Project: Grey and Green

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Project: Grey and Green

Příspěvek od Kamikadze »

Tak jsem se taktez rozhodl pochlubit se se svou modifikaci,
jedna se o modifikaci Cooler Mastera CAC T01.
Case byla kupovana jako sestava od FOX computers, takze jiz mela vyriznute okno, se kterym jsem musel neco delat.
PS: Prosim omluvte kvalitu fotek, jakmile se ke mne dostane digital nafotim a predelam :(
Puvodne vypada takto:
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Takze ted k upravam:
Prvni, co slo pryc byl sloupek vepredu s tlacitky power a reset:
Obrázek

dalsi uprava citala zatmeleni a vybrouseni prohlubni a vystupku na predku:
Obrázek

nasledovala uprava ovladaciho panelu, DVD mechaniky a FDD z:
Obrázek

Obrázek

na:
Obrázek

Obrázek

Obrázek

pote jsem dodelal ve stejnem stylu i predni masku, pridal sitku na kryt ventilatoru, prebarvil sroubky na cerno a vysledek vypadal asi takto:
Obrázek

na levou bocnici jsem s pomoci kryci pasky a sablony nakreslis a vybrousil nasledujici obrazek:
Obrázek

Na druhou bocnici, kde jiz bylo od FOXe vyrizle okno, jsem se rozhodl jej rozsirit na ctverec a pridat vlastni logo, ktere osobne povazuji za nejslabsi cast projektu a dnes bych jej tam jiz nedaval(cely bok byl pote opet nastrikan na svetle sedou):
Obrázek

Obrázek

Dalsi uprava byla, ze puvodne je vepredu jen nasavaci 8cm ventilator a jeste ponekud nakrivo, takze jsem otvor vybrousil na 12cm a podlozil, nasledne vytmelil, predbrousil a nalakoval na zeleno. Bohuzel posledni fotka samostatneho predku, kterou jsem nasel, je v tomto stadiu:
Obrázek

Dale jsem do case nakoupil zelene svitici ventilatory(12 dopredu a 8 doazdu) a mym pozadavkem bylo, aby sly regulovat otacky (na ovladacim panelu Aerogate a osvetleni slo nezavisle vypinat na mem vlasnim panelu), takze byl ventilator upraven nasledovne:
Obrázek

Strecha byla taktez nabarvena na svetle sedou.
Nasledovalo prestrikani vnitrku, vyroba vlastniho panelu do 5.25 zaslepky (ovladani katod, svetel ventilatoru a tlacitka power a reset) a montovani komponent do skrine. Na techto fotkach je jeste zdroj Eurocase 500W, ktery byl po vyhoreni vymenen za Enermax Liberty 500W (nestesti nevzal nic s sebou) :
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Nasledovalo tedy pridani pumpy, zapojeni celeho systemu vodniho chlazeni(radiator bohuzel musel zustat venku, viz foto), zapojeni osvetleni, pridani katod a plexiskel.
Cely kolos tedy vypada nejak takto:
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

To cele v noci, kdy vse sviti a hraje barvami:
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Prosim o zhodnoceni meho projektu. Je to moje prvni dilo.
Barevne podani jsem si vybral, protoze se mi libi kombinace zelene a svetle sede.
Naposledy upravil(a) Kamikadze dne stř 10. led 2007, 21:08, celkem upraveno 1 x.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Mel bych jeden dotaz mimo misu,
chtel bych tam dat 8800GTS a nevim, zda se mi tam vejde(kuli vode, co jde z cerpadla).
Mohli byste posoudit?
Soucasna karta je 6600GT
fakt sorry za OT :offtopic:
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
patap
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patap »

Abych ti pravdu řekl tak mě se to nelíbí :blee: původně to podlě mě vypadalo lépe :wink:
Don_N
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don_N »

No, moc přesvícené. Ta zelená se mi celkem líbí.
Podpis nenalezen.
patap
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patap »

Ani přesvícené,ale prostě se mi více líbí to původní...
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Don_N píše:No, moc přesvícené. Ta zelená se mi celkem líbí.
secko se da kdykoliv vypnout,
navic ty vetraky nesviti temer vubec...
secko osvetluje jen dvojice katod (nebo rekneme sviti nejvice, ty ventilatory s klidem presviti)
Naposledy upravil(a) Kamikadze dne stř 10. led 2007, 17:10, celkem upraveno 1 x.
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

patap píše:Ani přesvícené,ale prostě se mi více líbí to původní...
Puvodni je normalni seriove vyrabena skrin.
O tom modding proste neni
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

ta puvodni byla takova no.. takova klasicka skrin... to co jsi z toho udelal se mi zda strasne extravagantni a neni to muj styl :oops: a hlavne se mi nelibej ty vybrouseny pismena v bocnici jsou nakrivo... nezda se ti?
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

ne, nakrivo nejsou,
je to dane fotkou, ktera je delana na SE D750i, takze kvalita fotek je opravdu slaba.
Jakmile se ke mne dostane neco, co umi lepe fotit, tak rad vyfotim...
zatim muzu dat fotku ciste boku(myslim, ze tam i je) a tam se muzes kouknout, ze to krive neni...
neni to zadne dokonale cista prace, to nerikam, ale krive to neni
uraf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uraf »

Mě se moc nelíbí jak je udělán ten větráček, to vsazení(myslim ten predni), a pak mi nějak nesedí ten předek ta zelená(myslím mechanika, panel). Ale zas pro změnu se mi líbí jak je to !ve tmě! nasvícený. :)
Dvě věci jsou nekonečné, vesmír a lidská blbost, ale tím vesmírem si nejsem tak jist.:D A.Enstein
Ntb: Asus EEE 1201n
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

no mi se to zase libi takovy pekny retro styl :)
akorat tohle ma jasnou linii presny rad a pokud vidim dobre, tak to pismo je takove ohlodane. neni rovne. myslim, ze rovne strany a hrany by tomu slusely vice.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

Kamikadze píše:
patap píše:Ani přesvícené,ale prostě se mi více líbí to původní...
Puvodni je normalni seriove vyrabena skrin.
O tom modding proste neni
O tom sice modding není, ale je pravda že původní case vypadala lépe. Tohle je opravdu prasárna.
Kamikadze píše:ne, nakrivo nejsou,
je to dane fotkou, ktera je delana na SE D750i, takze kvalita fotek je opravdu slaba.
Jakmile se ke mne dostane neco, co umi lepe fotit, tak rad vyfotim...
zatim muzu dat fotku ciste boku(myslim, ze tam i je) a tam se muzes kouknout, ze to krive neni...
neni to zadne dokonale cista prace, to nerikam, ale krive to neni
Teda nechci se hádat, ale opravdu to vypadá příšerně křivý. Není to vůbec doladěný. Celkově teda všude kde jsi říznul je to docela nářez a je to pěkně křivý. Čím jsi to dělal? Bojím se že až to nafotíš digitálem, tyhle detaily jen více vykouknou, a bude ještě horší dojem. Přece jen v mizerné kvalitě se toho dost skryje.

Dá se říct že až po dodělání masky to vypadalo dost nadějně, ale zbytkem jsi to opravdu zmrvil.
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

ZdenekSveda píše:Teda nechci se hádat, ale opravdu to vypadá příšerně křivý. Není to vůbec doladěný. Celkově teda všude kde jsi říznul je to docela nářez a je to pěkně křivý. Čím jsi to dělal? Bojím se že až to nafotíš digitálem, tyhle detaily jen více vykouknou, a bude ještě horší dojem. Přece jen v mizerné kvalitě se toho dost skryje.
Jo tak to jo...
v tomto smyslu to pismo krive relativne je (jako zakulaceni jednotlivych pismen), to sem ho teda blbe pochopil
ZdenekSveda píše:Dá se říct že až po dodělání masky to vypadalo dost nadějně, ale zbytkem jsi to opravdu zmrvil.
?? ted nechapu, krome toho pisma?
Se ti nelibi ta lebka? Nebo bila strecha? Nebo vodnik?
Ted fakt nechapu....

