Zadrhávání her Aspire 5101
Moderátor: Don
- Godzzila
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Zadrhávání her Aspire 5101
Ahoj potřeboval bych moc poradit už jsem fakt zoufalej:
Takže na mém Notebooku (v popise) se mi zadrhávají hry (counter-strike, CMR04, i StarCraft)
Asi tak na pul sekundy se to grybne a pak to zas chvilku jede dal a zas.
Zkoušel jsem reinstalaci ovladačů a vůbec všeho a po té i winů pořád stejné.
Prosím poraďtě vážně nevím co dál.
//D.M. úprava nadpisu
Takže na mém Notebooku (v popise) se mi zadrhávají hry (counter-strike, CMR04, i StarCraft)
Asi tak na pul sekundy se to grybne a pak to zas chvilku jede dal a zas.
Zkoušel jsem reinstalaci ovladačů a vůbec všeho a po té i winů pořád stejné.
Prosím poraďtě vážně nevím co dál.
//D.M. úprava nadpisu
- malidian
- Mírně pokročilý
-
- Godzzila
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- Godzzila
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- malidian
- Mírně pokročilý
-
No, připomíná mi to něco jako restartování grafického adaptéru, ale vážně se pohybuju na dost tenkým ledě... Zkusil bych forum na notebook.cz, je zaměřené výhradně na notebooky a chodí tam i pár techniků, tak snad budou vědět víc.
http://notebooky-forum.notebook.cz/
http://notebooky-forum.notebook.cz/
Poslední věc, která mě zajímá, jsou PC. Časy se hold mění.
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ovladače jsi zkoušel stejný nebo jiný?
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
- Godzzila
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- Godzzila
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Takže dnes jsem to ještě trochu potrápil a zjistil jsem že se to děje ve hrách:
Age of Empires II
Colin Mcrae Rally 4
Counter - Strike 1.6 i Source
Ale například Need for Speed Underground 2 jde v pořádku.
Vůbec to nechápu prosím poraďtě... Mrzí mě to prostě mám ""nadupanou mašinu"" a zadrhává se mi AoE 2 (((
Age of Empires II
Colin Mcrae Rally 4
Counter - Strike 1.6 i Source
Ale například Need for Speed Underground 2 jde v pořádku.
Vůbec to nechápu prosím poraďtě... Mrzí mě to prostě mám ""nadupanou mašinu"" a zadrhává se mi AoE 2 (((
- Godzzila
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- malidian
- Mírně pokročilý
-
- Godzzila
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Odpověď obraťte se prosím na naše servisní oddělení na domluvení reklamačních podmínek... (či co)verntom píše:Doufám, že to není OT ale, proč nenapíšeš do servisního střediska Aceru v Brně nebo na fórum, které jsem Ti doporučil?
Ale já to nikam posílat nechci když mi to "funguje" vážně jiné problémy nemám. a Hry jako je HL2 jdou v poho ae Counter-Strike Source ne
Need for Speed Underground 2, Most Wanted, Carbon taky v poho... já nevím kde může být chyba cca asi v software... ale kde konkrétně?
// na to forum jsem nějak pozapoměl tak tedy ještě napíšu..
- Godzzila
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Napadla mě ještě jedna věc jako že by to mohlo být čím si spuštěným tak jsem zkusil v msconfig po spuštění komplet vše vypnout a ještě povypínat pár služeb a nechat jen vše základní (po té systém zabíral v pamětí 139MB)
a spustil sem Age of Empires a opět bez efektu chvíli to šlo v poho a pak se to opět na chvilku škublo a zas dál v klidu.. no prostě děs. Takže tí předpokládám že to asi není v softwaru ale určitě něco s hardwarem.
NTB jsem měl již rozebrané dopatlával jsem pastu na chladič chipsetu a procesoru + vyříznutí pryže u HDD ae nic víc. Tak se ptám jestli to nemůže být něco v tom??
a spustil sem Age of Empires a opět bez efektu chvíli to šlo v poho a pak se to opět na chvilku škublo a zas dál v klidu.. no prostě děs. Takže tí předpokládám že to asi není v softwaru ale určitě něco s hardwarem.
NTB jsem měl již rozebrané dopatlával jsem pastu na chladič chipsetu a procesoru + vyříznutí pryže u HDD ae nic víc. Tak se ptám jestli to nemůže být něco v tom??
- Godzzila
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem zjistil že zrovna v tom cca 0,5s záseku sviti dioda disku a on cosi načítá.. Ale v NTB je 2x512MB RAM a na pozadí mi neběží skoro nic. Tak mám dotaz jestli to nemůže mít spojení s tou Hyper Memory na grafice jestli si nebere moc a systém pak nemá dost RAMky. Dá se ta Hyper Memory nějak ovlivnit??
- Butch
- Středně pokročilý
ma ta grafika na tom nb i nejakou vlastni pamet, nebo jen hypermemory?
Pokud ma i vlastni, tak vypni v bioru hypermemory.
Zkusil jsi zakazat vertikalni synchronozaci v ovladacich natvrdo?
Pokud ma i vlastni, tak vypni v bioru hypermemory.
Zkusil jsi zakazat vertikalni synchronozaci v ovladacich natvrdo?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- malidian
- Mírně pokročilý
-
- Butch
- Středně pokročilý
Tam kde je vlastni pamet grafiky + HM, se urcite da nastavit aby notes pouzival jen vlastni.verntom píše:Samozřejmě, že má, ale pokud vím, tak u notebooků se HM snad ani vypnout nedá.
Proto jsem se ho ptal jestli ma i nejakou vlastni.
//Edit
Takze jsem si ten notes nasel na webu a ta x1300 ma 128MB + je moznost dalsich 256Mb pomoci hypermemory. Prvnico bych udelal je tedy vypnuti te hypermemory.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Godzzila
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- Butch
- Středně pokročilý
Covece tak to je divny.
Jaky ma vlastne disk? Pokud 4200ot, tak je mozny ze nestiha, ale malo pravdepodobne vzhledem ze by melo vse potrebne pro chod hry byt v ramce.
Jaky ma vlastne disk? Pokud 4200ot, tak je mozny ze nestiha, ale malo pravdepodobne vzhledem ze by melo vse potrebne pro chod hry byt v ramce.
- malidian
- Mírně pokročilý
-
- breadfan
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ja by som povedal, ze mas najskor v BIOSe nastavene vypinanie disku pri nejakej extremne kratkej necinnosti a prave v tych hrach co spominas je dost mozne, ze pri loadingu sa vsetko natiahne do RAM a tym padom sa disk nevytazuje a po chvilke sa vypne, lenze zrazu hra potrebujem precitat nieco z HDD a vtedy sa zasekne a caka, kym sa znova roztoci disk. Potom zas hra fici len na RAMke a disk sa vypne. A takto sa to opakuje. Myslim si, ze je to zalezitost BIOSu, lebo nepomohla reinstalacia driverov/win. Kazdopadne by si mohol dat feedback, ci to bolo v tom, dost by ma to zaujimalo. Vela stastia
ASUS A6VM: Pentium 1,73Ghz, 1.5GB Ram, 80GB hdd, GeForce Go7300 256MB atd atd atd