Zadrhávání her Aspire 5101

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Zadrhávání her Aspire 5101

Příspěvek od Godzzila »

Ahoj potřeboval bych moc poradit už jsem fakt zoufalej:
Takže na mém Notebooku (v popise) se mi zadrhávají hry (counter-strike, CMR04, i StarCraft)
Asi tak na pul sekundy se to grybne a pak to zas chvilku jede dal a zas.
Zkoušel jsem reinstalaci ovladačů a vůbec všeho a po té i winů pořád stejné.
Prosím poraďtě vážně nevím co dál.

//D.M. úprava nadpisu
malidian
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od malidian »

Pokud jsi všechno přeinstaloval, začal bych testy (3D Markem, test pamětí, CPU) co to udělá...
Poslední věc, která mě zajímá, jsou PC. Časy se hold mění. :-)
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Tak jsem dělal testy CPU i pamětí vše stabilní a výkon normal a taky 3D Mark a tam se to drbalo podobně jako u těch her.
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Prosím poraďte já už vážně nevím co dál
malidian
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od malidian »

No, připomíná mi to něco jako restartování grafického adaptéru, ale vážně se pohybuju na dost tenkým ledě... Zkusil bych forum na notebook.cz, je zaměřené výhradně na notebooky a chodí tam i pár techniků, tak snad budou vědět víc.
http://notebooky-forum.notebook.cz/
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Ovladače jsi zkoušel stejný nebo jiný?
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

A kdyby to bylo tím resetováním co bych s tím mohl udělat?
Ovladače jsem zkoušel různé nenovější od ati, i původní k notebooku a zkousel sem i omegy vše bez efektu.
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Takže dnes jsem to ještě trochu potrápil a zjistil jsem že se to děje ve hrách:
Age of Empires II
Colin Mcrae Rally 4
Counter - Strike 1.6 i Source

Ale například Need for Speed Underground 2 jde v pořádku.
Vůbec to nechápu prosím poraďtě... Mrzí mě to prostě mám ""nadupanou mašinu"" a zadrhává se mi AoE 2 :-((((
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

To vážně nikdo neví?? To přece není možný... Please technici hlaste se!!!!
malidian
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od malidian »

Doufám, že to není OT ale, proč nenapíšeš do servisního střediska Aceru v Brně nebo na fórum, které jsem Ti doporučil?
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

verntom píše:Doufám, že to není OT ale, proč nenapíšeš do servisního střediska Aceru v Brně nebo na fórum, které jsem Ti doporučil?
Odpověď obraťte se prosím na naše servisní oddělení na domluvení reklamačních podmínek... (či co)
Ale já to nikam posílat nechci když mi to "funguje" vážně jiné problémy nemám. a Hry jako je HL2 jdou v poho ae Counter-Strike Source ne
Need for Speed Underground 2, Most Wanted, Carbon taky v poho... já nevím kde může být chyba cca asi v software... ale kde konkrétně?
// na to forum jsem nějak pozapoměl tak tedy ještě napíšu..
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Napadla mě ještě jedna věc jako že by to mohlo být čím si spuštěným tak jsem zkusil v msconfig po spuštění komplet vše vypnout a ještě povypínat pár služeb a nechat jen vše základní (po té systém zabíral v pamětí 139MB)
a spustil sem Age of Empires a opět bez efektu chvíli to šlo v poho a pak se to opět na chvilku škublo a zas dál v klidu.. no prostě děs. Takže tí předpokládám že to asi není v softwaru ale určitě něco s hardwarem.
NTB jsem měl již rozebrané dopatlával jsem pastu na chladič chipsetu a procesoru + vyříznutí pryže u HDD ae nic víc. Tak se ptám jestli to nemůže být něco v tom??
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Tak jsem zjistil že zrovna v tom cca 0,5s záseku sviti dioda disku a on cosi načítá.. Ale v NTB je 2x512MB RAM a na pozadí mi neběží skoro nic. Tak mám dotaz jestli to nemůže mít spojení s tou Hyper Memory na grafice jestli si nebere moc a systém pak nemá dost RAMky. Dá se ta Hyper Memory nějak ovlivnit??
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

ma ta grafika na tom nb i nejakou vlastni pamet, nebo jen hypermemory?
Pokud ma i vlastni, tak vypni v bioru hypermemory.

Zkusil jsi zakazat vertikalni synchronozaci v ovladacich natvrdo?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
malidian
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od malidian »

Samozřejmě, že má, ale pokud vím, tak u notebooků se HM snad ani vypnout nedá.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

verntom píše:Samozřejmě, že má, ale pokud vím, tak u notebooků se HM snad ani vypnout nedá.
Tam kde je vlastni pamet grafiky + HM, se urcite da nastavit aby notes pouzival jen vlastni.

Proto jsem se ho ptal jestli ma i nejakou vlastni.

//Edit

Takze jsem si ten notes nasel na webu a ta x1300 ma 128MB + je moznost dalsich 256Mb pomoci hypermemory. Prvnico bych udelal je tedy vypnuti te hypermemory.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Ok má 128MB vlastní a o hyper memory neni v biosu ani zmínka a v ovladačích jsem taky nic nenašel. A vertikální synchronizaci mam taky vypnutou.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Covece tak to je divny.
Jaky ma vlastne disk? Pokud 4200ot, tak je mozny ze nestiha, ale malo pravdepodobne vzhledem ze by melo vse potrebne pro chod hry byt v ramce.
malidian
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od malidian »

Nehledě na to, že mu to dříve chodilo normálně. Dost možná to je HW chyba.
breadfan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od breadfan »

Ja by som povedal, ze mas najskor v BIOSe nastavene vypinanie disku pri nejakej extremne kratkej necinnosti a prave v tych hrach co spominas je dost mozne, ze pri loadingu sa vsetko natiahne do RAM a tym padom sa disk nevytazuje a po chvilke sa vypne, lenze zrazu hra potrebujem precitat nieco z HDD a vtedy sa zasekne a caka, kym sa znova roztoci disk. Potom zas hra fici len na RAMke a disk sa vypne. A takto sa to opakuje. Myslim si, ze je to zalezitost BIOSu, lebo nepomohla reinstalacia driverov/win. Kazdopadne by si mohol dat feedback, ci to bolo v tom, dost by ma to zaujimalo. Vela stastia :)
ASUS A6VM: Pentium 1,73Ghz, 1.5GB Ram, 80GB hdd, GeForce Go7300 256MB atd atd atd
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“