Je mobil jak mobil?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
kukol
Nováček
Nováček

Je mobil jak mobil?

Příspěvek od kukol »

Mám mobil s GPRS 4+2 s Blutem a stahuje mi velice pomalu.Pomohla by výměna mobilu za jinou značku?(Signál mám dobrý a bydlím na vesnici,takže přehlcení sítě nehrozí). Nedostal jsem k mobilu instalační soft.Mohl by být problém v tom? Mám Philips Fisio 825. Má někdo tip,kde bych ho mohl stahnout?. Na domovské stránce Philipse jsem nic nenašel.Pomůže mi někdo? :sad:
messinger
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od messinger »

jedinej soft kterej potrebujes je ovladac modemu... A kdyz uz tahas tak ho mas asi v pohode... Na vesnicich je prave s GPRS dost velkej problem... (z vlastni zkusenosti) Nevim proc ale cela ta problematika toho GPRS je tolik zamotana. Uz jsem delal takovejch pokusu co zmenit a jak, kdy je to rychlejsi... Proste je to hrozny a na docela casto spatnou kvalitu si proste musis zvyknout...

Vymena mobilu snad ani nepomuze...
A to ze mas signal jeste neznamena ze ma peknej signal GPRS...
Ale jestli mas normal signal max. tak by ti gprs melo fachat docela svizne..

U volani staci mit signal! Ale u GPRS musis mit signal co nejvetsi a jeste doufat ze tech par kanalu co je na tej bunce ktera se stara i o nekolik sousednich vesnic je jeste misto pro data...
kukol
Nováček
Nováček

Příspěvek od kukol »

Díky za vysvětlení.Ještě mě zajímá jestli by pomohla nějaká anténa-zesilovač signálu.
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Některý ovladače mobilů nahazujou rychlost komunikačního portu pouze 9,6kB - mrkni do instalačního skriptu a případně to uprav, nebo se podívej na rychlost portu, přes kterej stahuješ data do PC. Musíš tam mít minimálně 57600.
..
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Maximalne realne stahovanie co dostanes cez GPRS pri stahovani je tak 4-4,5KB/s a to musis byt uz naozaj spokojny... a najme mat dobry signal......
Realne to chodi tak 3-3,5KB/s......
( 3xNokia 6610, Sonyericsson P900, 2xSonyericsson P800, Siemens S55...... Orange aj Eurotel na slovesku... )
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

s tou anténou je to možné, ale je drahá a rychlost se (pokud máš jinak dobrý signál) ani moc nezvýší...
Francie ... sladká Francie
Eagleeye
Nováček
Nováček

Re: Je mobil jako mobil?

Příspěvek od Eagleeye »

S tou rychlostí stahovaní to není zas tak úplně pravda. Používám S55 s T-Mobile + mám nainstalovaný program GPRSpeed Plus a kolem desáté hodiny můžu stahovat až 9kB/s. Jinak je to i průměrně mezi 4 ale až 7kB/s
(K.Vary)

A s tím mobilem to také zase není úplně pravda. To že mají stejné kódovaní timeslotů (třeba 4+2, 4+1 atd.) ještě neznamená, že mají stejnou rychlost. Záleží na citlivosti telefonu na signál a taky na tom jak dokáže jemu přidělené timesloty využít. Je sice pravda, že v rychlostech internetu se to zase radikálně neprojeví, ale co se týče WAPu tak tam už je to kvůli menší velikosti dat trochu znát.

Všeobecně při stejném počtu timeslotů je na tom nejlépe Sony Ericsson, který ale bohužel v současné době nemá telefon s 4+2 a tak je mimo hru (Nový model, nástupce T610 - Sony Ericsson K700 už ale 4+2 mít bude).
Mezi těmi nejlepšími "GPRSaři" se pak samozřejmně objevují Siemens a Nokia, přičemž Siemens dokáže vytáhnout víc.

Co se týče té antény tak má sovicka2001 pravdu, že v oblastech s dobrým signálem už je jedno jestli pojedeš s anténou nebo bez, ale v méně pokrytých oblastech se velmi hodí.

Na závěr mě omluvte za delší příspěvek, ale tahle diskuze mě zaujala :D
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

Mám Siemens M 50,jsem v poho,průměr na stahování mám 5,2,ale hlavně jsem nonstop,takže je mi jedno,že to stahuji o hodinu déle,jinak mně víc se..,že mám s eurotelem stále problém,za dobu 4 měsíců 3 reklamace ůčtů,vždy uznané,ale to sem nepatří,tak sorry musím si postěžovat,
Budulman
ASUS A6T AP017
jansv
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Je mobil jak mobil?

Příspěvek od jansv »

Ahoj. Určitě by jsi mohl zkusit stáhnout a nainstalovat:

T-Mobile GPRSpeed Plus: http://mobil.idnes.cz/t-mobile-gprspeed ... _prakticky
Jestli máš O2 tak: http://www.mobilmania.cz/default.aspx?article=1107065

Ale to už je jen takový doplněk. Nějakou efektivitu má, ale není to základ. Rychlost GPRS je všeobecně dosti pomalá, já na NB stahuju přibližně 4-5KB/s. Odzkoušeno s více telefonama (Sony Ericsson a Nokia). Anténa Ti stejně moc nepomůže, jestli máš plný signál, tak GPRS by mělo jet celkem normálně. Mrkni se, jestli nemáš omezenou rychlost protu jak už tu zaznělo. Takže o moc víc než tu zaznělo z toho GPRS zřejmě nevytáhneš.
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jcdenton12 »

tak to fakt na urovni

4 roky stary topic zjavne nutne potreboval oprasit :lol:
...
martin.ol
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.ol »

Obzvláště pak když už tu máme EDGE a mobili co dokážou i WiFi :mrgreen:
Desktop: MB: K9N6PGM2-V2 - Čipset NVIDIA , socket AM2+, DDR2, SATA2; GK: nVidia GT240, 512MB, DVI + HDMI; CPU: AMD ATHLON II X2 Dual-Core 3,0 GHz, 4MB; RAM: DDR2 4GB 800MHz; HDD: 2TB SATAII, 250GB SSD DVD: DVD-RAM LG; OS: Win 10 Home
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jcdenton12 »

telefony s wifi su super

my tu mame HSDPA a HSUPA co je tiez cool 7.2/1.5 Mbps
...
jansv
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jansv »

Kdybych si toho všiml, že je to tak starý, nechám to být.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“