Zdroj Fortron 350W v 2.0 vymena vetraku
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- ICEBRETON
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Zdroj Fortron 350W v 2.0 vymena vetraku
Delal sem par uprav v pc ktery se tykaji hlucnosti. Vymenil sem vetraky, nalepil na bocnice odhlucnovaci material. Zarazil sem se ale u zdroje, driv sem si toho nevsim ale dela dost velkej hluk. Koupil sem teda 120mm nexus ze ho vymenim. Po otevreni zdoje sem zjistil ze puvodni vetrak neni pripojenej stranradnim 2pinovim konektorem ale je primo napajenej na naky soucastce.
Rikal sem si jestli to nemam zkusit prepajet, ale zatim sem na misto kde je ten vetrak napajenej pripojil 12V adapter abych si udelal obrazek jakej ma prutok a jak desne rve. Prutok byl hodne velkej, teda v porovnanim s tim nexusem a hluk samozrejme taky.
Otazka zni, myslite si ze ma cenu prepajet vetrak ve zdroji a napajet tam nexus? mam totis trochu obavy aby to ten nexus vubec uchladil...
Rikal sem si jestli to nemam zkusit prepajet, ale zatim sem na misto kde je ten vetrak napajenej pripojil 12V adapter abych si udelal obrazek jakej ma prutok a jak desne rve. Prutok byl hodne velkej, teda v porovnanim s tim nexusem a hluk samozrejme taky.
Otazka zni, myslite si ze ma cenu prepajet vetrak ve zdroji a napajet tam nexus? mam totis trochu obavy aby to ten nexus vubec uchladil...
NTB: ProBook 4740s
- maw
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
já myslim že to uchladí. nevim tea kolim má otáček
ale nebude tam tak velkej rozdíl. a ten větrák bych zapojil na základní desku.
AMD Athlon 64 3200+ 2,0 @ 2,4 ghz, MSI K8N Neo 4, 2x512MB a-data, nVidia GeForce 6600(429/629), maxtor 160GB ;seagate barracuda 7200.10 320 GB, ec 400w, Akasa fan control, Acer AL1916,
- honny
- Středně pokročilý

uchladí, ale pro jistotu porovnej teploty vzduchu, co ze zdroje vychází...
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- ICEBRETON
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
nexus ma 1000rpm, a ten ve zdroji typuju tak 2x vic
jinak my docela zarazeji specifikace, kde je hlucnost u nexus 22.8dba a u fortronu 20.4dba pritom nexus je naprosto neslysitelnej pokud od nej stoji clovek dal jak pul metru a ten zazrak ve zdroji je jako turbina.
edit// vyvest 3pin na desku neji jen tak, to bych musel ve zdroji vyvrtat dirku nebo co
jinak my docela zarazeji specifikace, kde je hlucnost u nexus 22.8dba a u fortronu 20.4dba pritom nexus je naprosto neslysitelnej pokud od nej stoji clovek dal jak pul metru a ten zazrak ve zdroji je jako turbina.
edit// vyvest 3pin na desku neji jen tak, to bych musel ve zdroji vyvrtat dirku nebo co
- Maddogg
- Čestný člen

Ono záleží , jak dlouho ten zdroj maš , protože každý větrák začne časem !hučet" . A taky bych ho pro jistotu zapojil do desky , pokud tam maš místo.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
- ICEBRETON
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
kupoval sem ho v cervenci, tj necelyho pul roku. Ten vetrak dela hlavne aerodynamickej hluk... Uz sem psal ve svem prvnim prispevku ze je tam napevno pripajenej tak nevim jak bych ho mel pripojit na zakladku 
Jde mi o to, jestli se zdroj sam o sobe pri zatezi nejak hodne zahriva. Proc jinak by tam davali takovou turbinu?
Jde mi o to, jestli se zdroj sam o sobe pri zatezi nejak hodne zahriva. Proc jinak by tam davali takovou turbinu?
- Cujo
- Mírně pokročilý

- maw
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- jessie.james
- Začátečník