Vseci tady kritizujete napis a o tom vim, ale este nikdo nerikal o nicem vic(krome urafa, ktery to normalne zhodnotil).
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Nene, lebka je dobrá. Ale to je právě spolu s maskou jediná kladná věc. Prostě na tomhle "modu" se povedla opravdu jen ta maska, která se aspoň trochu pozměnila. Levá bočnice je odstrašující případ casemoddingu. Písmo opravdu příšerné (šlo to provést mnohem lépe), a k tomu obyčejné okno. Pravá bočnice je vlastně jen ta lebka, takže takový standart, ale neurazí to. Na vrchu se nezapracovalo, takže nic. No a vnitřek se taky nijak neupravil, pouze se přestříkal.

Takže prostě ten case vypadá celkově dost nezajímavě, a v celkovém dojmu vypadá celkem dobře zepředu při pohledu na pouhou masku. Asi nejvíc by tomu prospěla nová levá bočnice, protože ta to strašně kazí.
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

ZdenekSveda píše:Nene, lebka je dobrá. Ale to je právě spolu s maskou jediná kladná věc. Prostě na tomhle "modu" se povedla opravdu jen ta maska, která se aspoň trochu pozměnila. Levá bočnice je odstrašující případ casemoddingu. Písmo opravdu příšerné (šlo to provést mnohem lépe), a k tomu obyčejné okno. Pravá bočnice je vlastně jen ta lebka, takže takový standart, ale neurazí to. Na vrchu se nezapracovalo, takže nic. No a vnitřek se taky nijak neupravil, pouze se přestříkal.

Takže prostě ten case vypadá celkově dost nezajímavě, a v celkovém dojmu vypadá celkem dobře zepředu při pohledu na pouhou masku. Asi nejvíc by tomu prospěla nová levá bočnice, protože ta to strašně kazí.
Diky ti moc za normalni zhodnoceni :)
To pismo mne stve taktez a je to psane jiz v popisu, ze delat to ted, tak tam neni. Jenze co s tim? Snazil jsem se to jemne vypilovat a nejak extra to zrovna neslo. Ohledne te bocnice jako celku jsem byl silene omezen jiz tim hotovym oknem od vyrobce. Mohu se zeptat, jak bys to provedl ty?
Sam jsem se po bocnici tady na foru ptal pred tim, nez jsem zacal, ale bohuzel bezuspesne. A v CR je taktez nikdo neprodava a musely by se objednat primo od Cooler Mastera za cenu 1000 a vice, coz za jedinou bocnici nedam. Vnitrek mne se mne osobne libi tak jak je. Zabira tam vetsinu mista HW s cerpadlem a vodnikem. No a na strechu jsem jak nevedel co dat, tak sem to nechtel nejak preplacat. Protoze co se stechou? Bud na ni neco nakreslit nebo tam dat okno a divat se seshora do casy pres zdroj a mechaniku? to mne taktez neprikjde jako nejlepsi reseni...
Fakt nevim no...
Osobne se mne to az na to pismo libi, tak jak to je ted...
Rad bych v moddingu pokracoval, tak uvidim, jak na vas zapusobi pripadny dalsi projekt...
Tvuj nazor to asi vystihuje nejlepe
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

:?
No tak tedy zacnu:
Nelibi se mi stejne jako ostatnim tak i tobe ten napis na boku, nehezky font a spatne zpracovani.
Vnitrek se mi nelibi protoze je delan tmave zelenou ktera se tam proste nehodi.
Predek je celkem dobrej po strance navrhu ale zas se mi nelibi ty krivy okraje u toho predniho okynka na ten ventilator.
Jinak celkem fajnky mod, akorat bych jeste nejak poresil toho vodnika a nekam instaloval ten radiator....
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

No na te bocnici byly dve moznosti: 1. ze stávajícího okna dodělat jen předek nějaký složitější, a zakončení by bylo tím obdélníkem (takže třeba že by od přední masky šel nějaký tvar shodný s lebkou, a zakončoval by ho ten obdelnik).
No a jako druha noznost (coz bych asi ja preferoval), by bylo zavaření původní díry a vytvoření výřezu podle sebe.

