Turion 64 ML-37 - teplota
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- turionen
- Nováček

-
Turion 64 ML-37 - teplota
Pls ake su teploty u toho mobilneho cpu?Dik
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

- X-diablo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- X-diablo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
na notebook je to ještě OK, cca od 75 stupňů se sníží automaticky napětí procesoru a jeho frekvence na minimum aby schladnul. Myslím, ale že se není čeho obávat, NB jsou na to stavěný. Horší je to spíš s teplotou HDD, který většinou nejsou nijak chlazený a teploty nad 50 st jim nedělají dobrotu.turionen píše:takze je to v pohode teplota ci nie?
- seTti
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Godzzila
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- seTti
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Godzzila
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
JJ já si myslim ze jo, je to jen tvá volba patrne prijdes o zaruku ale kdyz budes dosti opatrnej tak se neda nic zkazit.seTti píše:Takze myslis, ze ma smysl ntb rozebrat a "trochu vyspravit"??Godzzila píše:Zdravim,
Tak abych se nějak vyjádřil mám NB s Turionem64 MK-36 (2GHz)
takže si myslim že to bude podobné a já měl při zátěži 64-66 stupnu
Ale po výměně pasty a dotažení šroubků na socketu mám max 56 stupnu
Jinak já u toho svýho aceru měl ještě pěkně vystlanej HDD nejakou hnusnou pryží když jsem ji vyrizl -4stupne u HDD. (je to tam asi kvuli hlucnosti ale stejne to neslysim)
- seTti
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- X-diablo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
U řady A6K není chlazený nijak než průduchy ve spodní krytce, pro teplé letní dny bych doporučoval nějakou podložku s low profile větrákem, pokud máte šikovné ruce není problém z kousku hliníkového plechu nějakou vyrobit, stačí 2 díry na ventilátory a napájení pro větráky vyrobit z USB kabelu není to zas ta složité.turionen píše:u Asusu AK6m je nejak chladeny potom hdd?
- Godzzila
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Jo a ještě jedna věc co o mnoho sníží teplotu je samozřejmě snížení napětí na procesoru. tím že je to AMD a podporuje to cool n quiet (fakt nevim jak se to přesně píše) tak se to dá v klidu snizit softwarem.
Já jedu na násobič 10x a napětí 1,05V a pri úspoře 4x a napětí 0,8V
Původně je 10x 1,15V a 4x 0,95V
- X-diablo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
to je dobrá poznámka, ale je to záležitost kus od kusu, jaké minimální napětí ještě procesor snese, je třeba si s tím vyhrát a zjistit si to testem stability, třeba CPU Hot TesteremGodzzila píše:Jo a ještě jedna věc co o mnoho sníží teplotu je samozřejmě snížení napětí na procesoru. tím že je to AMD a podporuje to cool n quiet (fakt nevim jak se to přesně píše) tak se to dá v klidu snizit softwarem.
- Godzzila
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Ano jistě uvedl sem své hodnoty jako příklad.X-diablo píše:to je dobrá poznámka, ale je to záležitost kus od kusu, jaké minimální napětí ještě procesor snese, je třeba si s tím vyhrát a zjistit si to testem stability, třeba CPU Hot TesteremGodzzila píše:Jo a ještě jedna věc co o mnoho sníží teplotu je samozřejmě snížení napětí na procesoru. tím že je to AMD a podporuje to cool n quiet (fakt nevim jak se to přesně píše) tak se to dá v klidu snizit softwarem.
- turionen
- Nováček

-
mohli by ste mi to podrobnejsie vysvetlit.dakujemX-diablo píše:U řady A6K není chlazený nijak než průduchy ve spodní krytce, pro teplé letní dny bych doporučoval nějakou podložku s low profile větrákem, pokud máte šikovné ruce není problém z kousku hliníkového plechu nějakou vyrobit, stačí 2 díry na ventilátory a napájení pro větráky vyrobit z USB kabelu není to zas ta složité.turionen píše:u Asusu AK6m je nejak chladeny potom hdd?
- Godzzila
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Co na tom chceš vysvětlovat? Ten HDD prostě není chlazenej jinak než dírami (mřížkou) pod ním. takže se ti doporučuje buď koupit nějakou chladící podložku pod notebook. (najdes v kazdym e-shopu) nebo něco zkutit sám.turionen píše:mohli by ste mi to podrobnejsie vysvetlit.dakujemX-diablo píše: U řady A6K není chlazený nijak než průduchy ve spodní krytce, pro teplé letní dny bych doporučoval nějakou podložku s low profile větrákem, pokud máte šikovné ruce není problém z kousku hliníkového plechu nějakou vyrobit, stačí 2 díry na ventilátory a napájení pro větráky vyrobit z USB kabelu není to zas ta složité.
- turionen
- Nováček

-
Ved prave som chcel vysvetlit ako spravit tu podlozku?Nejake know-to-how plsGodzzila píše:Co na tom chceš vysvětlovat? Ten HDD prostě není chlazenej jinak než dírami (mřížkou) pod ním. takže se ti doporučuje buď koupit nějakou chladící podložku pod notebook. (najdes v kazdym e-shopu) nebo něco zkutit sám.
Ako neni problem kupit ale chcel som daco doma spravit viete pre radost
- Godzzila
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele: