Nový PC a "část" ho nejde

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Pzag
Začátečník
Začátečník

Nový PC a "část" ho nejde

Příspěvek od Pzag »

Konečně mi přišlo nové PC, ale vyskytl se problém.

Sestava
C2D E6300
Gigabyte DS-3
GeIL 2x1024 800MHz CL4
Gigabyte 8800 GTS
Western Digital 320 GB 16MB
Fortron Blue Storm 500W

Problém je se startem, všechno sem složil, zapojil ale při spuštění se komp zapl a asi po 2sec zase vypl a sam se zapinal a vypinal. Vetračky casu bezely, ale nesly u CPU ani na VGA. Pak sem přišel na to, že mam blbě zapojenou MB. Měl sem 4-pin zapojeny tam u procesoru, ale on by měl být v 24pinu spolecne s 20pin. Ted se kompl udrzi zaply, ale nejde klavesnice (ani nesviti), myš, monitor nic. Tak vlatně ani nevim jestli jde. :sad:
Zdroj by měl byt dostačujici ne? Je to špatně zapojeny nebo je špatná nějaká součástka. :sad: Prosím pomoc co nejrychleji.

/Edit
Ted sem tu našel něco podobnyho a tam bylo, že to může způsobit špatně zasunutá součástka. A mi se grafárna viklá. Je tam nadoraz, ale v PCI-E se furt hýbe. U starého komplu s VGA se ani nehne.
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

napajeni desky je pres 24 pin ATX konektor + pridavne P4 napajeni (4 pin napajeci konektor, ktery zapojis nekde pobliz patice CPU). pokud nemas zapojeno to pridavne P4 napajeni, tak to bude tim.
Fortron Blue Storm ma prece 24 pin napajeci ATX konektor a pak 4 pin pridavny P4 konektor (nebo dokonce 2x4 pin pro dual-core konfigurace) ne?
Pzag
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pzag »

On ma jenom 20-pin a hned vedle je 4-pin. ty sem dal do 24-pin na desce a jeden 4 pin mi zbývá, bo sem ho nedal do toho 4-pin na desce u patice CPU. Když ho tam dám, tak se kompl spustí vypne spustí vypne a furt dokola sam.
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Pzag píše:On ma jenom 20-pin a hned vedle je 4-pin. ty sem dal do 24-pin na desce a jeden 4 pin mi zbývá, bo sem ho nedal do toho 4-pin na desce u patice CPU. Když ho tam dám, tak se kompl spustí vypne spustí vypne a furt dokola sam.
mas zapojeny vetracky na zakladovce? zkus je zapojit primo na zdroj. neco podobneho mi to taky jednou delalo, kdyz jsem mel vetraky pripichle na zakladovce.
Pzag
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pzag »

Jediny vetrak pripojeny na zakladovku je od CPU a ten nikam nepripojim, protoze ma divnej konektor. takovy maly 4-pin a ja takovou redukci nemam, mam jen na tri.

Podle navodu ke zdroji je to 24-pin, ja nevedel ze to nemusi byt jeden velky konektor. Tak za to se omlouvam :oops: Ale stejne nemuzu pripojit 4-pin tam k te patici. pak to nejede uz vubec.
Naposledy upravil(a) Pzag dne stř 10. led 2007, 19:28, celkem upraveno 1 x.
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Pzag píše:Jediny vetrak pripojeny na zakladovku je od CPU a ten nikam nepripojim, protoze ma divnej konektor. takovy maly 4-pin a ja takovou redukci nemam, mam jen na tri.
jasne, ten nechej zapojen klasicky. ja mel na mysli in-take nebo out-take vetraky. zkus odpojit od zakladovky vsechny veci mimo HDD a zapni PC, jestli naskoci. pak postupne zacni zapojovat mechaniky, pop. druhy HDD. samozrejme, ne za chodu!!!
Pzag
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pzag »

Odpojit i VGA?

/Edit

Zkusil sem a furt to samý. HDD vypadá že běží, kontrolka nesvítí vůbec. :sad:
Pzag
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pzag »

Nemůže být špatná deska?
stehrob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stehrob »

Pockej nepochopil jsem to. Mas zapojeny 24pin + 4 pin na procesor? Bez toho to nema sanci jet. A ten 4pin na vetrak, do toho de i 3 pin, musis to dat na ty 3 piny co sou vpravo, proste aby to pasovalo. To ze neni jeden pin zapojenej nevadi.
Pzag
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pzag »

To sem si myslel taky, ze to nepojede, ale. mam zapojeny 24pin jenom, kdyz zapojim i 4pin (tam u patice CPU), tak se pocitac furt pousti a vypina a furt dokola nez vypnu zdroj. Takze ono to nejede tak ani tak. :sad: Btw. je normalni, ze se chladic CPU rozjidzi opozdene? Treba 20sec po spusteni?
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“