Athlon XP 2400+ : náchylonost na zlomení?

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

X-diablo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Athlon XP 2400+ : náchylonost na zlomení?

Příspěvek od X-diablo »

:? Chtěl bych si pořídit athlona 2400 + (ne barton). Mí kamarádi tvrdí, že bych se do toho neměl pouštět že prej si ho akorát zničím, že je náchylnej na zlomení. Tak potřebuju vědět co je na tom pravdy.
Vím že tímto trpěly staré Thunderbiry a hlavně durony ale nevím jak je to thoroughbreadem. Jsem již pevně rozhodnut že si jej pořídím, protože Celer 1300 Tualatin mě už opravdu nestačí.

::Pokud někdo ví na co si dát pozor při instalaci tak ať napíše, díky.
uuuuu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od uuuuu »

To je nesmysl.Je možný,že keramické pouzdro Thunderbirdů bylo náchylnější,než organická pouzdra novějších CPU.Pokud na něj nebudeš cpát chladič kladivem,tak se nic nestane.Já jsem to dělal již mnohokrát a žádný se mi nezlomil,takže jestli se obáváš pouze toho,s klidem si ho kup.
Naposledy upravil(a) uuuuu dne pon 22. bře 2004, 10:57, celkem upraveno 1 x.
X-diablo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-diablo »

Já jsem si taky myslel, že je to nesmysl, jenom jsem se potřeboval ujistit. :)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Zajímalo by mě, kolik jich už kamarádi měli v ruce, že jsou tak chytří... :twisted: To je tak, když někdo bez myšlení přebírá názory, co slyší.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Na to byly dobry fotky u toho reklamacniho radu AMD jak tady negde byl neni nad to gdyz casti procesoru pevne drzi v chladici :lol: :lol:
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
johny128
Začátečník
Začátečník

Re: Athlon XP 2400+ : náchylonost na zlomení?

Příspěvek od johny128 »

X-diablo píše::? Chtěl bych si pořídit athlona 2400 + (ne barton). Mí kamarádi tvrdí, že bych se do toho neměl pouštět že prej si ho akorát zničím, že je náchylnej na zlomení.
:-D to si prepac neviem predstavit.Vie si niekto predstavit ze by sa predavali precosory co by sa rozsypalo ked ich nebudes drzat dvoma rukami alebo ako si to myslel???Nachylnej na zlomeni.....aj myska je nachylna na zlomenie,ale ked ju pustis von oknom z 12 poschodia a to neviem ci by IntelliMouse Explorer 1 tiez neprezila :lol: .To co ti povedali kamarati je dotalna vtakovina,jasne ze ten procak si mozes pohadzovat v rukach a nic sa mi nestane,nemusis sa bat. 8-)
X-diablo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-diablo »

Myslel jsem že se může zlomit při nasazování chladiče, mám TITAN CU5TB a ten má tokovou tu páku, že při nasazování musíte nasadit první caplík a potom nasadit na druhej caplík a při tom je potřeba použít docela dost síly.
Snorri
Nováček
Nováček

Příspěvek od Snorri »

X-diablo píše:Myslel jsem že se může zlomit při nasazování chladiče, mám TITAN CU5TB a ten má tokovou tu páku, že při nasazování musíte nasadit první caplík a potom nasadit na druhej caplík a při tom je potřeba použít docela dost síly.
Staci ked budes tlacit na chladic vzdy v opacnej strane ako ho nasadzujes srovbovakom... Nemas sa naozaj coho bat... 8-)
http://www.bside.sk

P4 506 @ 3Ghz, 2*512MB RAM DC, RX800GTO 580/1100, 3DMark2k5 5600b.
z1d
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od z1d »

