Zapínání PC a divné "pískání" vypnutého PC
Moderátor: Eddward
- GTi
- Nováček

Zapínání PC a divné "pískání" vypnutého PC
Ahoj,
Mam problem, na sestave MS7112C(matsonic) P3 500mhz a 320ram.
Poseldní dobou, když vypnu počítač, tak se z bedny ozívá tiché nepříjemné pískání. Vysledoval jsem, ze tón piskani se meni podle toho, jestli je zastrceny konktor mysi, nebo klavesnice.
Dalsi problém. Kdyz mám počítač odpojený kompletne od sítě, a chci ho zapnout. Zapojím síť kabel, zapnu počítač. Rozběhne se, a asi po 3-5 sekundách zhasne. Kdyz vyčkám delší dobu po zapojení kabelu do sítě a pak teprve zapnu PC, - normálně naskočí. Nejdřív jsem myslel, že asi odchází zdroj, ale teď mám vážnou obavu, že se v ohorožení "života" nalézá Základní deska.
Nenapadá vás něco, co by bylo příčinou. Je to sice, už starý krám, ale když člověk nehraje hry, tak na nejaky ten Office, Corel nebo obsas na nejaky vykres v CADu bohate staci.
Mam problem, na sestave MS7112C(matsonic) P3 500mhz a 320ram.
Poseldní dobou, když vypnu počítač, tak se z bedny ozívá tiché nepříjemné pískání. Vysledoval jsem, ze tón piskani se meni podle toho, jestli je zastrceny konktor mysi, nebo klavesnice.
Dalsi problém. Kdyz mám počítač odpojený kompletne od sítě, a chci ho zapnout. Zapojím síť kabel, zapnu počítač. Rozběhne se, a asi po 3-5 sekundách zhasne. Kdyz vyčkám delší dobu po zapojení kabelu do sítě a pak teprve zapnu PC, - normálně naskočí. Nejdřív jsem myslel, že asi odchází zdroj, ale teď mám vážnou obavu, že se v ohorožení "života" nalézá Základní deska.
Nenapadá vás něco, co by bylo příčinou. Je to sice, už starý krám, ale když člověk nehraje hry, tak na nejaky ten Office, Corel nebo obsas na nejaky vykres v CADu bohate staci.
- Guli
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- GTi
- Nováček

- Stano K.
- Středně pokročilý

- honny
- Středně pokročilý

Špatnej zdroj?
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- Guli
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- GTi
- Nováček

- GTi
- Nováček

- Guli
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- GTi
- Nováček

- honny
- Středně pokročilý

na desce by neměly pískat cívky, na +5V_SB snad žádná není. A vzhledem k tomu, že se to mění podle zatížení (Vysledoval jsem, ze tón piskani se meni podle toho, jestli je zastrceny konktor mysi, nebo klavesnice.), tak, dle mého názoru, jde skutečně o zdroj.
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian