Barton 2500 nejede stabilne na default

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
LipA
Nováček
Nováček

Barton 2500 nejede stabilne na default

Příspěvek od LipA »

Mam takovy problem - muj barton 2500+ mi asi po 2 letech pouzivani nejede stabilne na 166mhz fsb ani kdyz zvysim napeti. Mam ho ted na 140mhz fsb a jede stabilne. Predtim mi ale jel stabilne i na 210mhz fsb, tak cim to ze to uz ted neda? Ze by umirala mb? A jeste takova perlicka kdyz zvysim napeti cpu na 1.75 a vejs tak se mi disky samy prepnou do PIO modu :sad:
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Spis bych to videl na "umirajici" procesor.. Taktoval si ho nekdy v minulosti?
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
LipA
Nováček
Nováček

Příspěvek od LipA »

jojo jel asi rok na 2100mhz
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

A pri jakem napeti?
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
LipA
Nováček
Nováček

Příspěvek od LipA »

myslim ze 1.775 mozna i 1.8v kazdopadne teplota byla tak 55c
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Nejspise tvuj Barton takto vysoke napeti neunesl a doslo k nejakemu poskozeni.. Jeste bys mohl napsat jak se projevuje nestabilita, jestli to nemuzou byt treba vadne pameti, jestli si zkousel prime95 a memtest..
LipA
Nováček
Nováček

Příspěvek od LipA »

projevuje se to tak ze pc uplne vytuhne, obraz a zvuk se seknou. A to jak ve hrach tak treba pri codovani videa. Nebo ovsem nekdy se mi seknul i jenom zvuk pri winampu.A obcas se zasekla mys, ale vsechno ostatni bezelo vesele dal. Kdyz to podtaktuju na cca 140fsb tak zadny problemy nejsou. Takze babo rad:) Asi to vyhodim z okna rovnou k popelnicim uz fakt nevim :)
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Než to vyhodíš bych vyzkoušel CPU v jiné desce a také jiné CPU v tvé desce. Ideálně, pokud se bude jednat o stejné typy :)
Goldnoob team proud member!
LipA
Nováček
Nováček

Příspěvek od LipA »

no jasny ale predtim nez zacnu laborovat s komponentama jsem chtel vedet kde je zakopanej pes. Navic maximale tam muzu zkusit athlona 1700+
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“