comp neštartuje
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- freeman
- Nováček
-
comp neštartuje
Prosím o radu.
Postavil som, poprepájal kábliky, skontroloval a nič. Po zapojení do siete a zapnutí spínača na front paneli sa nič nedeje všetko je mrtvé. Akurát zelená kontrolka vnútri compu (na MB) svieti. Môže byť zlý konektor ? Nie je to v nejakom spiacom režime alebo nie je potrebné niekde nastaviť ešte nejaký jumper či čo? Čo stým ďalej?
MB P4P800
Postavil som, poprepájal kábliky, skontroloval a nič. Po zapojení do siete a zapnutí spínača na front paneli sa nič nedeje všetko je mrtvé. Akurát zelená kontrolka vnútri compu (na MB) svieti. Môže byť zlý konektor ? Nie je to v nejakom spiacom režime alebo nie je potrebné niekde nastaviť ešte nejaký jumper či čo? Čo stým ďalej?
MB P4P800
- random
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ja som mal nieco podobne minuli tyzden..... prisli mi 2 nove skrinky kde boli vadne zdroje ( to by ma ani vo sne nenapadlo... najprv som podozrieval vsetko ostatne...... )...
Ale kludne by to mohlo byt aj nieco ine.... skus presnejsie popisat vsetky komponenti.... ( najme MB vyrobca/model.... CPU..., gk... )
Ale kludne by to mohlo byt aj nieco ine.... skus presnejsie popisat vsetky komponenti.... ( najme MB vyrobca/model.... CPU..., gk... )
- Buddha
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Zkontroluj to fsecko znovu. zejmena konektory. Me to jednou delalo to samy, uz jsem byl z toho zoufaly, nic nepomahalo, a pak jsem zjistil, ze disketovka ma neoznaceny napajeci konektor obracene a deska mi to nechtela spustit.
CPU:AMD Barton2500+,chladič PrimeCooler HyperCooling II+, MB: Soltek 75-FRN2-L, RAM: 512MB DDR400 VM dual (11:3:3:2), HDD:Hitachi Deskstar 120GB/8MB + Segate Barracuda 80GB + IBM 40GB (rámeček), GK: GeForce 4 Ti4200 Abit Siluro 128MB DDR + modded Titan D3TB, SB Audigy ES Player, DVD±R/RW LG 4163B, CD-RW Samsung 24x10x48x, IBM P260 21" flat trinitron, homemade: stereo zesik do 5 1/4, regul. 3x fan + osvetleni R/G/B do 5 1/4, big tower mod 350W
- freeman
- Nováček
-
takže posielam zostavu:
Aopen H600A/Aopen 300Wzdroj/
MB ASUS P4P800
CDrom, disketa + 1 HDD (WD/5400) staršie modely cca 4 roky
nový Maxtor UDMA 80 GB
MSI TI 4200
Apacer 512/266 DDR
P4 2,8 /800
P.S.
Ak by to bol problém v zdroji tak by asi na MB kontrolka nesvietila nie?
Ináč, pri prepojení som zvlášť zavesil Maxtor a na druhú kšandu som zavesil staré WD + CDrom
Aopen H600A/Aopen 300Wzdroj/
MB ASUS P4P800
CDrom, disketa + 1 HDD (WD/5400) staršie modely cca 4 roky
nový Maxtor UDMA 80 GB
MSI TI 4200
Apacer 512/266 DDR
P4 2,8 /800
P.S.
Ak by to bol problém v zdroji tak by asi na MB kontrolka nesvietila nie?
Ináč, pri prepojení som zvlášť zavesil Maxtor a na druhú kšandu som zavesil staré WD + CDrom
- random
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Praveze kontrolka na doske svietila aj mne..... ..... preto to v minulosti pomilolo aj mna......
Ale skus zapojit len dosku + Cpu + ram + grafiku.... a samozrejme kabel na vypinac a testovat takto.... ziadny ini kabel tam zatial nedavaj......
Ak mas nejaku zalohu, skus zmenit pamate, grafiku..... potom bude mudrejsi....
Samozrejme este pre istutu daj CLEAR CMOS......
Ale skus zapojit len dosku + Cpu + ram + grafiku.... a samozrejme kabel na vypinac a testovat takto.... ziadny ini kabel tam zatial nedavaj......
Ak mas nejaku zalohu, skus zmenit pamate, grafiku..... potom bude mudrejsi....
Samozrejme este pre istutu daj CLEAR CMOS......
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Suleky
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- freeman
- Nováček
-
- Scorp
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- freeman
- Nováček
-
Tak som problém nakoniec vyriešil - pohral som sa najprv so zdrojom samostatne - namiesto šrobováka kus káblu zapojil som do siete a problém bol tam, nič sa nepohlo ...skúsil som prstom pohnúť vrtuľkou a ono sa to zrazu rozbehlo Asi kúsok špinky alebo čo
Na záver by som rád poďakoval za podnetné nápady.
Ešte by som sa rád spýtal či je veľmi dôležitá orientácia +/- pri prepájaní káblikov z case na MB (diody, reset, powerSW....) Mal som totiž pocit že to funguje aj naopak po prehodení pólov. Je to jedno alebo nie?
Na záver by som rád poďakoval za podnetné nápady.
Ešte by som sa rád spýtal či je veľmi dôležitá orientácia +/- pri prepájaní káblikov z case na MB (diody, reset, powerSW....) Mal som totiž pocit že to funguje aj naopak po prehodení pólov. Je to jedno alebo nie?
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
U spínačů je to jedno (power, reset, sleep), u LED diod to jedno není. Když je zapojíš obráceně, tak svítit nebudou...freeman píše:Ešte by som sa rád spýtal či je veľmi dôležitá orientácia +/- pri prepájaní káblikov z case na MB (diody, reset, powerSW....) Mal som totiž pocit že to funguje aj naopak po prehodení pólov. Je to jedno alebo nie?
//edit Jája: přesunuto ze sekce ostatní HW
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou