Jedou větráky, ale jinak nic

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Blue-Rider
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Jedou větráky, ale jinak nic

Příspěvek od Blue-Rider »

Zdravím všecky lidi,

Co nejvíce to zkrátím. Moje součásti jsou: ADM Athlon 3200+ pro socket 939, deska je MB MSI K8N NEO4-F a grafiak je GK ATI RADEON X1600Pro silent2 GB 256MB DDR2. K tomu jsem také koupil zdroj ZD ZDROJ 400W PFC (FAN 120MM) ATX.

A tEďka problém: Všecko jsem to dal dohromady, zapojil a dával bacha, ale jak pustím komp, tak se roztočí větrák na zdroji, větrák na desce a větrák na procesoru, zahrabe harddisk a nic jinýho. Vím že to způsobuje třeba nedostatečný zatlačení něčeho, ale kontroloval jsem to několikrát, zkusil jsem snad všecko co znám a nic nepomohlo ( star s jednou pamětí, odstanit všecko z pci slotů a tak ...). Ale mám takovej nápad. Na krabici od desky jsem si totiž všimnul, že je tam napsaný, že se to musí používat miinimálkně na 350 w zdroji s 12V-18A. Mám 400 W, to je good, ale nemám těch 18A. Mám mysdlím jenom 14-16. Ale 18 určitě ne. Mohl by to způsobovat ten zdroj, že se to prostě nerozjede? Všecko ostatní je opravdu zapojený. Opravdu už si nevím rady a obracím se tady na vás...

Rider

//edit Wilik - presun z s939 desek
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Ne, zdrojem to neni.
Pred cca 3 tydnama jsem mel naprosto identicky problem. Zapnu komp a rozjedou se jen vetilatory a jinak vubec nic. Metodou pokus omyl jsem dosel k tomu, ze to zpusobuje bud deska anebo CPU. Dal jsem proto oboji na reklamaci a tam vyslo najevo, ze spatna je deska(dikybohu jeste v zaruce). Na otazku co presne selhalo mi techmnik odpovedel chipset, ale blize to nedokazal specifikovat. Takze ted cekam na vyrizeni reklamace a pak ti muzu pripadne napsat, zda probehla uspesne ci nikoliv.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
STANIK#007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Jedou větráky, ale jinak nic

Příspěvek od STANIK#007 »

Blue-Rider píše:Zdravím všecky lidi,

Co nejvíce to zkrátím. Moje součásti jsou: ADM Athlon 3200+ pro socket 939, deska je MB MSI K8N NEO4-F a grafiak je GK ATI RADEON X1600Pro silent2 GB 256MB DDR2. K tomu jsem také koupil zdroj ZD ZDROJ 400W PFC (FAN 120MM) ATX.

A tEďka problém: Všecko jsem to dal dohromady, zapojil a dával bacha, ale jak pustím komp, tak se roztočí větrák na zdroji, větrák na desce a větrák na procesoru, zahrabe harddisk a nic jinýho. Vím že to způsobuje třeba nedostatečný zatlačení něčeho, ale kontroloval jsem to několikrát, zkusil jsem snad všecko co znám a nic nepomohlo ( star s jednou pamětí, odstanit všecko z pci slotů a tak ...). Ale mám takovej nápad. Na krabici od desky jsem si totiž všimnul, že je tam napsaný, že se to musí používat miinimálkně na 350 w zdroji s 12V-18A. Mám 400 W, to je good, ale nemám těch 18A. Mám mysdlím jenom 14-16. Ale 18 určitě ne. Mohl by to způsobovat ten zdroj, že se to prostě nerozjede? Všecko ostatní je opravdu zapojený. Opravdu už si nevím rady a obracím se tady na vás...

Rider
kdyby to bylo zdrojem, tak zkus vsechno odpojit, nechat jen to nejnutnější, resetuj bios a zkus to zapnout

piš sem : http://forum.pctuning.cz/viewforum.php?f=48
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“