Ati Tool

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
martinini
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Ati Tool

Příspěvek od martinini »

Je maximalni frekvence GPU a pameti stanovena timto programem stabilni?neprehreje se mi karta?Diky
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Skus citat okolo a hned to zistis!!!!!!!
Naco hned zakladas novu temu!!!!!!!

Zalezi to samozrejme na konkretnom kuse grafiky!!!!
martinini
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinini »

Mam kartu Sapphire radeon 9600xt.PROSIM POMOZTE
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Tady je řešení, stačí HLEDAT :roll:

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=8276
ignorelist: kremrole a dezoláti
m0The
Nováček
Nováček

Re: Ati Tool

Příspěvek od m0The »

martinini píše:Je maximalni frekvence GPU a pameti stanovena timto programem stabilni?neprehreje se mi karta?Diky
Karu nemůžeš odpálit pokud teplotu nebudeš hlídat.
Stáhni si třeba prográmek SpeedFan http://www.almico.com/speedfan411.exe
tam si hlídej teplotu tvoje karta by neměla teoreticky přesáhnout 60stupňů pokud se ale déle drží teploty třeba 58stupňů tak to taky neni dobrý.
Pokud taktuješ a zvýšíš frekvenci ať u jádra nebo u pamětí může se stát že na monitoru se objevujou takový barevný čárky(často místo ikon)neni to tim že by se karta přehřála ,ale kvůli nedostatku napětí vstupujícím do slotu AGP ,ale bohužel sem nepřišel jak toto napětí zvýšit. Pokud to ale opravdu přeženeš comp se kousne a budeš to muset restartovat.
martinini
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinini »

A když zapnu ten SpeedFan tak se mi objevi teplota HDO.To je teplota karty?vim ze je to blba otazka,ale jsem zacatecnik :oops:
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

martinini píše:A když zapnu ten SpeedFan tak se mi objevi teplota HDO.To je teplota karty?vim ze je to blba otazka,ale jsem zacatecnik :oops:
To bych taky rad vedel, dle me to neumi..jedine externi cidlo
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
dort
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dort »

HDD - teplota hard disku :-)

speed fan - umí jen teploty ktyré najdeš standartně v biosu, opravte mě pokud se pletu,, takže procesor, chipset, disk, a teplotu v case :-)

jinak některé dražší karty - mají teplotní čidla, ale jejich teplotu najdeš v nastavení karty a ne ve speed fan
Přišel jsem, viděl jsem, a stále jsem LAMA
martinini
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinini »

jak mam teda zjistit teplotu me graficke karty?
martinini
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinini »

A je max.frekvence nastavena AtiToolem bezpecna?
dort
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dort »

nevím zda Sapphire má teplotní čidlo?

ale pokud ano, tak by jsi možná na stránkách výrobce mohl najít utilitu, která Ti teplotu ukáže, alespoň ASUS 9600 XT - má čidlo i utilitu najdeš na stránkách

no nalezená frekvence je 100% nejvzšší možná bez atrefaktů - a rtefakty vznikájí při problému karty - takže by se dalo říci, že ano

ještě jeden poznatek . ATI tool je lepší nechat bežet rřeba hodinu, aby jsi zjistil zda se karta postupně nepřehřívá a maximální frekvence se v té závislosti snižuje

P.S. na kolik jsi ji přetaktoval? Chladíš ji z boku větrákem? A jaký máš "průvan" v case?
martinini
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinini »

V AtiTool jsem taktnul jadro na 583 MHZ (dal jsem vyhledat max.frekvenci jadra) a potom to jeste nejak testovalo a ja to zrusil takze ted mam puvodnich 500 MHZ.pameti jsem nezkousel.

Chladim standartnim vetrakem,ktery byl na karte.

Co myslis tim pruvanem?
dort
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dort »

no někdo má v case jeden vetrák a jsou lidé kteří mají třeba 3 a více - předem vhání a vzadu naopak - a také se dávají větráky z boku, např. Chieftec ho má již od výroby

toimu říkám průvan ;)
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

dort píše:no někdo má v case jeden vetrák a jsou lidé kteří mají třeba 3 a více - předem vhání a vzadu naopak - a také se dávají větráky z boku, např. Chieftec ho má již od výroby

toimu říkám průvan ;)
ja tomu rikam hluk lepsie je otvorit case sice to nie je az take ucinne ale zato poriadne tiche
dort
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dort »

každý tomu říká jinak ;)

ale taková voda má něco do sebe ;)
Apocalyptus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Apocalyptus »

martinini píše:Mam kartu Sapphire radeon 9600xt.PROSIM POMOZTE
Novacikom staci aktivovat funkciu "OVERDRIVE" v paneli ovladacov. Ta si sama taktuje podla aktualnej teploty VPU. Ati tool je suchy. Ale pozor niektore 9600Xt (256MB) tuto funkciu proste nepodporuju.
Ak chces taktovat pamate&jadro a si na to taktovanie psychicky pripraveny :) tak si nainstaluj Rad linker :
http://www.computerbase.de/downloads/so ... adclocker/

skus pomaly taktovat (jadro zvysuj o 25 MHz a pamate o 40 MHz) pricom po kazdom zvyseni sleduj stav systemu (ci ti to nepada,...) testovanim (spusti 2x3DMark03,Aquamark3D,zahraj si NFS7, Splinter Cell atd. a ak ti to spadne viac ako jeden krat/den ktory si taktoval tak mas problem a vtedy to zniz o jednu uroven). Niekedy pomoze dokupit pridavne pasivne chladice na pamate. Potom sa ozvi ako si dopadol (SZ)
PC: AMD XP 2500+, MB Gigabyte GA-7VA KT400, 512MB DDR400, Sapphire Radeon 9600XT 128MB (500/650), Maxtor 40GB 7.2k, LG GSA4163b, ATX 400W, LCD 17'' Benq
NB: IBM R50e (Link)
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

stejne atitoolu neverim a radsi si to otestuji sam na 3dmarcich, je z toho takovej lepsi pozitek nez jen cekat co nejakej program vyflusne
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Hudy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hudy »

No ja jsem zkousel ATItool a byly s nim mensi problemy. Otestoval sem prvni jadro a to vyjelo na nejakych 450Mhz a kdyz sem nasledne zapnul testovani pameti tak to zaclo klesat z defaultnich 300Mhz. Tak sem to zkusil obracene prvni na pametech a najednou vyjely na 335Mhz, ale zase jadro nechtelo rust.
Delal sem neco spatne? Poradte pls.
MB Soltek 75FRN2-L, CPU Barton 2500+@2,0GHz, RAM 512MB Corsair DDR400, VGA Sapphire Radeon9600Pro@440/320, HDD Seagate Barracuda V. 120GB 8MB, DVD NEC ND-1300A, CASE Logic Q3 + 300W, Cooling SPIRE WhisperRock IV, Monitor AOC 19" 9K+, Speaker GENIUS SW-5.1 Home Theater
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Musíš testovat pamět i GPU zvlášť, tzn. když testuješ GPU nech paměti na defaultní frekvenci a naopak. Až získáš stabilní frekvence tak to teprve přetaktuj obojí.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
Ricardo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ricardo »

Při zapnutí Ati tool mi naskočí hláška: Init of findmax:Subsequent images are different. Please report this bug. No a program nefunguje nevíge náhodou co s tím?
Intel C2D E4600 2.4GHz, AsRock 4COREDUAL-SATA2, 2x1GB A-DATA DDR, Radeon X1950Pro, Zdroj Nexus NX-4090 (400W), SAMSUNG 226BW, SB Live!, Genius SW-5.1 Home Theater, DVD, atd...
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“