Tisk na USB z MS-DOS

Cokoli týkající se tiskáren, skenerů a multifunkčních zařízení, papíru či náplní.
Odpovědět
Flegy(CZ)
Nováček
Nováček

Tisk na USB z MS-DOS

Příspěvek od Flegy(CZ) »

Ahoj lidi mám veliký problém.
Včera jsem na jednom PC instaloval novou tiskárnu, která je připojená přes USB 2.0, ale potřebuju na tom PC používat program běžící v DOSu, kterej USB nezná a je v něm nastavená tiskárna na LPT1. Jak to zařídit aby tisknul i na nový tiskárně? Je to Canon MP160, OS je Win98SE.
P.S. Tisk do souboru jsem zkoušel, ale nejde použít protože se to uloží v nepoužitelném formátování. Díky moc za rady.
[CZ]Airwolf[OC]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od [CZ]Airwolf[OC] »

redukce lpt-usb
Flegy(CZ)
Nováček
Nováček

Příspěvek od Flegy(CZ) »

Mno jo, ale tyhle redukce se delaji jenom z USB v pocitaci do tiskarny s LPT... Tedy aspon co jsem ja videl. Pokud se mylim posli pls nejaky odkaz kde koupit. Thx
[CZ]Airwolf[OC]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od [CZ]Airwolf[OC] »

taky koukam.

zkusit treba http://www.dos2usb.com/ a tak...tezko se to bude jinak resit na Woknech.
DeathX
Nováček
Nováček

Příspěvek od DeathX »

Mal som podobny problem. Pomohlo mi, ked som urobil toto:
U Windows 2000 a XP daj USB tlačiareň zdieľať a namapuj ju na LPT port príkazom:

net use LPT1 \\nazov_pc\kratke_meno_tlaciarne /persistent:yes

Tento prikaz mozes spustit pri starte Win, alebo z bataku spolu so startom Dos aplikacie. Po ukonceni Dos App mozes zdielanie ukoncit prikazom

net use LPT1 /DEL

Malo by to pomoct
AMD 64 3000+(2150), MSI K8N Neo2 Platinum, 2x512 PC400 A-DATA, 2x1024 PC400 A_Data, 1x ATA 360GB WD, LG4163B, WXP SP2, 430W Seasonic, Saphire ATIRadeon1950Pro 512MB
Odpovědět

Zpět na „Tiskárny, skenery a multifunkční zařízení“