Každej procesor je náchylnej na zlomeni pokud se k němu nechováš opatrně.
E5200
Asus P5Q-VM
A-DATA 2x2GB 1066Mhz
Gigabyte HD4850
orange_juice
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orange_juice »

jestli se o něj bojíš tak si ho nech od někoho zkušenýho nasadit 8) ale vynech ty svý kamarády ti asi moc zkušený v tomhle nebudou když se jim ty procesory tak lámou :lol: :razz:
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

hmm tak to ja se musim pochlubit , me se prave u stareho durona utrhly ty packy co drzi chladic :( ten chladic byl vod titan a nastesti jen 2bodovej takze kupim ted neco lepsiho 6bodoveho a povalito dal, a co je na tom nejlepsi? ze shit deska jako je ECS (kt133a) spolus s duronem kterej nema teplotni cidlo se sami vypli ihned po upadnuti a cpu aj deska jsou neposkozeny :) mozna ten cpu ale v mem pc se na v prime95 choval cca 5 hodin uplne OK :)

editt// ten chladic se sponou se utrhl z niceho nic, proste vada materialu a ku*evske provedeni vod titana
0118 999 881 999 119 7253
Tom Koldušek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tom Koldušek »

Ahoj Všem,

no, abych nebyl skromný, tak se musím pochlubit. Byl to můj první AMD Duron 750, koupil jsem i nový chladič - tuším TITAN M5AB, takový žebrovaný hrnec. Deska byla nějaké MSI. Tak jsem nasazoval chladič, měl hodně silný přítlak na CPU od novoty. Akorát jsem chtěl zacvaknout sponu, tak se ozvalo divné zaskřípění a zakřupání. Sundal jsem po....ný TITAN a na jádru duronka chyběl rožek a náběžná hrana jádra a kolem jen tmavé střípky a prach. Znova jsem podmazal a nasadil. Procík maká dodnes a bez problémů, akorát je trochu "pokřtěný". :)
johny5v
Nováček
Nováček

Příspěvek od johny5v »

Ja myslim, ze pouzdra byla v cele typove rade stejna, proc by mely byt najednou nejake problemy?

DFI LP NF4-Ultra , A64 3000+ (Venice), Seagate Barracuda 7200.+ 160GB SATA, GainWard GF6600 ,Chill 410W , AOC 7A+
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Titani maj destny ty pruziny :x ruzky u starejch duronu desne praskoj ale tem to stejne vecinou nevad :wink:
Tom Koldušek: Ja mam taky ECSko a taky to vypina ale to to dela pres cidlo na dryhy strane takze to tak 2-3 vterinky trva ale ted co tam mam toho novyho durona tak toho to vyhodi hned :) mam to uz vodskouseny i s tim starym :twisted:
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

je to blbost... :) posli tvy kamose ....
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ICE píše:je to blbost... :) posli tvy kamose ....
...víš kam :wink:

vážně - je třeba dávat bacha na jádro CPU, při nasazování a sundavání chladiče s ním neviklat, nebo to jádro může odskákat (vlastní zkušenost). pouzdro CPU je v pohodě, to dřív olámeš nožičky než poškodíš pouzdro :wink:
ignorelist: kremrole a dezoláti
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

zhořel mi 1600+ a tak sem zkoušel co vydrží...třízknul sem s nim do země nic...pustil u kamoše z 4. patra nic...(pak sem ho taky zapálil-jen tak ze srandy)...pomohlo až kladivo-rozmlátil sem ho na sračky...
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

m.h.l píše:zhořel mi 1600+ a tak sem zkoušel co vydrží...třízknul sem s nim do země nic...pustil u kamoše z 4. patra nic...(pak sem ho taky zapálil-jen tak ze srandy)...pomohlo až kladivo-rozmlátil sem ho na sračky...
:lol: :lol: :lol: 8-) :o :shock: :twisted: :lol: :lol: :lol: :D :)
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

m.h.l píše:zhořel mi 1600+ a tak sem zkoušel co vydrží...třízknul sem s nim do země nic...pustil u kamoše z 4. patra nic...(pak sem ho taky zapálil-jen tak ze srandy)...pomohlo až kladivo-rozmlátil sem ho na sračky...
A nebyl to spis prasek? :lol: :lol: :-D :-D :lol: :lol:
X-diablo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-diablo »

:-D Už se můj novej athlonek pěkně usadil v nforce2 desce a vyhřívá moje doupátko
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“