K nápisu: chyba je že je tak silnej. Měl být použitý jiný font, pak by to mohlo vypadat jinak. Ale i tak si myslim že by to ještě i teď šlo dobrousit, protože je to strašně kostrbatý. Když jsem dělal kdysi já nápis na BW, tak se to taky celkem podařilo vybrousit. Bohužel jsem v té době ještě neměl přímou brusku, takže to bylo na vrtačce a rukách. Kdybych podobnou věc dělal dneska, bylo by to s bruskou za chvilku.

Tak jak tak, je ale hlavní že se case líbí tobě. Stejně ho budeš používat jen ty. A jelikož jsi se na tomto projektu určitě dost naučil, příští bude jistě už na úplně jiné úrovni. Pak můžeš řešit jestli se to ostatním líbí nebo ne, až pojedeš na nějakou výstavu (ale to se stejně nikdy člověk všem nezavděčí)
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Podle prvnich fotek to vypadalo na zajimavej a decentni mod tak trochu ve stylu apple. Mechanika, panel a disketovka to se mi libilo. Trocha zelene narusujici bilou plochu. Ale velke plochy na zaslepkach tam moc krici. Tam to chtelo nejakej mensi tvar nebo bilou vynechat.
Prava bocnice proc ne.
Napis modified by Kamikadze tam opravdu vubec nesedne.
Pak jsi pouzil dalsi odstin zelene (tmavy) ktery k vyrazne bile nesedne.
Predni fan bych nenechal uvnitr skrine ale spise bych ho posunul blize mrizce takze mezi kryt acase. Zeleny podklad skrz ciry fan by mohl vypadat zajimave.
Vodnik: 360mm radiator a blok jen na cpu? Tobe to neprijde jako nedomyslenost. Kdyz vodnik tak na vsechno (krome zdroje). Pro radiator bych nasel nejake jine misto nez aby se valel jen tak na stole. Treba spodni pristavbu.
Modre podsviceni LCD si rika o sladeni s se zbytkem. :-)
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Woyta píše:...
nene, vodnik je i na chipsetu a snad pujde i na novou 8800, pokud se k ni dohrabu...
btw to podsviceni toho panelu mne nepripada modre,
tedy alespon mne ne...
beha tam bily napis na bilem pozadi...
nebo sem barvoslepy nebo fakt nevim :?
videls ho nekdy nazivo nebo nekdo jiny nezaujaty at muze posoudit :) ?
o tom napisu uz bylo napsano asi dost a uz nemam co k nemu dodat... :sad:
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Notak mě příjde, že v tom nápad je a velká snaha taky, ale některé věci se nezadařily. Podle mě velkou zásluhu na horším výsledku má samotná barva. Ta kombinace není takový problém, ale chce to vhodnější odstíny, navíc např. ty zelené záslepky a krytka diskety, apod. To působí pak jako hračka. Takový mody se dělaly před někmolika lety. Osobně bych asi použil venku jen bílou (a to lesklou), aby prostě ten design vynikl. Vnitřek zeleně, ale také lesk a hezkej odstín. Ten drak by imho šel krásně vyříznout a podlepit to třeba zeleným plexi a něco podobného na levé bočnici. Ten nápis se především fontem nehodí k designu, proto to asi tak řve a horší provedení tomu ještě přidává. Chtělo by to jemnej fontík. Okno je možná moc standardní. Dalo by se to zadělat plechem a udělat fungl nový, pokud není možné sehnat novou bočnici (což by snad u téhle case neměl být problém). A docela se divím těm zeleným fanům, předpokládám, že to jsou TT ThunderBlade a co jsem měl zkušenost, tak hrozně řvou... :o Imho to chce promyslet a předělat a bude to super, myslím že um bys na to měl a ten předek je mimochodem velice hezky vykitovanej... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Projekty“