Apple iPhone

Mobilní telefony, PDA a MDA zařízení.

Moderátor: CageJ

honzanun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Apple iPhone

Příspěvek od honzanun »

http://www.mobilmania.cz/Titulni-strana ... fault.aspx

Tak co na něj říkáte? Hned, jak bude dostupný, tak do něj jdu 8-), ale k věci:

Mám známého ve Státech a proto by mne zajímalo, jestli by byl nějaký problém s fungováním telefonu, zakoupeného v zámoří, u nás? Je možné prostě telefon v USA zakoupit a tady jej používat?
Jestli nao, jak to bude s nastavení datových služeb a MMS?
CPU 64Core2@80000Ghz, 2TB RAM@6000Ghz, ATI HD 14700 2TB VRAM, HDD 64TB SSD, Monitor 90´´ OLED....
beardie
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od beardie »

mobilmania.cz píše:sítě: GSM 850, 900, 1 800, 1 900 MHz
takze bude fungovat aj v europe, mms je len vecou nastavenia ak je podporovana frekvencia europskych sieti (900/1800MHz)

osobne ma nicim okrem dizajnu nezaujal, na smartphony sa nechyta lebo nema k dispozicii tolko programov ako napr WM alebo Symbian, okrem toho nema 3G...
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Ani mě to moc nezaujalo a už kvůli tomu OS bych do toho nešel. Pro Win Mobile je spousta aplikací, pro Symbian docela taky, ale mobilní MacOS? Děkuji, nechci.

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
honzanun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzanun »

Myslím, že časem by se na to mohly programy dělat ve větším množství... :)
CPU 64Core2@80000Ghz, 2TB RAM@6000Ghz, ATI HD 14700 2TB VRAM, HDD 64TB SSD, Monitor 90´´ OLED....
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

To určitě, otázka je co je "časem" a co je "programy"...

Já prostě dávám přednost zavedenejm systémům... obzvlášť u mobilu, kde ho nemůžeš tak lehce změnit jak na PC.

a jinak... tradičně... http://radekhulan.cz/item/apple-iphone- ... v-od-cisca

hypnotic666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hypnotic666 »

tak to je masakr věc... to musím mít až to nebude stát u nás 20k

Pro ty co ještě neviděli, tak tady je video z praktického používání

http://www.youtube.com/watch?v=YgW7or1TuFk&eurl=
PC: Intel i7-7700K | ASUS PRIME Z270-K | Kingston 16GB KIT DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series | MSI GTX 1070 GAMING X 8G | Corsair RM650x | AOC 24", 144Hz | Windows 10 64bit

Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
ctrl_j
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ctrl_j »

honzanun píše:Myslím, že časem by se na to mohly programy dělat ve větším množství... :)
... ve stejne kvalite a kvantite jako je/pro desktop MacOS :P
~ The difference between genius and stupidity is that genius has its limits. - A. Einstein ~
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Taky mám radši zavedené systémy, nenávidím apple kvůli tomu že je to nabílené marketingově zabalené a nemocničně-bíle-designované prd, a tuším že iphone bude mít taky dost problémů, jak psal RH, os X není vůbec dobrý OS a v mobilní verzi ... nothx. Málo možností modifikací, přemrštěná cena ...
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

iPhone se mi nelíbí, zatím jsem ho popravdě moc nezkoumal (co se týče specifikací), ale zase je to obrovská marketingová bublina, kterou Apple nafukuje (navíc s pomocí regulérních médií jako televizní zpravodajství - napamatuju si, že by takovouhle reklamu dostala zadarmo Nokia, SE nebo kdokoliv jinej) až to není hezký, to co všude vyzdvihujou (hudba, video, dotykový displej) telefony konkurence už docela dlouhou dobu. A navíc 600 dolarů? Se v Applu pos*ali v kině, ne?
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

klasicky apple - design je pekny ALE - je to velka krava, OS nahouby nebudou pro nej poradny aplikace, ovladani taky divny.

na praci Windows mobile, na hrani symbian
7800X3D, Gigabyte 7900GRE, Custom LEOBOG Hi98, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7/size]
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

ctrl_j píše:... ve stejne kvalite a kvantite jako je/pro desktop MacOS :P
..takze naprosto v pohode.. :wink:
..no jinak.. co se Hulana tyce to nebudu komentovat.. jeho vize o krachu jinych HW firem byly stejne inteligentni jako tento clanek..

..no a k samotnemu iPhone.. ano bude drahy.. jde predevsim o design.. to je pravda.. ale co se tyce prodeju a software.. nevidim v tom problem.. stejne tak jako je iPod v porovnani s konkureni drahy, bude drahy i tento telefon.. ktery prehravac je ale nejprodavanejsi na svete a ostatni firmy se deli o mensinovy zbytek trhu..? no kdopak..? no samozrejme, ze iPod.. dokonale zvladnu ty marketing proto tento telefon take mezi lidi protlaci.. inovativni prvky jako gyrosenzor a vubec tradicne dokonaly uzivatelsky komfort je pro lidi dulezity.. samozrejme, ze ITici se poohlednou po necem jinem, ale kdo chce design, styl atd. ma volbu jasnou..

..no a kdyz uz chvalite tak uzasny Symbian.. sorry, ale system, ktery v zakladu neumi ani zavirat aplikace je spise smesnym pokusem o ovladaci rozhrani.. samozrejme aplikace jsou, ale cely je to takovy nejaky ubastleny na kolene..
Don Martinez píše:navíc s pomocí regulérních médií jako televizní zpravodajství - napamatuju si, že by takovouhle reklamu dostala zadarmo Nokia, SE nebo kdokoliv jinej
Nebude to tim, ze tyhle firmy uz leta delaj uz leta porad to stejny dokola..? koho zajima nejaka Nokia, ktera umi porad to samy, jen je v jinymp plastovym vylisku s jinou cenou.. asi tak.. obecne mi pripada, ze Apple prines na mobilni trh par novinek, ktery ho trochu ozivej.. nic zajimavyho se totiz uz pekne dlouho nedeje.. vsechny telefony stejne nudny a stupidni s hromadou naprosto zbytecnych stupidnich aplikaci..
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Ano, proto je iPhone lepší! Již žádné stupidní aplikace! Již žádné aplikace! A pokud, čistě náhodou nějakou vydáme, tak bude placená!

:roll:

já musel... a ohledně iPodu tu flamovat nebudu :oops:

Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..no ne.. tak nema smysl si nalhavat, ze je to nejakej telefoni meznik.. ale spise jsem to myslel tak, ze proste smartphony jsou urceny pro lid co zadaj funkce.. tohle spise multimedialni prehravac s funkci telefonu.. je to proste zamereny na uplne jiny zakazniky.. pripada mi spise ze se tady zase ITici nemuzou smirit s tim, ze to bude mit uspech a ze to proste funguje.. to, ze to nevyhovuje zrovna tobe neznamena, ze to neni dobry.. ja bych ho za ty prachy taky nekoupil..
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Multimediální přehrávač s funkcí telefonu dokonale W800 (nebo jak to je, takový to oranžový).

Do mobilů nevidím, takže se stahuji z tohoto threadu. Podle mě to ale není dobrá volba Applu. Jako, koupí si to asi dost lidí, protože je to Apple. Už to je pro ně důvod k nákupu. Ale tak co :))) Stejně jako já bych si nekoupil iPod, protože je iAudio M5L, tak jsou lidé (a je jich víc :D ), kteří si nekoupí iAudio M5L, protože je iPod. To je hrozně subjektivní.

Gb:)

Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Maxtor píše:tohle spise multimedialni prehravac s funkci telefonu.. je to proste zamereny na uplne jiny zakazniky..
Opět se opakuju, ale takhle můžeme označit dost telefonů předních výrobců tak rok zpátky - SE řada W, Nokia řada N atd.

