Padání počítače každých 30-35minut

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Smaug
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Padání počítače každých 30-35minut

Příspěvek od Smaug »

Hi, mam novou sestavu (k vanocum :) ) ale mam problem ze mi kazdych 30-35 minut (stopoval jsem to nekolikrat) spadne, proste jako kdyby spadla elektrika, okamzite se to vypne.

Tohle je ta sestava:

Procesor:
AMD Dual-Core Athlon A64 X2 3800+ EE (65W) 64-bit Windsor socket AM2

Paměti: 512MB DDR2 667MHz PC5300 CL5 KINGSTON BOX

Zdroj: FORTRON 400W ATX, Pasivní PFC/P4, 120 mm, [ATX-400PNF]

Deska: ASUS M2N-E, nForce570 Ultra, DualCh DDR2 800, PCIe x16, SATA II RAID, USB2.0, GLAN, 8ch audio, scAM2

Grafika: Leadtek WinFast PX7600GT TDH GeForce PCX 7600GT, 256 MB DDR3, PCI Express x16, HDTV, 2xDVI, software

Disk: WESTERN DIGITAL Caviar SE16 250GB, SATA II, 16MB cache, 7200ot, 8.9ms, WD2500KS

DVD-ROM: Samsung SH-S183A/BEBN SATA černá (black) - DVD±R 18x, DVD+R9 8x, DVD-R DL 8x, DVD+RW 8x, DVD-RW 6x

Chladič: ARCTIC Freezer 64 PRO, socket 754/939/940/AM2 pro A64/Opteron, 6x HeatPipe, 2200rpm, keramické ložisko

Case: CoolerMaster Centurion 5 - stříbrno-černý (silver - black) tower, ATX, 5x5,25", 1+4x3,5", 2x ventilátor, hliník, bez zdroje

Nevím jestli je to systemem, BIOSem nebo necim jinym, ale vypada to spis na sa softwarovou chybu protoze to pada takhle pravidelne, pri zatezi i kdyz je idle. Chlazeni je dobry, neprehriva se to, teplota procesoru ani desky nejdou nad 40C a grafiky nad 50C taky ne. Poradte pls jestli ste se s tim nekdo uz setkal, zaprve ten pocitac je nepouzitelnej a zadruhe jestli to nevyresim tak mi to zacvhili ty vypadky znicej disk a vsecko...

dik
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Sekce Počítačové sestavy bude lepší -> přesun ze sekce Zakladní desky ostatní

A tady bych doporučil projít tento thread a vyzkoušet co se tam radí - http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=21622
Goldnoob team proud member!
Smaug
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smaug »

ok, sry za tu sekci, nevedel sem kam to dat kdyz nevim co je pricinou..

...no, zkusim prohazet ramku slotama a pustit memtest...

... a to jestli nepomuze tak flashnout novej BIOS..
Smaug
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smaug »

tak vymeneni slotu nepomohlo, GoldenMemory test vporadku a flashnutej BIOS taky nepomoh.. :( :sad:

edit:
komp uz bezi neco prez hodinu, tak snad uz ze by...
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

No spíš mrkni do Biosu jestli je všechno správně nastavené napětí fekvence atd.. a nastavené pamětí ae spíš mi to připadá na teplotní pojistku.
Smaug
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smaug »

ok, tak to zase spadlo... zkusim nejak ten bios okouknout podle manualu... btw co je teplotni pojistka?
Smaug
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smaug »

no, nic nepomaha, co se tyce v biosu tech pameti tak tam sou hodnoty Trc, Twr, Trrd, Trwd, Trwt atd. z cehoz jsem tak trochu jelen... napeti, frekvence atd sem ansptavil na spravny hodnoty ale nic nepomaha...
fakt uz nevim :(
Prcek_CZ
Nováček
Nováček

Padání PC

Příspěvek od Prcek_CZ »

Nejsem expert,ale taky mi to připadá na nějakou teplotní ochranu.Jako,když se "něco" po tý půlhodině moc zahřeje a "něco" to vypne. Já vím, je to blbá odpověď :sad: ,ale snad tě to někam nasměruje. Snad,jestli to taky zvládá zdroj.Já mám míň výkoný PC a zdroj 450W, značkový, u kterýho je stabilní napětí. U levnějších prej může se zátěží (když všechno naběhne naplno) bejt problém se stabilitou napětí. Ale to je jen můj dohad. Co reklamace?
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Ještě bych zkusil jestli na všem doléha chladič (na grafice, procesoru a chipsetu jestli se všechny točí jestli se moc nezahřívá zdroj jestli je dobře zapojený napájení na desce atd... je toho hodně :-)
pas!k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pas!k »

