furt mi nejde nahodit ovladac lcd, nechapu proc

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
the_macik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

furt mi nejde nahodit ovladac lcd, nechapu proc

Příspěvek od the_macik »

Zdravim.po reinstallu winu xp mi nejde nahodit ovladac u myho lcda.ani z cd.furt mi to pise, kdyz kliknete normalne na plochu a nvidia panel analog display.predtim sem tam mel moznost myho nazvu lcd(samsung 913N) a jeste to tam bylo dole.ted nic.dava mit o moznost rozliseni ktery pochopitelne neutahne a frekvenci taky.nejhorsi na tom je, ze kdyz kliknu na nastaveni nvidie nebo monitoru nebo jenom pravym na jakkykoli video, lcdo cerne problikne(jako kdyz instalujete ovladace nvidie a naleznou monitor).
pry nemam aktivovany plug and play, protoze se mi nechce pustit magic tune, ale me to teda pripada jako blbost, proc by se mi neaktivovaly.
zkousel sem nahodit dost verzi nvidia ovladacu, nic furt nepomohlo.nevite cim to?

a jeste sem zjistil, ze kdyz ho tam urcitym zpusobem nakopu ten driver, tak kdyz dam aktualizovat ovladac tak si tam xp zpatky dosadi "vychozi monitor"
fakt nechapu proc to delaji
Deska: Asus P5N-E SLI, CPU: C2D E6750, chladi Zalman CNPS9700 , Ram: OCZ 4096MB DDR II 800MHz ) 5-5-5-18 , Grafika : ASUS 8800GTS 320MB , zdroj Seasonic 500W, LCD : Samsung syncmaster 226BW 22" , Mys : Logitech G7 ,Zvuk : M-audio revolution 5.1, Repro : Logitech Z-5500 ;)
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

Netušil jsem že LCD monitory mají drivery :?
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

NANAO píše:Netušil jsem že LCD monitory mají drivery :?
Kazdy monitor ma drivery :)
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Mike.Ace píše:
NANAO píše:Netušil jsem že LCD monitory mají drivery :?
Kazdy monitor ma drivery :)
a k čemu?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

karf píše: a k čemu?
k informacim o tom jaka rozliseni napriklad zvlada a pri jakych frekvencich.
windows samozrejme maji v sobe standardni ovladace pro monitor ktere ale u nekterych modelu nemusi korektne fungovat (treba neumoznuji vysoke frekvence ktere monitor podporuje ale ovladac neumoznuje)

u LCD bych to tolik neresil tam bude mas 60Hz ci75Hz a to standardni windows ovladac umi a pokud je ovladac potreba na nejake spesl funkce urcite ho ma vyrobce.

nacpal bych tam windows ovladac bud Plug n Play ci digital flat panel a je to. ja mam v praci LCD jako plug n Play a neni problem

BTW mas v biosu nastaveno Plug n Play OS - YES tam by mohl byt problem pokud to na tebe rve ze nemas PnP.
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
Sajm0n
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sajm0n »

mne to tiez neslo.Instaloval som drajvre a vobec to neslo.Ale chyba bola v tom ze som mal monitor zapojeny ako analog.Hned ako som to nahodil do DVI tak drajvre isli
the_macik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od the_macik »

ja to musim mit pres redukci.nejdriv sem to mel v druhym slotu grafiky, tak sem to vymenil a myslel si ze to bylo tim, jenze jak se zda nebylo.

kde se nastavuje to PnP v biosu?cely sem to procheckoval a nenasel sem to
Deska: Asus P5N-E SLI, CPU: C2D E6750, chladi Zalman CNPS9700 , Ram: OCZ 4096MB DDR II 800MHz ) 5-5-5-18 , Grafika : ASUS 8800GTS 320MB , zdroj Seasonic 500W, LCD : Samsung syncmaster 226BW 22" , Mys : Logitech G7 ,Zvuk : M-audio revolution 5.1, Repro : Logitech Z-5500 ;)
the_macik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od the_macik »

dobry, tak sem to vyresil.vnuklo mi napad to DVI.bylo to totiz v tom, ze kamos mi tady prendaval lcd.ovsem kdyz to rval zpet, tak mi ohnul jeden pin.obraz fungoval ale nebylo schopny ho najit.nechapu , asi nesl nejakou informaci o montasu.kazdopadne je to vyreseny...
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“