- ICEBRETON
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Chronos
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Moralles
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tenhle problem jsem resil taky u meho Fort. 350W 60THN-P.
nejak jsem se stim neparal puvodni vetrak co tam byl (YATE-LOON D12BM-12) myslim ze maji pri 12V 1700ot/min http://www.yateloon.com/
odstipnul jsem kabely za izoloval. koupil SCYTHE na 800ot/min a je to.
vzduch z toho jde vlazny myslim tak do 30°C a je TICHO.
no a kabel jsem protahl mezi mezi fanem a dirou pro fan (asi by to chtelo fotku nevim jak to ma presne popsat) a zapojil na desku. takhle uz to mam vic jak 6 mesicu a zatim v pohode
nejak jsem se stim neparal puvodni vetrak co tam byl (YATE-LOON D12BM-12) myslim ze maji pri 12V 1700ot/min http://www.yateloon.com/
odstipnul jsem kabely za izoloval. koupil SCYTHE na 800ot/min a je to.
vzduch z toho jde vlazny myslim tak do 30°C a je TICHO.
no a kabel jsem protahl mezi mezi fanem a dirou pro fan (asi by to chtelo fotku nevim jak to ma presne popsat) a zapojil na desku. takhle uz to mam vic jak 6 mesicu a zatim v pohode
Nikon FE + Tokina 24/2.8, Canon 300D + 450D + 18-55 IS (polarizak hoya) + Helios 44-2 http://hdsunset.blogspot.com/
- jessie.james
- Začátečník

mluvim o nem v minulem case, protoze uz je po smrti. skonal dne 12. listopadu leta pane 2006. kdyz jsem blby, tak jsem blbyICEBRETON píše:Mluvis o nem v minulym case,jako ze uz je ponem?![]()
jinak ten xilencer si tam napajel nebo si mel jakou jinou verzi zdroje kde byl normalne 2pinovej konektor?
xilence vetrak jsem tam napajel. original je primo napajeny. neda se odpojit, takze puvodni jsem odstrihl a napajel novy.
- Zedus
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Omlouvám se, že pišu do tohodle topicu ale mám jen jednu otazku zrovna dneska jsme si položil otázku zda jde vyměnit větrák u zdroje ... ja mám jen "šrot" KME ale i tak by mě to zajimalo jestli tam můžu dat např. nexuse.
AMD A64 3200+ | Asus K8N4-E Deluxe | 2x 1024 DDR | ATI Readon 4850 GDDR3 512 MB | 640GB WD SATA | case Thermaltake Soprano | fans Noctua | Logitech MX 518 | SteelPad QcK | Logitech Wave | 22" LCD Samsung T220 | Audigy platinum | Logitech Z4-e | Sennheiser 150
- Vivec
- Středně pokročilý

- ICEBRETON
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak sem to konecne vymenil, ustrihl sem napajeci kablik od vetracku a vymenil za nexus. Hlucnost klesla temer na nulu. Ale je poznat ze vzduch uz nevychazi takovou rychlosti tak doufam ze to nezhori
. Kabel u toho nexuse je dost kratkej a taky celkem dost tlustej na to aby to slo provlinknout tou dirou na kabely, musel sem si vyrobit prodluzku.
Takovou vymenu doporucuju vsem, kdo cche mit tichej kompl. Ted jeste nejak stisit hdd
Takovou vymenu doporucuju vsem, kdo cche mit tichej kompl. Ted jeste nejak stisit hdd
- Koval
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- NobodyLovesMe
- Začátečník

- fat4l
- Mírně pokročilý

- STANIK#007
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Fortron = kvalita za co nejmenší cenu, kdyby měl obyč fortron za 1000 na kabelech flexo, byl z cenyho plechu, mel ozdobnou mrizku , TICHEJ vetrak, prodaval se ve velky krabici a mel nalepku Targan, Nexus, Enermax, tak stojí 2*tolikNobodyLovesMe píše:Tak mě napadlo,že ten zdroj asi nemá termoregulaci,takže ten ventilátor,co tam byl,běžel pořád na 12V bez ohledu na teplotu.Fortron moc na hlučnost nehledí.