Stahni everest a sleduj teploty procesoru a grafiky .. jstli s eti neco neprehriva .. pokud mas moznost vymenit zdroj zkusil bych i to .. i kdyz je fortron kvalitni zdroj muze smit smulu ..
CASE: Chieftec LCX-01SL-SL-B • • MB: GIGABYTE 965P-DS4 P965 • • CPU: Intel Core 2 Duo E6600 2,4GHz (4MB/1066)COOLER: Arctic-cooling Freezer 7 Pro • • RAM: DDR2 1024MB 800 TRANSCEND CL5 • • GK: ASUS EAX1950PRO 256MB DDR3 • • HDD: SEAGATE 320 GB BARRACUDA SATAII/300 16MB 7200, WD CAVIAR 2000JB 200GB UDMA100 8MB 7200, MAXTOR 160 GB SATA 7200 RPM 8MB • • LCD: 19 LCD Samsung 970P - 6ms
Smaug
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smaug »

teplotou by to bejt nemelo:
Obrázek

a s tou reklamaci... ja uz nechci :(( uz sem byl 23.12 relamovat desku protoze mi poslali SLI a jeste k tomu vadnou... byl to pech ale nechce se mi verit ze bych mel este vetsi smulu... asi sme proste looser

btw kouknete na speedfan na ty napeti, moc se v tom nevyznam, je tam neco neobvyklyho?

mam tu jeste starej 300W zdroj tak to zkusim no... jestli to vubec pujde..
Smaug
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smaug »

tak sem zkousel jinej zdroj a dela to to samy...
Micis89
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Micis89 »

Smaug píše:tak sem zkousel jinej zdroj a dela to to samy...
a zkousle jsi kvalitni aspon 500W zdroj?
CPU:AMD64 2800+ MB:Gigabyte K8NE (nF4-4X) RAM:Samsung 512Mb DDR 400,VGA:Sapphir X800 GTO FB,HDD:Baracuda 320Gb 7200,OS: XP SP2
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

fakt bych zkusil zdroj jinde, protoze podle toho, co pise Speedfan tam jsou docela haluze
.
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

1. Najeď do biosu a nastav ho do původního stavu ( přes defeaut ).
2. Chladiče na GK, CPU, chipsetu jsou chladné nebo horké?
3. Pusť Memtest ( mě našel chyby co Goldmemory ne )
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Smaug
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smaug »

mno, nekde si zkusim vypujcit vykonejsi zdroj no...

2Mr.Dirk
1.delal jsem nekolikrat
2.GK a CPU chladny, na chipsetu o trochu teplejsi (pasiv)
3.ok, zkusim...
popo_1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od popo_1 »

A nemas nekde v biosu zapnute moc nizke Shutdown temperature?(myslim ze tak sa vola ta teplotna poistka)...je mozne ze je to kvuli tomu tak pokad je ta poistka nastavena na nizku teplotu tak moze byt procesor relativne chladny tak to tez vypne...v zdroji by som to nevidel ledaze by bol vadny...
CPU:E6300 1,86GHz@3150MHz(450x7),Chladic CPU:AC Freezer 7PRO/GK:nVidia GeForce 7600GT Leadtek //MB:ASUS P5B Deluxe/RAM:2x512MB+2x1GB Corsair 800Mhz/HDD:Seagate 7200.10 250GB SATA2,Hitachi deskstar 160GB PATA,Seagate Baracuda 60GB PATA/DVD-RW:TSST SH-S183A/Case:Thermaltake Swing stribrna,presklena/Zdroj:Fortron Blue Storm II 400W
3DMark 01:32392 bodu 3DMark 03:15282 bodu 3DMark05:6574 bodu, Super PI:2M/32M:45,29s/17m 36s
Smaug
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smaug »

n, heldal jsem to a nic, dokonce sem zkousel podtaktovat procesor aby nehral a stejne to spadlo...
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Ještě bych zkusil vypnout to AMD cool n quiet
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Zkusil bych jeste poradne otestovat pameti.To je jen jedna 512cka?Kolik jim davas voltu?To mas nekde sestavovany?
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“