nespokojenost s pc :P

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

takachishi
Nováček
Nováček

nespokojenost s pc :P

Příspěvek od takachishi »

Hi po tom co nam prastil do baraku blesk a me pc skoncilo na dejinach smetiste jsem se rozhodl poridit nove jelikoz jsem v te dobe moc pc nerozumel nejaky soukromnik me sestavil toto

deska:Asus K8N4-E
procik:Amd 64 3000+ na socketu 754
ram:512 DDR 400 z toho stareho pc jsem si tam pridal 256 takze 768 ram
gk:ASUS EN7600GS 512
disk:160 gb sata
400w zdroj

nevim proc ale vykon cele tehle sestavy me nevyhovuje urcite budu muset dat 1gb ramek ale to nevim jestli to o tolik zvedne vykon jak ve hrac tak ve winech davejte kdyz tak navrhy co bych mel zmenit thx =)
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

tohle na hry moc nebude :) jaký je tak finanční limit?
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

az zas tak hrozny mi neprijde, co jsimel pred nim?Jasne ze s tim nebudes hrat s AA a AF naplno, ale jinak proste normalni komp
.
stehrob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stehrob »

Ja bych asi dal lepsi ramku, a koupil novou grafarnu, tenhle shit s 512 mb je pekelne drahej a mizernej :)
Ber X1650XT nebo X1950Pro. Procak zatim na hry staci. Jo ten zdroj je jake znacky?
rolf
Nováček
Nováček

Příspěvek od rolf »

pokud 7600gs tak only 7600gs glh s ddr3 .. jinak bych mozna radeji bral x1650pro .. a zdroj ti bude stacit 350W .. muzes neco usetrit a nekde trebaz pridat ; )
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Pravděpodobně jde o tu Asusku 7600GS s DDR1 pamětma na 500MHz -> výkon úplně v hajzlu.

Já bych prodal 256ku a dokoupil další 512ku pamět a pak bych se zaměřil na výměnu této GK za něco jiného (tady už záleží na tom, kolik do toho chceš dát).

A kdyby se podařilo OCnout CPU, tak by to také nebylo marné :)
Goldnoob team proud member!
takachishi
Nováček
Nováček

ta graficka karta ma ddr2 takze navrhujete abych pridal jeste 1x 512 co vim je ze na 754 socketu nejde zapojit ramky do dualu takze bych ty ramky asi nevyuzil uvazoval jsem o zmene desky,cpu,+pridani ramek ale ze bych vymenoval grafarnu asi ne kdyz tak poradte konkretneji co bych mel vymenit kamos ma 64Semprona 2800+ 1gb ram a x700 pro cele pc mu chodi celkove lip takze bych to chtel taky nejak vychytat :P
1maty1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1maty1 »

takachishi píše:ta graficka karta ma ddr2 takze navrhujete abych pridal jeste 1x 512 co vim je ze na 754 socketu nejde zapojit ramky do dualu takze bych ty ramky asi nevyuzil uvazoval jsem o zmene desky,cpu,+pridani ramek ale ze bych vymenoval grafarnu asi ne kdyz tak poradte konkretneji co bych mel vymenit kamos ma 64Semprona 2800+ 1gb ram a x700 pro cele pc mu chodi celkove lip takze bych to chtel taky nejak vychytat :P
no grafika ma sice ddr2 ale takt je 540Mhz coz je hruza des
tady mas muj rychlotest ve FEAR (sice s 256MB na grafice ale vetsi velikost grafika stene nevyuzije; nastaveni je stale stejne; jadro/pamet)
Obrázek
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

To se mi nějak nezdá že to kámošovi na semppronu a x700 může jít líp něž tobě. čili bych spíš hledal chybu jinde než ve výkonu sestavy. Hoď sem třeba testy pí, a nějaké 3D Marky jestli je to v poho.
takachishi
Nováček
Nováček

na 3dmarku 03 jsem dal jen 7042 coz se me zda celkem malo s pretaktovanym procikem
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Je to docela málo zkus přetaktovat tu grafiku mrkni se kolik ti zabírají winy v paměti a ovladače na chipset a grafiku máš předpokladam dobře nainstalované.
takachishi
Nováček
Nováček

ramky me berou cca 300M a procesor vytizenej neni grafiku jsem zkousel pretaktovat dalo to jen o 300 bodu vic :p
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

To je divný já na svý sestavě (v popisu) sem po OC dosáhl 8000b v 3D Marku03 a to bych řekl že ta tvoje je o mnoho výkonnější. A jinak 300MB v paměti nění moc ae je to už docela hodně já mám momentálně 179MB (Firefox, ICQ, Outlook a speedfan). WinXP SP1
Pokud máš SP2 tak je to jasný...
Ae v tomhle bych chybu nehledal asi je to vážně slabými komponenty.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: nespokojenost s pc :P

Příspěvek od godlike »

takachishi píše:xxx
Proboha napis uz financni limit jinak se nikam nehnem a kazdej jsem bude psat kraviny.
takachishi
Nováček
Nováček

5k + to co prodam
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

takachishi píše:5k + to co prodam
Cili bajvoko? :roll: A co vsechno za ty prachy potrebujes?Jen to cos napsal?
takachishi
Nováček
Nováček

no prave s tim potrebuju poradit co bych za ty prachy mohl vymenit + za kolik bych mohl to co mam prodat
matooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matooo »

nieje to jednoduche s tym pc nieco robit ale chcelo by to jednoznacne 2GB ram (min 1GB ale tu sa nevyhnes swapovaniu hdd pri hrani) no a samozrejme nejaku grafu ale neviem ci sa do ciastky ktoru si nato vyclenil zmestis VGA nejaku 7900GS

EDIT: presne tak ako sa pise podomnou predaj to komplet nechaj si max HDD
kup v bazari MB+CPU s939, nejaky case a zdroj aspon fortron 400W, dokup ramky min 1GB idealne 2GB no a grafu o tej pisem hore
Naposledy upravil(a) matooo dne stř 3. led 2007, 02:04, celkem upraveno 1 x.
i7-920 D0 | ASUS P6T6 WS Revolution | 12 GB Corsair Dominator DHX | Gainward 8800GTS 512MB | 30" DELL 3008WFP LCD | Adaptec 5805Z |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

takachishi píše:no prave s tim potrebuju poradit co bych za ty prachy mohl vymenit + za kolik bych mohl to co mam prodat
Jenze my porad nevime co prodavas?To aby si clovek vzal vesteckou kouli kua :roll:
Pokud clovek sere na to co bude za rok postavil bych to na:
bazarovy s.939.CPU+MB sezenes kolem 2700-3000kc.Prikup 512MB.160GB cca 1500kc.Zdroj nevim.Uz jsme za 5000kc.Grafiku podle toho kolik budes mit penez.
takachishi
Nováček
Nováček

No chci vymenit Procesor , zakladni desku, ramky , grafiky za kolik bych to mohl cca prodat ?
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“