Abych ale poupravil svůj včerejší post psaný pod vlivem masivní kampaně médií. Teď jsem si ale přečetl pár slov na Mobilmanii a musím aspoň uznat, že Applu se povedlo zajímavý ovládání - dvojdotykový displej nebo pohybový senzor. Technologická výbava taky není špatná - vzhledem k WiFi není absence 3G, o které píše Hulán až tak závažná. Jinak cena je teď dle mýho názoru ještě přemrštěnější než včera - 499 dolarů dáte totiž za dotovaný telefon (levnější verze) s úpisem na dva roky...

Možná bych jenom navázal na to, co je asi revolucí - masivní marketing Applu, který dokáže prodat i to, co konkurence nabízí levněji. Otázka ale je jaký to bude mít vliv u nás, kde tahle věc platila prozatím pro 2 telefony - Nokii 6230 a Motorolu RAZr V3, které se dobře prodávaly za poměrně vysokou cenu - pravda RAZr poměrně rychle zlevnil, oba ale nestály dotované 12.500,- korun...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..no.. trochu bych to upresnil.. neexistuje ani jeden mobil, ktery nabizi to co Apple.. kazda firma ma kousek.. takze neplest si pojmy s dojmy.. jinak ano.. samozrejme to, ze je cena vyska je pravda.. to bez debat..

//EDIT: objevil jsem zajimavy clanek na Mobil.cz, ktery podle me slusne vystihuje celou situaci..
Konec spekulacím. Apple iPhone je tady
dildoo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dildoo »

Ja bych se toho zas tak nebal a dyz bude stat do 12k tak do nej asi i pujdu.
Seš sám, já sem taky sama..
Ale já nejsem sám, já tady tak chlastám...
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

No designově je to velmi povedený kousek. Některé věci se mi tam líbí, ale ten OS, to je problém. Programy na něj nejsou a ani nebudou, pokud to Apple uzavře a programy bude dělat pouze on, jak se píše. To je potom úplně jedno, jestli má OS nebo ne.

V USA si to asi někdo koupí, ale tady ne... moc drahý a za ty peníze se dají sehnat špičkové WM zařízení, které jsou přecijen někde jinde - otevřený systém, hardwarové klávesnice, datové přenosy (UMTS...), GPS navigace, atd.
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

JanHavlicek píše:V USA si to asi někdo koupí, ale tady ne... moc drahý a za ty peníze se dají sehnat špičkové WM zařízení, které jsou přecijen někde jinde - otevřený systém, hardwarové klávesnice, datové přenosy (UMTS...), GPS navigace, atd.
To je otázka - já se od MPX200 dopracovávám stále dál a do "blbýho" mobilu bych už nikdy nešel, ale určitě jsou miliony lidí, co nemaj chuť se hrabat ve WM, přijde jim to složitý, ale klasický mobily už jim jsou zase málo. Já takovejch lidí znám spoustu a nejsou to jenom ženy.

iPhone imho skvěle zapadne, místo na trhu má, kombinuje zařízení, bez kterejch si spousta lidí nedovolí ( kdovíproč? ) ani vyjít na ulici, navíc zabaleno do ovládání, co zvládne i opice. Si k tomu přidejte jejich skvělej marketing, jabko-módu a Jobs bude mít zase na chleba.

Honny píše:a jinak... tradičně... http://radekhulan.cz/item/apple-iphone- ... v-od-cisca
Zvláštní, ani slovo o akciích Applu, které pěkně stouply - podle "Intel/nV logiky"® by to měl být naprosto top produkt :mrgreen:
honzanun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzanun »

Co se týče toho pohybovýho senzoru, tak to zas taková inovace není - koupil jsem si digiťák Canon Ixus a ten má pohybovej senzor taky 8)
Odpovědět

Zpět na „Mobilní telefony a PDA/MDA“