AthlonXP bez větráku

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
blb
Začátečník
Začátečník

AthlonXP bez větráku

Příspěvek od blb »

Sundal jsem větrák ze svého Athlona1700@1800+ a pustil počítač, je možné že jsem ho odpálil? Doufal jsem že to poběží alespon 2-3 minuty.
Ted nefunguje, co kdyz ho zkusim reklamovat? Poznají že je to moje chyba? Díky za odpověd
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: AthlonXP bez větráku

Příspěvek od Jiri Drak »

blb píše:Sundal jsem větrák ze svého Athlona1700@1800+ a pustil počítač, je možné že jsem ho odpálil? Doufal jsem že to poběží alespon 2-3 minuty.
Ted nefunguje, co kdyz ho zkusim reklamovat? Poznají že je to moje chyba? Díky za odpověd
Za 1) kvuli tomu nemusis delat 2x uplne stejny tema.
Za 2) zkusit reklamovat to muzes, ale nejspis ti to neuznaji, zvlast pokud je CPU viditelne poskozene.
Za 3) jak dlouho vydrzi Athlon bez vetraku ? :lol:
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

Athlon....tak mozna 10s.... :-D
Ja bych rek, ze si ho asi urcite odpalil...
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Bez ventilátoru mi mé 1700+ na 1,4V šlapalo jenom s pasivem na 75 stupňů Prime stable, takže to jde.
Někde jsm četl že duronům a athlonům stačí na dosáhnutí plné teploty na jádře 5 sekund, nevím co na tom bylo pravdy ale testovatto rozhodně nebudu.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Jenze on z nej sundal i ten pasiv, jestli sem to spravne pochopil.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Jiri Drak píše:Jenze on z nej sundal i ten pasiv, jestli sem to spravne pochopil.
Tak to je vražda...Jednou ale byl někde srovnávací článek PIII + PIV x Athlon + Athlon XP a obě AMD shořeli, ale AMD se ohradilo, že na desce nebyl potřebný obvod, který by CPU odstavil. Zřejmě ho blb taky neměl.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Pokud si dobře pamatuji, co jsem o tom hodně dávno četl, tak ochrana u AMD nestihne zareagovat v případě odstranění chladiče, proto se CPU bez chladiče usmaží. Ochrana by měla stačit zareagovat pouze v případech kdy se např zastaví ventilátor na procesoru a CPU se začne pomalu přehřívat, následkem je pak odstavení procesoru.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Teoreticky by mela desk komp vypnout pri prekroceni nastavene kriticke hodnoty, otazka je jak rychle zareaguje. (zkouset to nehodlam :-D)
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

2blb - reklamovat to muzes :) otazkou je jestli ti to uznaji (podle me ne, ale muzes delat blba coz ti ostatne jak je videt de docela dobre :-D )
btw to viz. vyse neber prosim te osobne (pokus o vtip)....
It's free software and it gives you freedom!
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Jednou jsem delal test na duronu bez chladiče a svete div se - běží do dnes :D (ten "test" samozrejme nebyl umyslnej : )))) holt obcas zachybuje kazdej :-D
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

blb
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blb »

Díky za odpovědi, počítal jsem totiž s tím že se počítač sám vypne po překročení určité teploty. Vypnul se mi totiž před časem v případě kdy se zasekl větrák, ale bez větráku tato funkce koukám moc nefunguje.
Ted si jdu pro Bartona 2500+ ale nevím jakou desku, dosud jsem požíval Epox 8K3A - naprosto super. Nevím jestli Epox 8RDA+ nebo ASUS A7V600. U druhé zminované mi ale pripada strasně nízká cena nato že je to KT600. Cekal bych cenu okolo 5000,-
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

cena

Příspěvek od Paja »

sorry ale tema cenama jste uz dost ujizdeli od tematu...drzte se ho prosim dik
PS:sorry za tak rychle smazani ted tu nebudu takze to chci mit v kupe :wink:

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
Halen
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Halen »

Jafido píše:Pokud si dobře pamatuji, co jsem o tom hodně dávno četl, tak ochrana u AMD nestihne zareagovat v případě odstranění chladiče, proto se CPU bez chladiče usmaží. Ochrana by měla stačit zareagovat pouze v případech kdy se např zastaví ventilátor na procesoru a CPU se začne pomalu přehřívat, následkem je pak odstavení procesoru.
Problem rychleho odstaveni CPU AMD od modelu Palomino nahoru je problemem desky, nikoli procesoru. Spatne fungujici deska Siemens, kterou pro testy pouzili na THW je toho dukazem. Deska totiz vyhodnocovala teplotu z diody cca 1x za 5 vterin. A to je absolutni nesmysl, ktery muze fungovat jen v pripade zastaveni vetraku, nikoli sundani pasivu. Nove desky maji tento ochranny obvod mnohem dokonalejsi a monitoruje teplotu temer nepretrzite. Odskousel jsem to na desce Abit NF7 - montoval jsem na pasiv novy ventilator a byl liny odmontovat cely chladic od socketu. Mel jsem tam tu blbou vysychajici pastu TITAN a jak jsem s tim pohyboval, zrejme nedosedal pasiv na jadro. PC se vzdy pri zatizeni automaticky vypnul. Sundal jsem chladic, nanesl obycejnou bilou pastu a razem bylo po problemu. MODERNI desky odstavi pocitac i bez PASIVU na CPU ve zlomku vteriny.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“