

Ahoj, prosím o radu: postavil jsem si LCD (16x4) a pripojil ho k PC, nainstaloval jsem DL PortIO a restartoval, zkoušel jsem různé programy ale LCD fungovalo pouze s LCDcenter. Když spustim Smartie5.1 tak mi na LCD běhaj akorat samy nesmysli a občas se ukaže jen část z toho co tam má být. Potřeboval bych aby mi chodilo to Smartie. LCDcenter má málo funkcí. Proto prosím o radu, kde dělám chybu, asi to bude v nastavení. Předem díky za odpovědi.
Land
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Land »

16x4 je hodně atypickej formát Displeje zkus to ještě s programem JaLCDs

Kód: Vybrat vše

http://www.jalcds.de
Používám ho a jsem nadmíru spokojenej

. Jinak k samotnému problému je možný že se ti tluče nastavení LPT v biosu
jinak v tomhle topicu
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=16819
jsou celkem dobře popsaný všechny fígle
CPU:AMD Athlon 64 3000+ ClawHammer Cooler:AC Freezer 64 Pro MB:DFI LanParty UT NF3 250Gb RAM:2x512GB Kingston 400MHz 2,5-3-3-6 GPU: Atlantis ATI Radeon X1950GT Cooler:AC Accelero S1 HDD:Western Digital 7200ot. 40GB WD400EB & 7200ot. 500GB WD5000AAKS Case:CoolerMaster Elite 330 PSU:Fortron ATX-400PNF 400W
InToSSH
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od InToSSH »

JaLCDs taky nejde. Ale všechny programy maji 16x4 v nabidce, takze to s nim musi chodit. Jeste jednou radsi projdu zapojeni. Ale podle me bude v poradku.
InToSSH
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od InToSSH »

Tak uz mi to chodí na Smartie. Přesto díky za rady pc.landovy. bylo to spatnym zapojenim. Jeden blbej dratek byl na spatnym pinu.
Yeseteer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yeseteer »

Tak tohle se mi líbí....rozdělal sem Nokii 6100 (super mobil a já ichtyl ho utopil) a vykouklo na mě něco ... divnýho ... nevíte někdo, jestli by šel displey z tohohle telefonu použít?
Jožínku, přestaň běhat dokolečka nebo ti přibiju i tu druhou nožičku...
Bubaaak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bubaaak »

Yeseteer píše:Tak tohle se mi líbí....rozdělal sem Nokii 6100 (super mobil a já ichtyl ho utopil) a vykouklo na mě něco ... divnýho ... nevíte někdo, jestli by šel displey z tohohle telefonu použít?
:jaw: fce Hledat ti nic nerika?
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

problém by mochl být v tom, že tyto lcd umějí řízení jak 8-bit, tak i 4bit.SW co ti funguje by mohl použítat 4bit řízení.Mohla by být chyba v zapojení dalších čtyřech datovejch drátech, a takle přeně by to vypadalo, když by se použilo řízení 8bit.Zkronroloj pěčlivě zapojení datových pinů lcd.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“