Jak nastavit Sound Blaster X-Fi a její módy?
Moderátor: CageJ
- JaG
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jak nastavit Sound Blaster X-Fi a její módy?
Mám od včerejška kartu SB X-Fi Gamer a chtěl bych trochu poradit s nastavením. Na Entertaiment mode se mi velice líbí zapnout funkci Crystalizer ale nevím, na jakou hodnotu ji mám dát. Defaultně je 50% a MP3 jsou dle mého názoru zvukově o dost lepší než když je vypnutý. Co se ale stane, když nastavím Crystalizer na 100%? Poslechově se MP3 ještě trochu více zvýrazní a "vyčistí" ale nechám si od Vás poradit... a má cenu ho mít zapnutý i na Gamer mode? Také se mi zdá že oba módy v deafultním nastavení (Gamer mode a Entertaiment mode) jsou úplně stejné - co jsem se díval do nastavení. Pokud mám tedy oba stejně nastavené, má cenu je vůbec přepínat? Někde jsem četl, že co mód, tak to se vždy aktivují jen určité funkce na chipu zvukové karty i když se to v nastavení nezmění. Repro mám Creative 2.1 - prosím nefakovat, že nemám pořádnou repro sestavu. A berte mě prosím s nadhledem. Jsem v tomle začátečník... do včerejška pro mě existovaly jen integrované karty.
Intel Core 2 Duo 6600 2.4GHz, ASUS P5VD2-MX/FW/SATA2 sk.775/1066, 3 GB DDR2 Kingstom, ASUS 7600 GT SILENT 256 MB DDR 3, Audigy SE, Seagate 80GB SATA, LCD BenQ FP 93G 19" 6ms, LG GSA-H12N, Windows Vista Home Premium 32bit, 10240/2048 kb/s NETBOX.
- PetrB
- Začátečník

ad crystalizer:je to ciste subjektivni tak si to nastavte jak se vam to libi
ad mody:v ent. modu nefunguje eax 5 (myslim že jen 2),cili v novejsich hrach to bude poznat,v game modu si zase nezapnete eax efekty jako je jazz club nebo theater, což vam muže byt asi jedno,když nemate 5.1 repro(to ale nemužu posoudit)
- JaG
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
PetrB
Děkuju. Konečně alespoň někdo s radou. Ještě ohledně toho Crystalizeru: asi ho nemá cenu mít zapnutý v Game modu že?
Intel Core 2 Duo 6600 2.4GHz, ASUS P5VD2-MX/FW/SATA2 sk.775/1066, 3 GB DDR2 Kingstom, ASUS 7600 GT SILENT 256 MB DDR 3, Audigy SE, Seagate 80GB SATA, LCD BenQ FP 93G 19" 6ms, LG GSA-H12N, Windows Vista Home Premium 32bit, 10240/2048 kb/s NETBOX.
- PetrB
- Začátečník

- Zamek
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Kdysi davno jsem se na strankach Creative nekde v support myslim docetl ze pro nejlepsi zazitek a vykon z her dosahnes tim ze prepnes na Game Mode, zapnes 24-bit Crystalizer a hlavne doporucovali vypnout Bass Redirection (defaultne je vyp.), takhle to pouzivam uz od zacatku co mam X-Fi Music a vsechno maka jak ma.Hlavne mej samozrejme vzdy aktualni drivery.
Jo a napr. ve FEAR kdyz nemas prepnuto na Game Mode tak tam nefacha jedna ze tri moznosti zvuku, ted nevim ale myslim ze to je jak psal PetrB EAX, proste je to sedivy a nemuzes to aktivivat.
PS: vyzkousel jsem 24-Bit Crystalizer u ELMATADOR vypnout/zapnout a rozdil tam je (bud mam haldu, nebo to proste vsechno lepe vyzni), teda aspon u me s 5.1 sestavou.
Jo a napr. ve FEAR kdyz nemas prepnuto na Game Mode tak tam nefacha jedna ze tri moznosti zvuku, ted nevim ale myslim ze to je jak psal PetrB EAX, proste je to sedivy a nemuzes to aktivivat.
PS: vyzkousel jsem 24-Bit Crystalizer u ELMATADOR vypnout/zapnout a rozdil tam je (bud mam haldu, nebo to proste vsechno lepe vyzni), teda aspon u me s 5.1 sestavou.
CPU: Ryzen 9 5900X H2O MB: ASUS ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO+ EK Monoblock RAM: G.Skill 2x16GB DDR4 3200@3600MHz 16-16-16-34, TridentZ VGA: Asus RTX 4080 Strix 16GB H2O , SSD: Samsung 990 Pro 1TB, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 870 EVO 2TB CASE: Lian Li PC-O11 Dynamic XL ROG + EK-Quantum Reflection PC-O11D XL D5 PWM D-RGB - Plexi Zdroj: Corsair RM750X Monitor/TV: 32" ASUS ROG Swift PG329Q, LG OLED B9 55" OS: Windows 11