NB ASUS A6TC AP026 a problém s RAM

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Pajiiik
Nováček
Nováček

NB ASUS A6TC AP026 a problém s RAM

Příspěvek od Pajiiik »

Ahoj,
potreboval bych poradit. Mam NB ASUS ATC - AP026
Obsahuje dva sloty na pamet DDRII 667 MHz
Mam obsazeny jeden slot 512 MB DDRII, kterou jsem mel uz v NB nainstalovanou.
Dokoupil jsem si 1 GB DDRII 667 MHz Kingstone.
Bohuzel, ihned po zapojeni se NB zacal sam od sebe sekat. Po nabootovani do woken slapal, tak 10 min (jednou i hodinu) a pak zamrzl. Kdyz jsem pamet vyndal, tak jede vse OK (stabilni po dobu 8 hodinove prace).
V obchode mi pamet vymenili za Corsair s tim, ze je pamet na jine cipove sade a moje deska si asi s Kingstonem (Kingstona mi menili 2x , pokazdy jsem dostal novou a stejne system padal) nerozumi.
Celej den mi po dobu asi 6-7h jel NB s 1,5 GB Ram bez problemu, takze jsem si rikal, ze ten Corsair je opravdu asi v poradku a bylo to tim pametovym cipem v ramce.

Bohuzel dnes mi NB uz potreti zamrzl (se stejnymi priznaky jako u Kingston ram) a tak nevím, co s tím mám delat.

Corsair pamet taky nepomohla.

Diky moc za kazdou radu.

PS (kdyz jsem mel v NB testoval 2 x 512 MB pamet, tak vse bylo bez problemu, pouze kdyz je tam ta gigova pamet, tak se to seka. Gigovku jsem tam mel i samotnou a stejne to padalo.)

:sad:
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

No a aod jakého výrobce máš originál paměti v booku? Asus do nich cpe právě hlavně Kingstony (dokonce je prodávají i jako příslušenství http://www.asus.as/inshop/scripts/set.asp?Level=847 )¨. Osobně mám v obou boocích paměti s čipy infineon. Takže pokud seženeš stejné jako originál, neměl by být samozřejmě problém.
A ty ramky dáváš pouze ten nový modul, nebo kombinuješ 512+1024 v různých typech?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

jen doplním, to co píše ZdenekSveda je samozrejme zcela pravdive, nektere NB muzou mit s kombinaci 512 + 1024 problem
co bych ale doporucoval nez saskovat ve Windows a cekat kdy to spadne, tak proste po instalaci pametoveho cipu notebook otestovat pomoci memtest86
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Pajiiik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pajiiik »

Ahoj,
dlouho jsem tu nebyl, tak doplním informace.
V NB je nějaká značková paměť 512 přímo od ASUSu, ale výrobce se mi nepodařilo zjistit.
Jinak jsem zkoušel kombinace : 512 + 1024 (prohodil jsem i ve slotech)
Pak jsem zkoušel i samotnou 1024 v obou slotech a padalo to taky.
Mel jsem Kingston 1024 DDRII 667 MHz a Corsair 1024 DDRII 667 MHz
S oběma mi to padá (i když musím říct, že s tím Corsairem min).
Jinak s 2x 512 MB RAM DDRII (Kingston + ta co tam byla od vyrobce) to jede uplne v pohode a je to stabilni!!!

Fakt uz nevim, co s tim.

Vypada to, ze na svym NB proste 1,5 GB RAM nerozjedu.

Diky za kazdou radu.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“